Salkkuraportti 5.2020 - 86.080,71 €

Salkkuraportti 5.2020

Seuraan kuukausittaisissa salkkuraporteissa sijoitusvarallisuuteni arvon kehitystä. Samalla dokumentoin matkaani kohti taloudellista riippumattomuutta.

Kokonaissijoitusvarallisuuteni koostuu tällä hetkellä Nordnet Indeksirahastoista (entiset Superrahastot), Nordnet Smart salkuista, suorista osakesijoituksista, säästötileistä sekä joukkorahoituskohteista ja vertaislainoista. Selvittelyssä on parhaillaan ETF-rahastot, niistä lisää tuonnempana.

Sijoitusvarallisuuteni arvo oli toukokuussa 2020: 86.080,71 €.
Muutos edelliseen kuukauteen: 8.497,76 € / 11,0 %.


Nordnet Superrahastot Pörssi

Kuukausi vierähti nopeasti pitkälti laajan työprojektin parissa, joten markkinoita eikä oman salkkuni suuruutta tullut juurikaan seurattua. Ihan en pelkästään työmoodissa koko kuukautta viettänyt vaan uutiset siitä, että kurssit edelleen jatkavat nousu-uralla oli kyllä tiedossa. Ensimmäinen kunnon vilkaisu salkkuun oli kuitenkin yllätys viime viikolla. All-time-high.


Maaliskuussa salkkuni tiputus oli 9000 eur ja arvo 67.000 eur. Nyt vain kaksi kuukautta myöhemmin salkuni puhkaisi 86.000 eur rajan. Noh, en valita, mutten vielä nuolaisisikaan. Koulun avautuminen kahdeksi viikoksi, päättäjäisjuhlat, kesälomat, ja ennen kaikkea - ravintoloiden avautuminen - on aivan selvää, että jonkinlainen vaikutus näillä kaikilla on. Mutta olemmeko nyt paremmin varautuneita? Ehkä. Joka tapauksessa jatkan indeksisijoittamisen lisäksi edelleen käteisposition kasvattamista, tavoitteena saavuttaa 20.000 eur taso ensi vuoden alkupuolella.

Alla tarkempi erittely koko tämän hetkisestä sijoitusvarallisuudestani:

sijoitusvarallisuus

-------------------------------

100.000 eur tavoitteen tilanne

Ensimmäinen suurempi tavoitteeni on nostaa sijoitusvarallisuuteni arvo 100.000 euroon vuoden 2021 loppuun mennessä. Keinoina tavoitteen saavuttamiseksi eivät ole "get-rich-quick" poppaskonstit vaan säästeliäs elämantapa, palkkatuloista säästettyjen eurojen sijoittaminen sekä passiivinen tulo osinkojen ja korkotuottojen muodossa. Voit lukea tavoitteesta lisää täältä.

 • Tasaisen tahdin taulukon mukainen tavoite: 67.000 eur
 • Nykyinen toteuma: 86.080,71 eur
 • Ero tavoitteeseen: 19 080,71 eur / +28,5 %
Vaikken vielä nuolaisekaan niin trendikäyrä näyttää vahvasti siltä, että 100.000 eur raja puhkeaa jo vuoden vaihteessa, vuoden etuajassa.


salkkuraportti
-------------------------------

Vertaislainat / joukkorahoitus (P2P / crowdinvesting)

Käyttämäni vertaislaina-alustojen sekä joukkorahoitusmarkkinapaikkojen esittelyt löytyvät kätevimmin vertaislainaus -sivulta (P2P / crowdfunding / crowdinvesting).

Nykyiset / oletetut tuottoprosentit ovat tällä hetkellä seuraavat:
-------------------------------

Nordnet (Indeksirahastot / Smart salkut / suorat osakkeet)

Vertailussa Indeksirahasto Suomi vastaan Smart 15 salkut, vie Indeksirahasto Suomi selvän voiton toukokuunkin jälkeen. Vuoden kehitys +10,17% Indeksirahastoissa kun Smart 15 salkussa -18,88%. Smart salkku tuli kyllä ryminällä alas, mutta suunta ylös näyttää kovin takkuiselta.


Nordnet Indeksirahasto Suomi

Nordnet Smart 15

Onnea, menestystä sijoituksissasi ja hyvää terveyttä sinulle! 💪


----------------

Avaa ilmainen tili Nordnetiin ja aloita sijoittaminen tänään:
 • Tilin avaus ja osakkeiden säilyttäminen ei maksa mitään.
 • Nordnet Indeksirahastoihin sijoittaminen on jopa täysin kulutonta.
 • Nordnet Smart salkuilla erinomainen hajautus maantieteellisesti ja eri omaisuusluokkien välillä.
Lue lisää // katso ohjeet kuinka aloittaa osake- ja rahastosäästäminen-------------------------------
*Kirjoitus sisältää kumppanuusmainontaa*
Takaisin blogiinLisätietoja blogin mainonnasta.

-------------------------------
Seuraa blogia: Twitter // Facebook // Instagram // Blogit.fi // Bloglovin // Theblogjungle
-------------------------------

Kommentit

 1. Hyvältä näyttää! Itse mäin Smartit lähes kokonaan jo ennen rytinää, ja näytti oikealta ratkaisulta. Mitä mieltä juuri nyt olet Iban Walletista? Sehän sai uudet 30/90/180 päivän tilinsä. Ajattelin lisätä sinne pientä viihdekassaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ja onnea myynnistä! Pitkän aikavälin tuotehan Nordnet Smart salkut ovat ja voimakas volatiliteetti oli sinällään tiedossa, mutta aika kehnoltahan tuo suoritus on nyt näyttänyt. Pidän ne itse nyt kuintekin vielä, vaikka maito kaatunut onkin.

   Vuoden vaihteessa minulla oli Iban Walletissa muutama tuhat euroa ja kirjoittelin siitä täällä: https://www.eurotarkka.com/2019/12/iban-wallet-kokemuksia.html. Nytkin on saatavilla 4% ennustettu tuotto ensimmäiselle sijoitukselle (linkki ja koodi löytyy tuolta kirjoituksesta), mutta toki täytyy se riski tämänkin sijoitustuotteen kanssa muistaa. Avasin Instabankiin säästötilin kun siellä oli kampanja 1,05 % korosta ja koska koen sen 100% riskittömänä, päätin siirtää sinne koko käteispositioni odottamaan rysähdystä, myös Iban Walletissa olevan osuuden. Noh, kun se rysähdys tuli, en tehnyt oikein muuta kuin tavanomaista suuremmat indeksisijoitukset :) Oletus oli että romahdus jatkuu pitkään... toisin kävi.

   Poista

Lähetä kommentti