5 yksinkertaista vinkkiä, joilla aloitat säästämisen jo tänään

Viisi yksinkertaista vinkkiä, joilla aloittaa säästäminen tänään

Palaako kesälomalla rahaa hurjaan tahtiin? Haluatko saada lisää pelivaraa omaan talouteesi, niin että tili ei ammottaisi tyhjyyttään ennen seuraavaa palkkapäivää? Vai haluatko vain säästää pahan päivän varalle?

Säästäminen on yleensä mahdollista kaikille tuloista riippumatta, mutta se vaatii aina jonkin verran omaa viitseliäisyyttä. Kerron seuraavaksi viisi yksinkertaista arjen vinkkiä, jotka auttavat sinua tavoitteessasi säästää.


kuinka säästää rahaa - arjen säästövinkit

Viisi helppoa arjen säästövinkkiä - näillä aloitat säästämisen

1. Lopeta sähköpostiisi tulevien mainospostien ja uutiskirjeiden tilaaminen

Ensimmäinen konkreettinen vinkkini sinulle säästämisen aloittamiseksi on lopettaa itsensä tarkoituksenmukainen altistaminen "päivän parhaille tarjouksille".

Yksinkertaisesti lopeta kaikkien sähköpostiisi tulevien mainospostien ja uutiskirjeiden tilaaminen. Jos olet täysin addiktoitunut houkuttelevaan infotulvaan, lopettaminen voi olla tuskallinen harjoitus, mutta kukkarollesi se on aidosti hyödyllinen teko. Kokeile vaikka.


arjen säästövinkit, lopeta uutiskirjeet


Löydät yleensä sähköpostin lopusta "Lopeta uutiskirjeen tilaus / Unsubscribe" linkin, jonka avulla vapautat itsesi jatkuvasta ostohimosta. XXL, Hobby Hall, Gigantti, Bauhaus, Tokmanni, Stockmann, Verkkokauppacom, Clas Ohlson.... mikä ikinä onkaan sinun listasi, lyhennä tai kokonaan poista se. Seuraavana Black Fridayna puhelinkaan ei enää tärise kuin kuumeen vallassa.

// Lue lisää: Black Friday & Älä osta mitään -päivä

Älä anna markkinoinnin ammattilaisten keksiä sinulle rahareikiä tarjoamalla once-in-a-lifetime tarjouksia tuotteista, joita et tiennyt tarvitsevasi. Tee hintavertailua verkkokaupoissa silloin, kun oikeasti tarvitset tuotteen, mutta älä sorru tilaamaan uutiskirjeitä.

Eurotarkan uutiskirje on muuten poikkeus, pidä se 😉


2. Keksi jokin muu harrastus kuin kirpputorilla ja ostoskeskuksessa käynti

Ensimmäinen vinkkini sinulle koski verkkokauppoja, toinen vinkkini koskee kivijalkakauppoja.

Toisin sanoen: älä vietä aikaasi kirpputoreilla ja ostoskeskuksissa kierrellessä. Molemmista tarttuu aina jotain turhaa mukaan.

kuinka säästää rahaa - älä harrasta ostamista


Jos voit valita, mene mieluummin lenkille kuin ostoskeskukseen. Saat happea, kuntosi paranee ja vältät ostokrapulan.

Toisaalta, kun aidosti tarvitset jotain, hanki se mieluusti ennemmin kirpputorilta, Tori.fistä tai  Huuto.netistä kuin ostoskeskuksesta. Mutta osta aina vain tarpeeseen, älä näennäisesti halvan hinnan  tai tulevaisuuden mahdollisen tarpeen vuoksi.


3. Kilpailuta asuntolainasi marginaali

Aloita säästäminen kilpailuttamalla suurin kulueräsi ensin. Elämäsi suurimmat rahat ovat kiinni asuntolainassa, joten pidä huoli että marginaalisi + muut lainan kustannukset ovat minimissään.

Pankkisi ei omaehtoisesti soita sinulle ja tarjoa alempaa marginaalia, koska vanhat passiiviset asiakkaat ovat jokaiselle yritykselle kaikkein tuottoisampia. Hehän maksavat uusasiakashankinnan. Ja pankki on yritys, ei hyväntekijä.

Onneksi voit kilpailuttaa asuntolainasi marginaalin tällä Finanssivalvonnan hyväksymällä asuntoluottovälittäjällä. Ei enää turhaa pankeissa juoksemista, sillä asuntolainahakemuksen tekeminen vie vain muutaman minuutin eikä velvoita sinua mitenkään.  Marginaalia alentamalla voit säästää parhaimmillaan tuhansia euroja koko laina-ajalta.

Jos sinulla puolestaan on useita muita luottoja ja lainoja, voit kilpailuttaa ja yhdistää ne esim. Zmartan avulla.

säästövinkki - kilpailuta asuntolainan marginaali


4. Aloita mikrosäästäminen eli säästä kuluttamalla hankkimalla kolme säästöpossua

Edellisen vinkin tarkoitus oli saada sinut kilpailuttamaan suurin menoeräsi. Mitä suuremmat eurot ovat kyseessä, sitä suurempi säästö.

Neljäs vinkkini on puolestaan valjastaa pienet purot suureksi virraksi.

Osta itsellesi säästöpossu, jossa ei ole tyhjennysluukkua ja laita sinne kaikki pikkukolikkosi, kun niitä lompakossasi on.  Vie säästölipas täysinäisenä pankkiin tai hyödynnä talletusautomaatteja.

Perinteisen säästölippaan lisäksi voit hankkia sähköisen säästöpossun kuten S-Pankin Säästäjä. Näin säästät vaivattomasti joka ikininen kerta, kun maksat pankkikortilla. Voit itse määritellä jokaisesta korttimaksusta siirtyvän summan, joko prosentuaalisesti ostoksen summasta tai esimerkiksi 1 eur per ostokerta.Kuulostaako 1 eur pieneltä summalta? Aamukahvi työmatkalla, lounas työpaikalla ja ruokaostokset kotimatkalla. Jokaisesta 1 eur säästöön tarkoittaa keskimäärin 1000 eur vuodessa. Säästäjään kertyneet varat sijoittaisen muuten mieluummin kuluttomiin Nordnet Indeksirahastoihin, en S-pankin tarjoamiin rahastoihin.

5. Vertaile aktiivisesti tuotteiden hintoja kaupassa

Arjessa helpoiten vaikutettavissasi oleva - mutta merkittävä menoerä - on kauppaostokset eli elintarvikkeet ja päivittäistavarat.

Matsmart kokemuksia

Vuositasolla syntyy suuri ero, maksatko lähes samasta tuotteesta 1,50 euroa vai 0,90 euroa per litra/kg. Hyödynnä siis kaupan omat tuotemerkit eli niin sanotut Private Label merkit kuten Keskon Pirkka ja S-ryhmän Rainbow.

Varsinkin kuivatuotteiden ja muiden hyvin säilyvien tuotteiden osalta kannattaa hyödyntää hävikkiruokakaupat kuten Matsmart.

Matsmart kokemuksia - säästövinkki


Piditkö näistä vinkeistä?

Paljon lisää löytyy Eurotarkka-blogin suosituista artikkeleista:*Kirjoitus sisältää kumppanuusmainontaa.*
Takaisin blogiinLisätietoja blogin mainonnasta.
-------------------------------
Seuraa blogia: Twitter // Facebook // Instagram // Blogit.fi // Bloglovin // Theblogjungle
-------------------------------

Kommentit