Salkkuraportti 6.2020 - 89.046,29 €

Salkkuraportti 6.2020

Seuraan kuukausittaisissa salkkuraporteissa sijoitusvarallisuuteni arvon kehitystä. Samalla dokumentoin matkaani kohti taloudellista riippumattomuutta.

Kokonaissijoitusvarallisuuteni koostuu tällä hetkellä Nordnet Indeksirahastoista (entiset Superrahastot), Nordnet Smart salkuista, suorista osakesijoituksista, säästötileistä sekä joukkorahoituskohteista ja vertaislainoista.

Sijoitusvarallisuuteni arvo oli kesäkuussa 2020: 89.046,29 €.
Muutos edelliseen kuukauteen: +2.965,58 € / 3,4 %.

Nordnet Superrahastot Pörssi

Näin ennen kesäloman alkua on hyvä päivittää salkkutilanne, ettei aivan pääse realiteetit lomahuumassa unohtumaan. Koronatilanne Suomessa näyttää tällä hetkellä hyvältä, tehohoidossa ei ole enää yhtään potilasta. Helsingin Sanomat kuitenkin muistuttaa artikkelissaan tilanteen olevan vielä maailmalla täysin päällä: WHO: Pandemia ei ole lähelläkään loppuaan, pahin on vielä edessä. 

Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin kuolee tällä hetkellä ihmisiä keskimäärin joka 18. sekunti. Varsinkin Yhdysvalloissa epävarmuus markkinoilla on jälleen kasvanut, koska uusia Korona-tartuntoja esiintyy edelleen kiihtyvällä tahdilla. Kauppalehden kaksi artikkelia osoittaa hyvin vallitsevan tilanteen ristiriitaisuuden, sillä viime kuukausien kurssiralli antaisi osviittaa siitä, että Korona olisi jo taltutettu: Koronaviruksen uhreja nyt yli puoli miljoonaa, Yhdysvalloissa tilanne uhkaa riistäytyä hallinnasta – Onko edessä uusi pörssiromahdus? ”Osakkeet hinnoiteltu kuin pahin olisi jo takana”. Lisäksi Yhdysvaltalaiset kotitaloudet tuntuvat luottavan omaan maksukykyynsä ennätysmäisen vahvasti parin kuukauden takaiseen verrattuna: Wall Street sulkeutui asuntokauppojen ennätyskasvun myötä reippaaseen nousuun: ”Talous elpynyt odotettua nopeammin”.

Olin itse siinä uskossa, että koulujen avautuminen kahdeksi viikoksi toukokuussa, päättäjäisjuhlat, kesälomat ja rajoitusten purut näkyisivät väistämättä sairastuneiden luvuissa myös Suomessa, mutta näin ei ole käynyt. Tämä on tietysti vain positiivista, mutta suhtautuisin edelleen varovaisen odottavaisesti mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Jatkan indeksisijoittamisen lisäksi käteisposition kasvattamista. Salkkuni arvo kasvoi kesäkuun aikana 3,4% eli noin 3.000 eur.

Alla tarkempi erittely koko tämän hetkisestä sijoitusvarallisuudestani:-------------------------------

100.000 eur tavoitteen tilanne

Ensimmäinen suurempi tavoitteeni on nostaa sijoitusvarallisuuteni arvo 100.000 euroon vuoden 2021 loppuun mennessä. Keinoina tavoitteen saavuttamiseksi eivät ole "get-rich-quick" poppaskonstit vaan säästeliäs elämantapa, palkkatuloista säästettyjen eurojen sijoittaminen sekä passiivinen tulo osinkojen ja korkotuottojen muodossa. Voit lukea tavoitteesta lisää täältä.

  • Tasaisen tahdin taulukon mukainen tavoite: 70.000 eur
  • Nykyinen toteuma: 89.046,29 eur
  • Ero tavoitteeseen: 19 046,29 eur / +27,2 %
Vaikken vielä nuolaisekaan niin trendikäyrä näyttää vahvasti siltä, että 100.000 eur raja puhkeaa jo vuoden vaihteessa, vuoden etuajassa.


-------------------------------

Vertaislainat / joukkorahoitus (P2P / crowdinvesting)

Käyttämäni vertaislaina-alustojen sekä joukkorahoitusmarkkinapaikkojen esittelyt löytyvät kätevimmin vertaislainaus -sivulta (P2P / crowdfunding / crowdinvesting).

Nykyiset / oletetut tuottoprosentit ovat tällä hetkellä seuraavat:
-------------------------------

Nordnet (Indeksirahastot / Smart salkut / suorat osakkeet)

Vertailussa Indeksirahasto Suomi vastaan Smart 15 salkut, vie Indeksirahasto Suomi selvän voiton kesäkuun jälkeen. Vuoden kehitys +2,43% Indeksirahastoissa kun Smart 15 salkussa -25,17%. Smart salkku tuli kyllä ryminällä alas, mutta suunta ylös näyttää kovin takkuiselta.Onnea, menestystä sijoituksissasi ja hyvää terveyttä sinulle! 💪


----------------

Avaa ilmainen tili Nordnetiin ja aloita sijoittaminen tänään:
  • Tilin avaus ja osakkeiden säilyttäminen ei maksa mitään.
  • Nordnet Indeksirahastoihin sijoittaminen on jopa täysin kulutonta.
  • Nordnet Smart salkuilla erinomainen hajautus maantieteellisesti ja eri omaisuusluokkien välillä.
Katso ohjeet kuinka aloittaa osake- ja rahastosäästäminen


-------------------------------
*Kirjoitus sisältää kumppanuusmainontaa*
Takaisin blogiinLisätietoja blogin mainonnasta.

-------------------------------
Seuraa blogia: Twitter // Facebook // Instagram // Blogit.fi // Bloglovin // Theblogjungle
-------------------------------

Kommentit