Salkkuraportti 4.2020 - 77.582,95 €

Salkkuraportti 4.2020

Seuraan kuukausittaisissa salkkuraporteissa sijoitusvarallisuuteni arvon kehitystä. Samalla dokumentoin matkaani kohti taloudellista riippumattomuutta.

Kokonaissijoitusvarallisuuteni koostuu tällä hetkellä Nordnet Indeksirahastoista (entiset Superrahastot), Nordnet Smart salkuista, suorista osakesijoituksista, säästötileistä sekä joukkorahoituskohteista ja vertaislainoista.

Sijoitusvarallisuuteni arvo oli huhtikuussa 2020: 77.582,95 €.
Muutos edelliseen kuukauteen: 10.621,81 € / 15,9 %.


Nordnet Superrahastot Pörssi

Koronakriisin seurauksena tapahtunut kurssien voimakas putoaminen, elpyminen ja voimakas päiväkohtainen volatiliteetti on aiheuttanut mielenkiintoista keskustelua pörssikurssien tulevasta kehityksestä. Esimerkiksi Kauppalehdessä asiaa sivuttiin maksumuurin takana olevassa artikkelissa maaliskuun puolessa välissä: Korona toi markkinoille äkkiromahduksen, nyt pelätään pitkää ja vaikeasti korjattavaa kriisiä -”V-käyrän muotoinen elpyminen voitaneen jo unohtaa”

Toisin kävi. Paikoitellen kurssit toipuivat häkellyttävän nopeasti. Kun lukee sijoittamisaiheisia blogeja ja keskustelupalstoja, niin moni harmittelee että meniköhän juna jo. Olisiko pitänyt pohjilla uskaltaa panostaa vielä enemmän? Kun kurssit uudestaan sukeltavat W-mallisen käyrän mukaisesti, niin sitten panostan all-in jne. Sinällään ihan viisas ajatus, mutta jos kuukaudessa tullaan taas alas 30% niin jatkuuko se huomenna vai ei? Mikä on oikea ajankohta laittaa se all-in vai onko se koskaan järkevää?

Jälkiviisaus on tunnetusti parasta viisautta. Varmuutta pörssikurssien suunnasta ei ole kenelläkään. Niinpä samaan aikaan kun jotkut povaavat käyrästä V:tä, toiset W:tä, kolmannet U:ta ja neljännet L:ää niin itselle on aivan sama vaikka käyrästä muodostuisi Ö. En halua stressata oikeasta ajoituksesta, joten ajoitan ajallisesti sijoittamalla tasaisesti kuukausittain. Lisäksi pidän huolen siitä, että:

A) Maksimoin tuloni: 50 lisätulovinkkiä
B) Minimoin menoni: 200 säästövinkkiä

Näin tein myös huhtikuussa ja jatkoin Nordnet Indeksirahastoihin sijoittamista. Seuraavana sijoituskohteena on vuorossa edulliset ETF:t. Huolimatta siitä, että Nordnet päätti laittaa ETF:lle 2,50 eur  palvelumaksun. ETF:istä siis tulossa kirjoitusta myöhemmin.

Alla tarkempi erittely koko tämän hetkisestä sijoitusvarallisuudestani:

Salkkuvarallisuus


-------------------------------

100.000 eur tavoitteen tilanne

Ensimmäinen suurempi tavoitteeni on nostaa sijoitusvarallisuuteni arvo 100.000 euroon vuoden 2021 loppuun mennessä. Keinoina tavoitteen saavuttamiseksi eivät ole "get-rich-quick" poppaskonstit vaan säästeliäs elämantapa, palkkatuloista säästettyjen eurojen sijoittaminen sekä passiivinen tulo osinkojen ja korkotuottojen muodossa. Voit lukea tavoitteesta lisää täältä.
  • Tasaisen tahdin taulukon mukainen tavoite: 65.500 eur
  • Nykyinen toteuma: 77.582,95 eur
  • Ero tavoitteeseen: +12.082,95 € / +18,4 %

sijoitusvarallisuus


-------------------------------

Vertaislainat / joukkorahoitus (P2P / crowdinvesting)

Käyttämäni vertaislaina-alustojen sekä joukkorahoitusmarkkinapaikkojen esittelyt löytyvät kätevimmin vertaislainaus -sivulta (P2P / crowdfunding / crowdinvesting).

Nykyiset / oletetut tuottoprosentit ovat tällä hetkellä seuraavat:
-------------------------------

Nordnet (Indeksirahastot / Smart salkut / suorat osakkeet)

Vertailussa Indeksirahasto Suomi vastaan Smart 15 salkut, vie Indeksirahasto Suomi selvän voiton huhtikuun jälkeen. Vuoden kehitys -6,17% Indeksirahastoissa kun Smart 15 salkussa -22,86%. Joissain kirjoituksissa Smart salkut ovat jo saaneet Not So -etuliitteen. Aika näyttää miten ko. salkkujen kehitykselle käy.Onnea, menestystä sijoituksissasi ja hyvää terveyttä sinulle! 💪


----------------

Avaa ilmainen tili Nordnetiin ja aloita sijoittaminen tänään:
  • Tilin avaus ja osakkeiden säilyttäminen ei maksa mitään.
  • Nordnet Indeksirahastoihin sijoittaminen on jopa täysin kulutonta.
  • Nordnet Smart salkuilla erinomainen hajautus maantieteellisesti ja eri omaisuusluokkien välillä.
Lue lisää // katso ohjeet kuinka aloittaa osake- ja rahastosäästäminen-------------------------------
*Kirjoitus sisältää kumppanuusmainontaa*
Takaisin blogiinLisätietoja blogin mainonnasta.

-------------------------------
Seuraa blogia: Twitter // Facebook // Instagram // Blogit.fi // Bloglovin // Theblogjungle

Kommentit