Salkkuraportti 12.2019 - 74.912,53 €

Salkkuraportti 12.2019

Nyt kun kalenterit on vaihdettu seinille uuden vuoden kunniaksi, on aika julkaista vuoden 2019 viimeinen salkkuraportti. Seuraan kuukausittaisissa salkkuraporteissa sijoitusvarallisuuteni arvon kehitystä. Samalla dokumentoin matkaani kohti taloudellista riippumattomuutta.

Kokonaissijoitusvarallisuuteni koostuu tällä hetkellä Nordnet Superrahastoista, Nordnet Smart salkuista, suorista osakesijoituksista, säästötileistä sekä joukkorahoituskohteista ja vertaislainoista.

Sijoitusvarallisuuteni arvo oli vuoden 2019 lopussa yhteensä 74.912,53 €.
Muutos edelliseen kuukauteen +4.366,96 € / +6,2 %.
Muutos edelliseen vuoteen +36.641,86 € / +95,7%.

Nordnet Superrahastot Pörssi


Sijoitusvarallisuuteni on kaksinkertaistunut vuoden 2019 aikana 38.000 eurosta 75.000 euroon. Siis kaksinkertaistunut!! En ole tarkoituksellisesti avannut sijoitusteni varsinaisia tuottoja, vaan puhun koko ajan vain sijoitusten sen hetkisestä markkina-arvosta. Mutta kun viimeisiä kuukausia katsoo taaksepäin, niin kauanko tämä pörssiralli voi oikeasti kestää? Kasvuvauhti on ollut niin hurjaa, kuukausittaiset lisäinvestointinikin huomioiden. Kirjoitin pörssiromahduksesta syyskuussa 2018, mutta sen jälkeenkin meno on vain kiihtynyt. Onkohan vuosi 2020 sitten vihdoin se vuosi, jolloin tullaan merkittävästi alas ja joka jää historiankirjoihin? Sen ken tietäisi.

Pörssiromahdusta ei voi kukaan varmasti ennustaa etukäteen. Oman talouteni tunnen kuitenkin erinomaisesti ja tiedän että en tarvitse niin suurta bufferia talouden tasapainottamiseen yllättäviä menoja vastaan kuin aikaisemmin. Tästä syystä ja toisaalta romahdusta odotellen olen loppuvuodesta laskenut sijoitusvarallisuuteeni mukaan myös sijoitussäästötilieni saldot Svea Ekonomissa sekä joulukuussa uutena kohteena parempaa korkoa tarjoavassa Iban Walletissa. Tarkoitukseni on vuonna 2020 jatkaa suuremman sijoitusbufferin keräämistä, koska joskus nämäkin juhlat päättyvät. Ja silloin on mukavat oltavat jos on juomia vielä jäljellä.

Joulukuussa passiivinen indeksisijoittaminen jatkui Nordnet Superrahastoihin. Lisäksi siirsin Svea Ekonomista 2000 eur Iban Wallettiin ja hyödynsin tarjolla olleen 50 € bonuksen. Kuukauden ainoan lisäinvestoinnin joukkorahoitusalustoihin tein Envestioon. Tällä kertaa sijoitin projektiin, jonka tarkoituksena on rahoittaa puolalaisen IT-talon palvelinlaitteiden hankkiminen sekä tutkimustoiminnan laajennus. Odotettu tuotto 20%.

// Huom! Jos olet kiinnostunut Envestion kokeilemista, saat rekisteröitymällä linkin kautta itsellesi 5€ bonuksen lisäksi 0,5% extrabonuksen sijoituksille 270 päivän ajan: Envestio 5 € + 0,5% / 270 pv

Envestio kokokemuksia review bonus


Alla tarkempi erittely koko tämän hetkisestä sijoitusvarallisuudestani:

salkkuraportti P2P review


-------------------------------

100.000 eur tavoitteen tilanne

Ensimmäinen suurempi tavoitteeni on nostaa sijoitusvarallisuuteni arvo 100.000 euroon vuoden 2021 loppuun mennessä. Keinoina tavoitteen saavuttamiseksi eivät ole "get-rich-quick" poppaskonstit vaan säästeliäs elämantapa, palkkatuloista säästettyjen eurojen sijoittaminen sekä passiivinen tulo osinkojen ja korkotuottojen muodossa. Voit lukea tavoitteesta lisää täältä.

