Sähkön kilpailutus on pakollista - 2000 eur lisälasku vuodessa

Sähkön kilpailuttaminen kannattaa, voit säästää satasia sähkölaskussa

Sain Mobifyyn uuden sähkölaskun ja huomasin, että määräainen sopimukseni päättyy 1,5kk päästä. Ja niin se iski myös Eurotarkkaan, nimittäin konkreettinen ymmärrys kuinka sähkön hinta on jopa nelinkertaistunut siitä kun viimeksi sähköni kilpailutin!

Sain laskun mukana huikean hyvän tarjouksen "edullisesta" sähkösopimuksesta seuraavaksi 24 kuukaudeksi, vain 21,53 c/kwh. Nykyinen sopimukseni on 4,99 c/kwh (painotettu keskiarvo päivä/yö kulutuksesta). Ero on 4,3 kertainen!!!

Kesällä sähkön kulutuksen ollessa muutenkin olematonta, on sähkölasku pieni. Mutta kun taas talvella kulutus kasvaa (=lämmitys) ja sitä kautta laskutus pomppaa kwh:ien osalta moninkertaiseksi ja tähän päälle nelinkertainen €/kwh hinta niin yhtälö on aika mahdottoman huono.

Onkin siis taas aika tehdä sähkön kilpailutus! Tällä kertaa tosin ei niinkään säästömielessä vaan löytääkseni paremman tarjouksen kuin nykyisen sähköyhtiöni harhautusyritys. Suorastaan törkeää tarjota tuota yli 21 kwh hintaa edullisena...


sähkö

Sähkön kilpailutus on helppoa ja maksutonta

Kuten ehkä jo tiedätkin, sähkölasku koostuu kahdesta komponentista: sähköenergian myynnistä ja sähkön jakelusta eli siirrosta. Vain sähkön myynnin osuuden voi kilpailuttaa. Sähkön siirto puolestaan tarkoittaa sähkön fyysistä toimittamista verkkoa pitkin kuluttajalle, ja siirtokulut maksetaan aina oman asuinalueen sähköverkon haltijalle.

Helpoiten sähkön kilpailutus eli hintojen vertailu ja uuden sähkösopimuksen teko onnistuu netin kautta. Kaikki sopimuksen tekemiseen tarvittavat tiedot löydät omasta sähkölaskustasi.

Näillä tiedoilla pääset alkuun:
 • osoitteesi postinumero
 • siirtotariffityyppi (yleissähkö / aikasähkö / kausisähkö)
 • sähkön mittaustapa (1-aikamittaus / 2-aikamittaus / kausimittaus)
 • vuosikulutus kilowattitunteina (kWh) (mahdollisesti päivä-/yökulutus erikseen)
 • asumismuoto (omakotitalo, rivitalo...)
 • lämmitystapa (varaava tai suora sähkölämmitys, kaukolämpö, muu)
Alla Energiaviraston sivuilta tyypillisiä vuosikulutuksia asumismuodoittain.
Tietoa sähkön kulutuksesta - Energiavarasto
Tietoa sähkön kulutuksesta - Energiavarasto

Huomaa että kilpailutus ja sähkönmyyjän vaihto on sinulle maksutonta, sillä vaihtoon liittyvästä mittarinluennasta ei saa periä asiakkaalta mitään maksua, jos asiakkaan edellisestä myyjänvaihdosta on kulunut vähintään 12 kuukautta. Lisäksi uusi sähkönmyyjäsi sanoo irti nykyisen sähkösopimuksen puolestasi ja tarkistaa tarvittavat sähkön käyttöpaikkaa koskevat tiedot verkkoyhtiöltäsi. Saat vahvistuksen uudesta sähkösopimuksestasi noin kahden viikon kuluessa sopimuksen tekemisestä.

