Työkalut

Ilmaiset työkalut oman talouden seurantaan


Ilmaiset talouden työkalutOlet varmasti kuullut vanhan sanonnan "hyvin suunniteltu on puoliksi tehty", joka pitää varsin hyvin paikkansa myös oman talouden hallinnassa. Onko sinulla omaan rahatilanteeseesi liittyviä tavoitteita ja unelmia, joiden toteuttaminen vaatii säästöjä? On tavoitteesi sitten Taloudellinen riippumattomuus tai muuten vain oman taloudellisen tilan kohentaminen, hyvän suunnittelun avulla voit päästä helpommin tavoitteeseesi. Ensimmäinen askel kohti tavoitettasi onkin selvittää tulosi, menosi ja mahdollisuutesi. Tähän työhön on onneksi tänäpäivänä monenlaisia ilmaisia apuvälineitä, joihin aion blogissani paneutua.

             // Lue säästämisvinkeistä: Kaikkien Aikojen Säästövinkkilista

Säästäminen tulot ja menot

Excel ja mobiilisovellukset

Talouden suunnittelu on helpottunut merkittävästi viimeisten vuosien aikana erilaisten mobiilisovellusten (apps / apsi / appi / äppi) yleistyttyä. Pelkällä Excelillä pääsee toki jo pitkälle ja sillä olen itsekin pärjännyt aivan viime aikoihin asti. Blogin myötä kiinnostus sekä oman talouden hallinnan helpottamiseen että löytämäni tiedon jakamiseen muille johtivat siihen, että päätin ottaa selvää, minkälaisia ilmaisia työkaluja oman talouden budjetointiin, seurantaan ja hallintaan on olemassa. Excelhän ei kaiken lisäksi ole ilmainen toisin kuin vaikkapa Google Sheets.

Varsinkin englanninkielisiä mobiilisovelluksia kiireisen arjen talouden hallintaan on tarjolla lukuisia ja useimpien sovellusten perusversiot ovat ilmaisia. Osa sovelluksista on mainosrahoitteisia ja yleensä lisäominaisuuksia voi ostaa tarvittaessa erikseen. Sinällään perusperiaate on kaikissa sama: sovelluksiin voi tallettaa tulot ja menot sekä seurata kuluja erilaisin raportein.

Kaikki arvostelemani appsit tulevat olemaan / ovat olleet minulla itse käytössä, joten pystyn antamaan oman rehellisen mielipiteeni mobiilisovelluksesta ja kenelle näkisin sen sopivan.

Talouden hoitoon tarkoitettuja ohjelmia:

 1. Excel
 2. Penno.fi
 3. Monefy - Money Manager
 4. Clark - Be smart use Clark
 5. S-ryhmän Omat ostot -palvelu
 6. Money Lover
 7. Daily Budget
 8. Wally
 9. MoneyViz
 10. Spendee
 11. Expense IQ
 12. Financius
 13. You need a budget
Käytätkö jotain muuta ilmaista mobiilisovellusta? Kerro ihmeessä asiasta kommenttikentässä ja tutustun siihenkin.

Toivottavasti sinulle on näistä ilmaisista työkaluista hyötyä!

---------------------------------------------------------------------
Seuraa blogia: Blogit.fi // Bloglovin 
Edellinen työkalu: Työkalut /  Seuraava työkalu: Excel
--------------------------------------------------------------