Kirjat

Tervehdys!

Jos olet lukenut blogiani vähän enemmän tiedät, että ensimmäiset siemenet tekstejäni varten kylvettiin, kun sain valaistumisen kohti taloudellista riippumattomuutta. Pyytämättä ja yllättäen, kuten ne kuuluisat faksit.

Yleensä vain asioilla tuppaa käydä niin, että mitä syvemmälle kaivaa, sitä syvemmälle pääsee. Taloudellisen riippumattomuuden taustalla on itsellä ajatus vapaudesta, irroittautumisesta työ-vkl-työ-loma-työ -rytmistä aikaisemmin kuin virallinen eläkeikäni sen sallii. Samalla olen analysoinut mitä vapaus itselle tarkoittaa, ja mitä vapautuvalla ajalla tekisin, jos kaikki suunnitelmien mukaan menisi.

En ole ensimmäinen, enkä viimeinen ihminen, joka miettii oman taloutensa tasapainoa, tulevaisuuttaan, perheensä hyvinvointia, lastensa parasta, ekologisuutta, stressitöntä ja onnellisempaa elämää. Maailmassa on onneksi monen monta itseäni viisaampaa, joilla on lisäksi kyky asettaa sanansa ja ajatuksensa kauniiksi kokonaisuuksiksi. Ajattelin hyödyntää näiden ihmisten ajatuksia ja ammentaa omaan taloudellisiin tavoitteisiin nojautuvaan matkaani myös henkistä rikkautta. Pyrin siis tasaisin väliajoin löytämään, lukemaan ja analysoimaan kirjallisuutta, johon en ennen tätä matkaani olisi edes tarttunut. Dekkarit yöpöydällä vaihtuvat syvällisempään lukemiseen. Olen täysin oman mukavuusalueeni ulkopuolella, mutta valmis katsomaan loppuun asti mihin se ikinä johtaakaan.

“Begin at the beginning," the King said, very gravely,
"and go on till you come to the end:
then stop.” 
- Lewis Carroll, Alice in Wonderland

KIRJAT (8)


Luetut (5):

Hengähdyshetkiä - Opas stressittömään elämään (Mia Jokiniva, Gummerus 2012)

Miten elää ilman rahaa (Tomi Astikainen, Into 2015)


Yöpöydällä (1):

Ammattimainen sijoittaminen (Kallunki, Martikainen, Niemelä, Talentum 2007)

Odottaa lukuvuoroa (2):

Collective Choice and Social Welfare (Amartya Sen, Penguin Books Ltd 2017)
Onnellisuuden yhtälö : ohjelmoi itsesi tyytyväiseksi (Mo Gawdat, Viisas Elämä 2017)