Mobify siirtyi PSD2-maksamiseen 30.6.2020

Mobify siirtyi PSD2-maksamiseen 30.6.2020

Pyrin aktiivisesti keksimään erilaisia säästökeinoja. Yksi hyvin yksinkertainen ja jo rutiiniksi muodostunut tapa on Komplett Bank Mastercard / Mobify ketjutus: maksan ostokseni vuosimaksuttomalla Komplett Bank Mastercardilla (bonuksia ostoista) ja kaikki laskuni ilmaisella Mobify-appilla (bonuksia laskuista, mukaan lukien Komplett Bank Mastercard luottokorttilasku). 

Olen aikaisemmin kirjoittanut laskujen maksamiseen suunnitellusta Mobify-palvelusta ja Komplett Bank Mastercardista seuraavissa kirjoituksissa:Nyt Mobify-palvelussa on tapahtunut muutoksia, sillä Mobify siirtyi PSD2-maksamiseen 30.6.2020 alkaen. Mitä tarkoittaa PSD2 ja mitä muutoksia tämä aiheuttaa sinulle - lue lisää alta!

Mobify kokemuksia

Mitä tarkoittaa PSD2?

Lyhenne PSD2 tulee sanoista Payment Services Directive 2. PSD2 on Euroopan parlamentin hyväksymä maksupalveludirektiivi. Sen tarkoitus on:
 • parantaa kuluttajien oikeuksia
 • edistää kilpailua pankkitoimialalla
 • lisätä asiakkaiden palveluvalikoimaa. 
Yksi merkittävä muutos lakimuutoksen myötä on mahdollisuus käyttää muidenkin kuin oman pankin sovelluksia tilien hallinnoimiseen ja maksujen suorittamiseen.

Mitä muutoksia PSD2 aiheuttaa Mobifyyn?

PSD2 uudistuksen myötä voit maksaa Mobifyn kautta laskut suoraan pankkitililtäsi pankkikortin Debit-puolen sijaan. Mobify on toteuttanut PSD2-maksamisen Neonomics AS:n kanssa. Korttimaksaminen poistuu muutoksen myötä kokonaan palvelusta, mutta Bonukset säilyvät ennallaan.

Muutos on vain ja ainoastaan positiivinen. Uuden maksamisen ratkaisun myötä maksut liikkuvat nopeammin ja pystyt seuraamaan maksuja myös oman pankkitilisi kautta.

Mitä sinun tulee tehdä jatkaaksesi Mobifyn käyttöä?

Mobify-palvelussa pitää antaa valtuutus Profiili-sivulla sen pankkitilin käyttöön, josta haluat maksut suorittaa. Maksutoimeksianto vaatii usein vahvan tunnistautumisen, joten saatat joutua vahvistamaan maksun myös erikseen pankkitunnuksillasi.

Näin linkität pankkitilisi Mobify-palveluun:
 1. Mene Mobifyssä Profiili-sivulle.
 2. Valitse Pankkitilit-valinta.
 3. Valitse Lisää pankkitili
 4. Valitse pankki, jota haluat käyttää laskujen maksamiseen. Tee pankkivaltuutus sitä pyydettäessä.
 5. Valitse tilit, jotka haluat liittää Mobify-palveluun. Huomaa, että voit lisätä palveluun useamman maksutilin ja voit myös valita oletustilin Profiili-sivulta. 
Mobify toimii toistaiseksi seuraavien pankkien asiakkaille: Nordea, Osuuspankki, Danske Bank, S-pankki, Säästöpankki, Oma-SP ja POP-pankki. Muiden pankkien osalta maksamisen ratkaisut tulevat ajallaan Mobify-palveluun.

Jatkossa suoritukset näkyvät omassa verkkopankissasi, kuten normaaleissa tilisiirroissa.

Päivitä mobiilisovellus

PSD2 muutoksen myötä Mobify-sovellus tulee päivittää. Sovellus on maksuton ja jos sinulla ei ole vielä mobiilisovellusta, voit ladata sen helpoiten Mobify-sivujen kautta. Koodilla Eurotarkka saat 5eur aloitusbonuksen. 

Kannattaa tutustua myös vuosimaksuttomaan ja bonuksia kerryttävään Komplett Bank Mastercardiin.


-------------------------------
*Kirjoitus sisältää kumppanuusmainontaa*
Takaisin blogiinLisätietoja blogin mainonnasta.

-------------------------------
Seuraa blogia: Twitter // Facebook // Instagram // Blogit.fi // Bloglovin // Theblogjungle
-------------------------------

Kommentit

 1. En tainnut saada mökiltä kirjoitettua kommenttiani läpi?
  Muutos ei ole pelkästään positiivinen. Aiemmin ennen Mobifya ja sitten sen kanssa vahvistin haluamani määrän laskuja maksatukseen yhdellä vahvalla tunnistautumisella. Nyt joka ainoa vaatii erikseen vahvan tunnistautumisen, on kyllä turhauttavaa. Blogisi muuten tosi hyvä, komplett - mobify - insta käytössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos kommentista. Itsellä OP-mobiiliappi käytössä, joten sitä kautta tuo vahvistus onnistuu yksinkertaisesti, mutta toki täytyy tällä hetkellä tehdä yksi kerrallaan. Hypin siis Mobifyn ja OP-mobiilin välillä.

   Katsotaan jos saisin Mobifyltä kommentin, onko tähän asiaan odotettavissa muutosta tulevaisuudessa vai pakottaako PSD2 aina tuohon varmistukseen per maksu.

   Poista
  2. Sain Mobifyltä seuraavanlaisen vastauksen:

   Hei,

   Kiitos kysymyksestä.

   Ymmärrettävästi aiemman korttimaksamisen ohella muutos voi olla turhauttava, mutta pankki pyytää vahvistusta tarvittaessa, ei aina ja tämä on pankkikohtaista. Lisäksi korttimaksamiseen on tulossa samanlainen vahvistus kuten PSD2-maksamisessa. PSD2-maksaminen toimii korttimaksamiseen verrattuna nopeammin ja laskut näkee suoraan omalta tililtä tilitapahtumista.

   Poista

Lähetä kommentti