Oomi vaihtoturva kannatti: kiinteähintaisen sähkösopimuksen muuttaminen

Oomi vaihtoturva kannatti: kiinteähintaisen sähkösopimuksen muuttaminen

Sähkösopimuksen valitseminen on haasteellinen paikka ja monella taas syksyllä edessä. Valitako lukittu kiinteähintainen vaiko vaihteleva pörssisähkö?

Itsellä tilanne on selvä: en halua olla kellokallena seuraamassa pörssisähkön hintoja ja ajoittamassa koko perheen kulutusta halvoille tunneille. Omalla kohdalla yhtälö hintariskin minimoiminen x stressin vähentämisestä seuraaviksi 12 kuukaudeksi voittaa mahdollisen säästön energialaskussa. Tiedän, että pörssisähkö on edullista tällä hetkellä, mutta kuten sijoittamisessa, myös sähkön hinnassa, ei historiallinen toteuma ole takuu tulevasta kehityksestä. Kukaan ei oikeasti voi TIETÄÄ miten sähkön hinta ensi talvena kehittyy. On se kuinka alhaista tahansa tällä hetkellä. Jos vaikka OL3:ssa tuleekin ongelmia, niin mitä tapahtuu hinnoille... Ja varsinkin keskellä talvea, jolloin sähköä joka tapauksessa kuluu moninkertainen määrä lämmityksen vuoksi kuin kesällä.

Niinpä Eurotarkka pysyy - kuten viimekin vuonna - kiinteähintaisen sopimuksen parissa. Viime vuoden tilanteesta voit lukea lisää artikkelista: Sähkön kilpailutus on pakollista - 2000 eur lisälasku vuodessa

Mikä on Oomi Vaihtoturva?

Tein viime vuonna lopulta Oomin kanssa sopimuksen, joka sisälsi vaihtoturvan siltä varalta jos hinnat laskisivat. 

Oomi sähkösopimus kiinteä vaihtoturva

"Oomi Vaihtoturva antaa oikeuden vaihtaa määräaikaisen sähkösopimuksen uuteen Oomin määräaikaiseen sähkösopimukseen yhden kerran ennen kuin nykyisen sopimuksen sopimuskausi päättyy. Kun käytät vaihto-oikeuden nykyinen sähkösopimuksesi päätetään ja uusi sähkösopimus tehdään alkamaan kulloinkin voimassa olevalla hinnalla ja uudella määräajalla. - oomi.fi"

Voin onnitella itseäni että tämän sopimuksen tein, koska hinnat ovat viime vuoden vastaavasta ajankohdasta tulleet alas reilusti.

Paljonko säästän Oomi Vaihtoturvan avulla?

Kiinteiden sähkösopimusten hinnat pyörivät viime vuonna kesän jälkeen halvimmillaan 14-15 c/Kwh ja nousivat kohisten kohti 20 c/kWh. Tällä hetkellä halvimmat sopimukset ovat jo puolestaan luokkaa 8 c/kWh. 

Vaihtoturvan avulla pystyn nyt vuoden jälkeen siirtymään merkittävästi halvempaan sopimukseen:

19.000 kWh vuosikulutuksella (nelihenkinen perhe, omakotitalo) hintasäästöksi tulee 19.000 * (0,14 - 0,08) = 1140 eur vuodessa eli pyöreästi 100 eur kuukaudessa.

Kelpaa. Tässä kohdin.

Laitahan viestiä minkäkaisella sopimuksella teillä operoidaan ja mieluusti vielä miksi / oletko valintaan ollut tyytyväinen?


-------------------------------
*Kirjoitus sisältää kumppanuusmainontaa*
Takaisin blogiinLisätietoja blogin mainonnasta.
-------------------------------
Seuraa blogia: Twitter // Facebook // Instagram // Blogit.fi // Bloglovin // Theblogjungle
-------------------------------

Kommentit

 1. Hei, itselläni myös Oomi ja vaihtoturva siinä, vaan sinnepä ei tahdo saada yhteyttä, että voisi vaihdon tehtä! Soititko? Laitoitko viestiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lomakkeen avulla onnistui, vastaus tuli muutamassa päivässä: https://oomi.fi/sahko/sahkosopimukset/lisatuotteet/vaihtoturva/vaihtoturvan-kayttaminen/

   Poista
 2. Omakotitalomme kuluttaa sähköä aika reippaasti, 24 000 kWh vuodessa. Olen aikaisemmin kilpailuttanut sähköni 2 v välein Rakentaja sivuston kautta ja useimmiten vaihtanut yhtiötä. Kunnes päädyin Ouluun, josta sitten tuli Oomi, jossa olen pysynyt. Edellisellä kerralla valitsin sen vaihtoturvan, jonka käytin niin, että kesäkuuhun 2023 asti kiintä hinta oli n. 5 senttiä! Siirryin sitten Oomin pörssiin ja seurailen määräaikaisen hinnan kehittymistä. Mieluusti minäkin siirtyisin kiinteään, kun 35 v vanhassa talossa säätely on hankalaa. Paras seurantapaikka on tällä hetkellä Sähkönseuranta - sovellus, jonka asetuksiin saa myös sähkönsiirron sopimuksen, jolloin saa jokaiselle tunnille sähkön kokonaishinnan. Ongelmana tällä seudulla on tämä siirtoyhtiö Caruna, joka ryöstää jo perushintana 35 € / kk, vaikka vaihdoin pääsulakkeen pienemmäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sähkönseuranta -sovellusvinkistä. Ei ole itsellä ollut tarvetta, mutta jos jollain muulla on :)

   Poista
 3. Siirryin vuoden alusta pörssisähköön ja hinnan seurannasta on muodostunut jonkinlainen harrastus. OKT 110m2. Viehän se aikaa, mutta helppo tapa säästää. Tulevan talven lämmitys kyllä vähän jännittää, niin epävakaalta sähkömarkkinan tilanne on välillä vaikuttanut.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti