Salkkuraportit

Kuukausittaiset salkkuraportit

Seuraan sijoitusvarallisuuteni tilannetta kuukausittain. Seuranta on lähinnä vain omaksi huvikseni, motivaation ylläpitämiseksi ja pidemmällä aikavälillä päiväkirjaksi, sillä kuukausittaista heiluntaa saattaa tapahtua paljonkin.

2016
-------------------------

Tavoitteet ja sijoitusstrategia

En seuraa erikseen nettovarallisuuttani kokonaisuutena (varat - velat). Minulla on omistusasunto, mutta en näe olennaiseksi seurata sitä, koska asuntoni arvon muutosta on vaikea arvioida eikä asunto tuota lisätuloja, vaan on kuluerä kuukausittaisten lainan lyhennysten muodossa.

Tavoitteeni on siirtyä yhtä aikaa vaimoni kanssa eläkkeelle 50 -vuotiaana nimenomaan sijoitusvarallisuutemme turvin.

Sijoitusstrategiani

Minulle - kuten monelle muullekin - ainoa merkittävä tapa saada sijoitettavaa rahaa on yksinkertaisesti säästää palkkatuloista eli kuluttaa vähemmän kuin ansaitsen.

En tavoittele huikeaa säästöastetta, pitemmällä aikavälillä pyrin pääsemaan 30-40% säästöasteeseen koko perheemme nettotuloista, joka jo itsessään tulee olemaan kovan työn tulosta. En edes yritä päästä 70%:iin tai vastaavan, koska meillä on perheessä kaksi kouluikäistä lasta, asumme erittäin tyytyväisesti nykyisessä kodissamme ja tietynlainen peruselintaso meillä jo on, jota en halua muuttaa. Lisäksi, en ole tässä projektissa yksin vaan yhdessä vaimoni kanssa. En usko että kiristämällä perheemme nyörit täysin tiukkaan, saavutettaisiin pitkällä aikavälillä parhaita tuloksia. Kohtuus kaikessa, myös säästämisessä.

Olen kokeillut olla markkinoita fiksumpi. Epäonnistuin. En osaa ostaa osakkeita silloin kuin ne ovat pohjalla, tai myydä silloin kun niiden arvot ovat huipussaan. Enkä usko että kukaan muukaan osaa, joten en halua tästä arpapelistä kenellekään maksaa. Siksi strategiani keskittyy pääosin kuluttomiin Nordnetin Superrahastoihin, jotka ovat passiivisia indeksirahastoja. Suoria osakesijoituksiakin on rippeenä menneestä, mutta ne on tarkoitus siirtää vähitellen rahastoihin, hyödyntäen 1.000 € vuosittaisen myynnin rajaa ja täten myyntivoiton verovapautta. Haluan sijoittaa helposti ja saada keskimääräisen tuoton, pitkällä aikavälillä se riittää minulle. Samalla siirrän verotusta hamaan tulevaisuuteen, sillä ostan vain rahastoja, joissa osinko- ja korkotuotot lisätään rahastopääomaan sen sijaan, että ne jaettaisiin ulos. Näin verotus siirtyy siihen hetkeen, jolloin päätän myydä rahastoja ja korkoa korolle -ilmiö ehtii tehdä tehtävänsä.

Pitääkseni mielenkiinnon yllä sijoittamiseen - koska passiivinen indeksisijoittaminen on loppujen lopuksi varsin tylsän suoraviivaista - olen ottanut sijoitusstrategiaani mukaan erilaiset vertaislaina-alustat sekä joukkorahoitusmarkkinapaikat. Lisäksi olen Nordnet Superrahastojen rinnalle nostanut myös Nordnet Smart 15 salkun sijoituskohteekseni.

--------------------------------------------------------------
Seuraa blogia: Blogit.fi // Bloglovin 
--------------------------------------------------------------