Sähkön kilpailutus - sähkön hintatiedot ja kilpailutuspalvelut 

 Aito ja alkuperäinen Aito ja alkuperäinen Sähkövertailu.fi auttaa vertaamaan ja kilpailuttamaan sähkösopimukset helposti. Palvelu on toiminut vuodesta 2011 ja sen avulla on solmittu heidän ilmoituksen mukaan yli 300 000 sähkösopimusta.


Sähkövertailu.fi

 • Kilpailuttaja on kuluttajille suunnattu palvelu, jossa voit kilpailuttaa sähkösopimuksia, gsm-liittymiä, autovakuutuksia sekä hotelleja ja lentoja.

sähkön kilpailutus


Vihreä energia?

Sähkön hinta ei ole ainoa sähkösopimuksen valintaperuste vaan monelle sähkön ekologisuus ja uusiutuvan energian käyttö ovat tärkeitä valintaperusteita. Jos sinulle on merkitystä sillä, mikä on sähkön tuotantotapa - vesivoima, tuulivoima, ydinvoima vai jokin muu - ja kannatat nimenomaan vihreitä arvoja, on Nordic Green Energy hyvä vaihtoehto, koska heidän kaikki kotitalouksille toimittava sähkö on alkuperältään 100-prosenttisesti uusiutuvaa energiaa.

Sähkön kilpailuttamisesta huolimatta sähkölaskuni kasvaisi 2279 eur vuodessa

Edullisimmaksi sähkön kilpailutus tulisi Kilpailuttajan kautta 24kk sopimuksella KSS Energia Oy:n tarjomana. Lisälasku vuodessa 2279 eur.


Halvin sähkösopimus 2022 heinäkuu: Oomi Kiinteä 24kk + vaihtoturva

Kilpailuttajan palvelussa ei nähtävästi ole mukana Oomia, sillä se näyttäisi tällä hetkellä tarjoavan kaikkein halvinta sähkön hintaa: 14,39 c/kWh. 

Lisäksi voit valita vaihtoturvan, jolla voit päivittää määräaikaisen sopimuksesi edullisempaan kerran sopimuskauden aikana.

Parhaat keinot säästää sähköä ja energiaa

Taidanpa kaivaa nyt itsekin vanhan kirjoitukseni koskien energian säästämistä esille ja varmistaa että kaikki keinot sähkön säästämiseksi on käytössä:

Kaikkien Aikojen Energiansäästölista (KAE)

Laitahan alle kommentteja jos/kun asia koskettaa myös sinua. Kaikki vinkit sähkön säästämiseksi / kilpailuttamiseksi otetaan myös ilolla vastaan / laitetaan jakoon.

-------------------------------
*Kirjoitus sisältää kumppanuusmainontaa*
Takaisin blogiinLisätietoja blogin mainonnasta.
-------------------------------
Seuraa blogia: Twitter // Facebook // Instagram // Blogit.fi // Bloglovin // Theblogjungle
-------------------------------

Kommentit

 1. Hei,
  Olen myös paininut sähkölaskujen kanssa. Itse en kuitenkaan tällä hetkellä sitoutuisi pitkään sopimukseen koska sähkön hinta on niin korkea. Heti jos/kun sähkönhinta laskee siedettävämmäksi myös nuo pitkät sopimukset ovat selkeästi halvempia.
  Keväällä 2018 kun viimeisin määräaikaisuuteni loppui, sama yhtiö tarjosi uutta määräaikaista sopimusta hintaan 4,39snt/kwh. Vieläkin ajoittain hakkaan päätäni seinään kun en sitä ottanut vaan pidin kalliina. Tuli kuiva kesä ja hinnat nyt taivaissa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia kommentista. Passiivisena indeksirahastomiehenä tekisi mieli todeta että ajoittaminen ei kannata :). Itseä laskun suuruus sapetti enemmänkin juuri siitä syystä, että kulutus on talvisaikaan ihan eri luokkaa kuin kesällä ja siksi asiaan heräsinkin kun nyt kriittisimmät kuukaudet ovat edessä. Eli vielä ehtii mukavasti säästää talven yli. Siksi siis ajattelin että kilpailutan ja otan vain toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen. Eikä sitä koskaan tiedä joskos vanhasta yhtiöstä takaisin soitellaan ja tarjotaan edullisempaa sopimusta. Win-win joka tapauksessa.