Jos joku olisi tammikuussa 2019 sanonut, että vuoden lopussa sijoitusvarallisuuteni olisi 30% yli tasaisen taulukon tavoitearvon, niin olisinko uskonut? En. Euroissa ero tavoitteeseen on jo 17.000 eur. Se antaa mukavaa bufferia siihen, jos kurssilasku on edessä. Nykyvauhdilla 100.000 eur ylittyy jo tänä vuonna, vuoden etuajassa. Siihen on kuitenkin vielä vaikea uskoa. Pitkällä sijoitushorisontilla tämä tavoite ylittyy joka tapauksessa ennemmin tai myöhemmin. Mutta kuten olen aikaisemmin sanonut, otan mieluusti rytinän vastaan jo nyt ostaakseni mahdollisimman kauan halvalla, kuin vasta 10 vuoden päästä.

Muuten, jos sinulla on numeerisia tavoitteita tälle vuodelle, kuulen niistä mielelläni kommenttikentässä!
 • Tasaisen tahdin taulukon mukainen tavoite: 57.500 eur
 • Nykyinen toteuma: 74.912,53 eur
 • Ero tavoitteeseen: +17.412,53 eur / +30,3 %.

sijoitusvarallisuuden kehitys


-------------------------------

Vertaislainat / joukkorahoitus (P2P / crowdinvesting)

Käyttämäni vertaislaina-alustojen sekä joukkorahoitusmarkkinapaikkojen esittelyt löytyvät kätevimmin vertaislainaus -sivulta (P2P / crowdfunding / crowdinvesting).

Nykyiset / oletetut tuottoprosentit ovat tällä hetkellä seuraavat:
Korkotuottoa ja liittymisbonuksia on kertynyt kuukausittain seuraavasti:

P2P bonus codes and interest vertaislainojen tuotto


Tekemäni esittelyt kustakin alustasta:
-------------------------------

Nordnet (Superrahastot / Smart salkut / suorat osakkeet)

Alla oleva taulukko on kuvakaappaus Nordnet salkustani.

Nordnet salkku

Nordnet Superrahasto Suomi vs Nordet Smart 15:

Vertailussa Superrahasto Suomi vastaan Smart 15 salkut Superrahasto Suomi vei viime hetkellä voiton. Yhden vuoden kehitys Superrahasto Suomessa on +22,41 % ja Smart 15 salkussa +18,96 %.

Mielenkiintoista nähdä, kuinka näiden kahden vertailu muuttuu silloin, kun osakkeet lähtevät laskuun.

Nordnet Superrahasto Suomi


Nordnet Smart 15 kokemuksia


Menestyksekästä sijoitusvuotta 2020 myös sinulle!

----------------

Avaa ilmainen tili Nordnetiin ja aloita sijoittaminen tänään:
 • Tilin avaus ja osakkeiden säilyttäminen ei maksa mitään.
 • Nordnet Superrahastoihin sijoittaminen on jopa täysin kulutonta.
 • Nordnet Smart salkuilla erinomainen hajautus maantieteellisesti ja eri omaisuusluokkien välillä.
Lue lisää // katso ohjeet kuinka aloittaa osake- ja rahastosäästäminen-------------------------------
*Kirjoitus sisältää kumppanuusmainontaa*
Takaisin blogiinLisätietoja blogin mainonnasta.
-------------------------------
Seuraa blogia: Twitter // Facebook // Instagram // Blogit.fi // Bloglovin // Theblogjungle
-------------------------------

Kommentit

 1. Vähän kadehtien olen lukenut salkkusi kasvusta. Itse vasta avasin vuoden vaihteessa osakesäästötilin ja ensimmäiset 1000 euroa on nyt sijoitettuna. Jännittävää. Kiitos blogista ja hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Minni. Kiitos kommentista. Eipä sitä muita kannata kadehtia, kaikki olemme joskus aloittaneet ja hienoa että nyt sinäkin. Onnea uuteen sijoitusvuoteen myös sinulle!

   Poista

Lähetä kommentti