Salkkuraportti 9.2020 - 102.035,60 €

 Salkkuraportti 9.2020

Seuraan kuukausittaisissa salkkuraporteissa sijoitusvarallisuuteni arvon kehitystä. Samalla dokumentoin matkaani kohti taloudellista riippumattomuutta.

Kokonaissijoitusvarallisuuteni koostuu tällä hetkellä Nordnet Indeksirahastoista (entiset Superrahastot), ETF:istä, suorista osakesijoituksista, säästötileistä sekä joukkorahoituskohteista ja vertaislainoista.

Sijoitusvarallisuuteni arvo oli syyskuussa 2020: 102.035,60 €.
Muutos edelliseen kuukauteen: +2.024,71 € / 2 %.

Nordnet Superrahastot Pörssi


Ensimmäiset ETF-sijoitukset tehty. Teknisesti tämä tapahtui vasta lokakuun alussa, mutta koska kuukausittainen salkkuraportti on pahasti myöhässä, raportoin sen nyt syyskuulle kuuluvaksi.

Syyskuussa siviilielämän puolella tapahtui merkittäviä (positiivisia) muutoksia ja oletukseni oli että kiinteistökauppojen vuoksi tarvitsisin käteistä jopa yli Instabankissa olevien varojeni. Pankkien kilpailuttaminen todella kannatti ja lopulta oman rahan osuus jäi marginaaliseksi. Ehdin kuitenkin ennakoida tarvetta realisoimalla Nordnet Indeksirahastoja muutamalla tuhannella eurolla.

Olen ollut varsin Suomi-painotteinen sijoituksissani ja tarkoitus on hajauttaa enemmän maantieteellisesti jatkossa ETF:ien kautta. ETF-artikkeli on ollut tuloillaan jo kuukausia, mutta tällä hetkellä tuntuu että työkiireet haittaavat merkittävästi vapaa-ajan harrastuksia, joista yhdeksi tämän blogin pitämisen luen. Mutta tuloillaan kirjoitus on.

Alta löytyy tarkempi erittely koko tämän hetkisestä sijoitusvarallisuudestani:

-------------------------------

100.000 eur tavoitteen tilanne --> saavutettu 8.2020

Ensimmäinen suurempi tavoitteeni oli nostaa sijoitusvarallisuuteni arvo 100.000 euroon vuoden 2021 loppuun mennessä. Voit lukea tavoitteesta lisää täältä. Tämä tavoite tuli saavutettua 8.2020 eli vuosi ja 4 kuukautta etuajassa. Jatkan kuitenkin salkun kehityksen seurantaa kuvaajan avulla.
 • Tasaisen tahdin taulukon mukainen tavoite: 74.500 eur
 • Nykyinen toteuma: 102.035,60 €
 • Ero tavoitteeseen: 27.535,60 eur / +37 %

-------------------------------

Vertaislainat / joukkorahoitus (P2P / crowdinvesting)

Käyttämäni vertaislaina-alustojen sekä joukkorahoitusmarkkinapaikkojen esittelyt löytyvät kätevimmin vertaislainaus -sivulta (P2P / crowdfunding / crowdinvesting).

Nykyiset / oletetut tuottoprosentit ovat tällä hetkellä seuraavat:
-------------------------------

Nordnet (Indeksirahastot / ETF:t / suorat osakkeet)

Aloitin kuukausisäästämisen ETF:iin Nordnetissa ja tästä tulossa erillinen kirjoitus lähiaikoina.
Tsemppiä omiin sijoituksiisi! 👍

----------------

Avaa ilmainen tili Nordnetiin ja aloita sijoittaminen tänään:
 • Tilin avaus ja osakkeiden säilyttäminen ei maksa mitään.
 • Nordnet Indeksirahastoihin sijoittaminen on jopa täysin kulutonta.
Katso ohjeet kuinka aloittaa osake- ja rahastosäästäminen


-------------------------------
*Kirjoitus sisältää kumppanuusmainontaa*
Takaisin blogiinLisätietoja blogin mainonnasta.

-------------------------------
Seuraa blogia: Twitter // Facebook // Instagram // Blogit.fi // Bloglovin // Theblogjungle

Kommentit

 1. Olisi mielenkiintoista tietää kuinka paljon kuukausittain laitat lisää oma pääomaa ja mikä on pelkkää kasvua. Hurjat kuukausittaiset salkun kasvut ollut sulla lähes kokoajan ja siksi tämä erityisesti kiinnostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tarkoituksella jättänyt tämän avaamatta. Se ei oikeastaan ole itselle edes hirveän mielenkiintoista, koska sijoitan vain indeksirahastoihin ja ETF:iin ja sijoitushorisontti on pitkä. Kuukausittainen sijoitussumma on matkan varrella ollut välillä 500 eur - 5000 eur, varsinkin kun otin myös sijoitussäästötilin osaksi sijoitusvarallisuutta.

   Poista

Lähetä kommentti