Salkkuraportti 2.2020 - 76.086,19 €

Salkkuraportti 2.2020

Seuraan kuukausittaisissa salkkuraporteissa sijoitusvarallisuuteni arvon kehitystä. Samalla dokumentoin matkaani kohti taloudellista riippumattomuutta.

Kokonaissijoitusvarallisuuteni koostuu tällä hetkellä Nordnet Indeksirahastoista (entiset Superrahastot), Nordnet Smart salkuista, suorista osakesijoituksista, säästötileistä sekä joukkorahoituskohteista ja vertaislainoista.

Sijoitusvarallisuuteni arvo oli helmikuussa 2020: 76.086,19 €.
Muutos edelliseen kuukauteen: +895,95 € / +1,2%.
.

Nordnet Superrahastot Pörssi

Helmikuussa pörssikurssit sairastuivat koronavirus COVID-19 aiheuttamaan keuhkokuumeeseen. Epävarmuus oli käsin kosketeltavaa ja kurssit laskivat, nousivat, laskivat. Hermostuneisuus tarttui myös valtavan sijoitusbuumin innoittamiin suomalaisiin. Takseissa, kassajonoissa ja aitojen yli kyseltiin naapurin Pekalta onko nyt oston vai myynnin paikka. Vuoden alussa käyntiin polkaistu ja juustotiliksi ristitty osakesäästötili (OST) kun sai monen suomalaisen ensimmäisen kerran ryhtymään sijoittaksi. Ja heti alkuunsa salkku oli punaisella. Onko kyseessä siis putoava puukko vai kuolleen kissan pomppu? Yleinen viisaus tuntui olevan, että ehdottomasti myynnin paikka, koska sitten myöhemmin voi ostaa hyviä yhtiöitä halvemmalla.

Jep jep ja vielä kerran jep. Milloin ja mitä? Kas siinä pulma.

Itseäni ei kurssien heilunta mietitytä vaan jatkan indeksisijoittajana niin auringon paistaessa kuin vesisateessa. Olen kurssilaskuun itse asiassa vain tyytyväinen. 10+ vuoden sijoitushorisontti takaa sen, että nousuja ja laskuja väistämättä tulee.

Pientä muutosta omaan indeksisijoittamiseen tuo Ruotsin kuluttajaviraston tutkimus viime vuodelta, jossa se tutki eri rahastojen nimiä. Tutkimus osoitti ettei etuliite ”super” ole Nordnet Superrahastolle sopiva, koska se voi johtaa kuluttajia harhaan. Sijoittaja voi tulkita sanan Super väittämänä, että kyseessä olisi rahasto, joka takaa erittäin hyvän tuoton. Huoh. Joka tapauksessa, jatkossa Nordnet Superrahasto Suomi on Nordnet Indeksirahasto Suomi.

Otan myös pienen suunnan muutoksen koskien joukkorahoitus- ja vertaislainaus kohteita. Ko. kohteet ovat olleet painoarvoltaan muutenkin hyvin pienessä osassa salkussani, mutta tulen siirtämään rahoja kohteista pois Instabankin säästötilille hyödyntäen 0,8% täysin riskitöntä korkoa. Käteispositioni  tulee seuraavina kuukausina kasvamaan myös töistä saadun kerran vuodessa maksettavan bonuspalkkion vuoksi.

Alla tarkempi erittely koko tämän hetkisestä sijoitusvarallisuudestani:

sijoitusvarallisuus Nordnet Instabank kokemuksia


-------------------------------

100.000 eur tavoitteen tilanne

Ensimmäinen suurempi tavoitteeni on nostaa sijoitusvarallisuuteni arvo 100.000 euroon vuoden 2021 loppuun mennessä. Keinoina tavoitteen saavuttamiseksi eivät ole "get-rich-quick" poppaskonstit vaan säästeliäs elämantapa, palkkatuloista säästettyjen eurojen sijoittaminen sekä passiivinen tulo osinkojen ja korkotuottojen muodossa. Voit lukea tavoitteesta lisää täältä.
  • Tasaisen tahdin taulukon mukainen tavoite: 61.500 eur
  • Nykyinen toteuma: 76.086,19 eur
  • Ero tavoitteeseen: +14.586,19 eur / +23,7 %

sijoitusvarallisuus Nordnet Instabank kokemuksia


-------------------------------

Vertaislainat / joukkorahoitus (P2P / crowdinvesting)

Käyttämäni vertaislaina-alustojen sekä joukkorahoitusmarkkinapaikkojen esittelyt löytyvät kätevimmin vertaislainaus -sivulta (P2P / crowdfunding / crowdinvesting).

Nykyiset / oletetut tuottoprosentit ovat tällä hetkellä seuraavat:
-------------------------------

Nordnet (Indeksirahastot / Smart salkut / suorat osakkeet)

Alla oleva taulukko on kuvakaappaus Nordnet salkustani.

sijoitusvarallisuus Nordnet Instabank kokemuksia

Nordnet Indeksirahasto Suomi vs Nordet Smart 15:

Vertailussa Indeksirahasto Suomi vastaan Smart 15 salkut, vie Smart salkut voiton helmikuun jälkeen. Vuoden alusta kehitys +6,84% vs Indeksirahasto Suomi kehitys +1.56%.


Nordnet Indeksirahasto Suomi

Nordnet Smart 15

----------------

Avaa ilmainen tili Nordnetiin ja aloita sijoittaminen tänään:
  • Tilin avaus ja osakkeiden säilyttäminen ei maksa mitään.
  • Nordnet Indeksirahastoihin sijoittaminen on jopa täysin kulutonta.
  • Nordnet Smart salkuilla erinomainen hajautus maantieteellisesti ja eri omaisuusluokkien välillä.
Lue lisää // katso ohjeet kuinka aloittaa osake- ja rahastosäästäminen-------------------------------
*Kirjoitus sisältää kumppanuusmainontaa*
Takaisin blogiinLisätietoja blogin mainonnasta.

-------------------------------
Seuraa blogia: Twitter // Facebook // Instagram // Blogit.fi // Bloglovin // Theblogjungle

Kommentit