   Poista
 2. Hyvä muistutus! Minun on pitänyt tehdä jo pidemmän aikaa. Viimeksi kilpailuttanut 5 vuotta sitten ja sekin oli muuton yhteydessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa jos asia tulee nyt hoidettua! Ilmoittele kuinka kävi :)

   Poista
 3. Nykyinen sähkön hinta kannattaa aina silloin tällöin kilpailuttaa eli pyytää maksuttomia tarjouksia. Ja kun löytää halvemman sähkönmyyjän kannattaa muistaa, että senkin hinta saattaa kohta muuttua vaikkapa ylöspäin. Siksi kannattaa tehdä lyhyitä sopimuksia, seurata markkinaa ja kilpailuttaa taas esim. vuoden päästä.

  VastaaPoista
 4. Me ollaan myös mietitty sähkönmyynnin kilpailutusta, että olisi kiva tietää, jos siinä saisi vähän jopa säästettyä rahaa. Mä olen myös kuullut tuota, että sähkön siirto on periaatteessa aina sama, että sitä ei voi kilpailuttaa. Kiitos vinkeistä, pitääpä lähteä etsimään hintavertailu sivuja netistä sähkönmyyntiin liittyen.

  VastaaPoista
 5. Enpä ole koskaan ajatellut sähkönmyynnin kilpailutusta, sillä jotenkin ajattelin, että ne menevät alueellisesti ne tarjoajat. Kiva kuulla, että voi säästää satasiakin vuodessa, jos osaa kilpailuttaa oikein. Kiitos vinkeistä miten se tehdään ja muutenkin todella hyvästä tekstistä.

  VastaaPoista
 6. Eurotarkan ja edeltäjänkin, oliko Tarkka markka, suosituksia olen seurannut muutamia vuosia ja sähkönmyynnin kilpailuttanut kahden vuoden välein Rakentaja-sivustolla jo kauemminkin. Viimeksi kävi munkki, kun Oomin vaihtomahdollisuuden käytin 2021 kahdeksi vuodeksi. Carunan alueella pitää käyttää kaikkia muitakin säästömahdollisuuksia.
  Keväällä kilpailutin suosituksesi mukaan myös vakuutukset ja noin 200 eur löytyi säästöä, josta meklari siis velottaa puolet ensimmäisenä vuonna. Ei vaan meinannut onnistua vanhojen irtisanominen ilman omia yhteyksiäni, saa nähdä kehtaako velottaa oman osuutensa.
  Seuraavana kilpailutuksena voisit selvitellä valvontajärjestelmiä, Verisuren hinnoittelu alkaa käydä kalliiksi.
  NordNetin pikkusijoittaminen on vielä harkintavaiheessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, vaihtomahdollisuus sähkösopimukseen on varsinkin tässä markkinatilanteessa sellainen optio joka todella kannattaa ottaa.

   Hyvä että vakuutukset on kunnossa :)

   Valvontajärjestelmistä vinkkinä Amazon.de kautta Eufy Security tuotteet. Täysin langattomat, löytyy kaikki tarpeellinen (kamerat, ovi/ikkuna anturit, tarrat ym.) ja ei ole lainkaan kk-maksuja. Akku kestää ladattuna 180 tai 360 päivää ja 2K laatuista hyvää kuvaa. Tietysti se mitä ei saa, on se, että joku käy tarkistamassa paikat jos häly tulee, mutta ainakin itselle riittävästi tuo turvaa että hälyt tulee appiin josta voin itse katsoa onko pihalla kissa vaiko rosmo.

   Poista

Lähetä kommentti