Salkkuraportti 3.2020 - 66.961,14 €

Salkkuraportti 3.2020

Seuraan kuukausittaisissa salkkuraporteissa sijoitusvarallisuuteni arvon kehitystä. Samalla dokumentoin matkaani kohti taloudellista riippumattomuutta.

Kokonaissijoitusvarallisuuteni koostuu tällä hetkellä Nordnet Indeksirahastoista (entiset Superrahastot), Nordnet Smart salkuista, suorista osakesijoituksista, säästötileistä sekä joukkorahoituskohteista ja vertaislainoista.

Sijoitusvarallisuuteni arvo oli maaliskuussa 2020: 66.961,14 €.
Muutos edelliseen kuukauteen: -9.125,05 € / -12,0%.


Nordnet Superrahastot Pörssi

Eikös se niin mene, että sitä saa mitä tilaa. Maaliskuussa se sitten vihdoin tapahtui, mitä olen jo pitkään osittain toivonutkin. Pörssikurssit tulivat koronan vuoksi alas oikein kunnolla. Vaikutukset olivat väistämättä merkittävät myös omassa salkussani.

Maaliskuun kymmenentenä päivänä laitoin kuvakaappausta Nordnetin salkustani Twitteriin ja tuolloin salkun arvo oli laskenut 15.000 eur. Ps. laitahan 500 muun seuraajan tavoin Eurotarkan Twitter tili seurantaan. Kiitos 😀


Lopulta sijoitusvarallisuuteni laski maaliskuun aikana yhteensä 9000 eur. Lähinnä kiitos lisäsijoitusten Nordnet Indeksirahasto Suomeen. Passiivisena indeksisijoittajana en lipsu omasta sijoitusstrategiastani vaan jatkan rahojeni laittamista Nordnet Indeksirahastoihin, tiedostaen että kurssit voivat laskea vielä pitkään. Koska 100% ajoittaminen ei kuitenkaan onnistu keltään ja vaikka sijoittaminen ei ole enää niin "kivaa" kuin se oli parisen kuukautta sitten, on nyt todella huono aika lopettaa. Päin vastoin. Keep investing!

Omaa tilannettani helpottaa se, että voin sekä purkaa vanhaa vararahastoani että hyödyntää saamaani bonuspalkkiota sijoitusvarallisuuden kasvattamiseksi. Tällä hetkellä siirrän ylimääräiset varat Instabankin säästötilille hyödyntäen nyt jo 1,05% kasvanutta täysin riskitöntä korkoa. 💰

Alla tarkempi erittely koko tämän hetkisestä sijoitusvarallisuudestani:

salkkuraportti Nordnet


-------------------------------

100.000 eur tavoitteen tilanne

Haastavasta maaliskuusta huolimatta en luovu tavoitteestani nostaa sijoitusvarallisuuteni arvo 100.000 euroon vuoden 2021 loppuun mennessä. Voit lukea tavoitteesta lisää täältä.

Maaliskuun jälkeen olen alla olevan kuvaajan mukaisesti edelleen tavoitetta vajaat 4.000 euroa edellä. Mielenkiinoista nähdä mikä tilanne on huhtikuun jälkeen jos kurssien suunta on edelleen alaspäin. Tilannetta heikentää myös useat onsingon maksujen siirrot tulevaisuuteen, vaikka odotin niitä tapahtuvaksi maalis-huhtikuun aikana. 
  • Tasaisen tahdin taulukon mukainen tavoite: 63.000 eur
  • Nykyinen toteuma: 66.961,14 eur
  • Ero tavoitteeseen: +3.961,14 € / +6,3 %


Sijoitusvarallisuus Nordnet-------------------------------

Vertaislainat / joukkorahoitus (P2P / crowdinvesting)

Käyttämäni vertaislaina-alustojen sekä joukkorahoitusmarkkinapaikkojen esittelyt löytyvät kätevimmin vertaislainaus -sivulta (P2P / crowdfunding / crowdinvesting).

Nykyiset / oletetut tuottoprosentit ovat tällä hetkellä seuraavat:
-------------------------------

Nordnet (Indeksirahastot / Smart salkut / suorat osakkeet)

Vertailussa Indeksirahasto Suomi vastaan Smart 15 salkut, vie Indeksirahasto Suomi voiton maaliskuun jälkeen. Vuoden alusta kehitys -21,17% % vs Indeksirahasto Suomi kehitys -29,41%.


indeksirahasto suomi nordnet kokemuksiasmart 15 kokemuksia nordnetSijoittaminen vaatii tällä hetkellä rohkeutta, katsetta horisonttiin ja uskoa siihen, että paremmat ajat koittavat kun niiden aika on. Onnea, menestystä ja hyvää terveyttä sinulle! 💪


----------------

Avaa ilmainen tili Nordnetiin ja aloita sijoittaminen tänään:
  • Tilin avaus ja osakkeiden säilyttäminen ei maksa mitään.
  • Nordnet Indeksirahastoihin sijoittaminen on jopa täysin kulutonta.
  • Nordnet Smart salkuilla erinomainen hajautus maantieteellisesti ja eri omaisuusluokkien välillä.
Lue lisää // katso ohjeet kuinka aloittaa osake- ja rahastosäästäminen-------------------------------
*Kirjoitus sisältää kumppanuusmainontaa*
Takaisin blogiinLisätietoja blogin mainonnasta.

-------------------------------
Seuraa blogia: Twitter // Facebook // Instagram // Blogit.fi // Bloglovin // Theblogjungle

Kommentit