50 lisätulovinkkiä - parhaat keinot ansaita lisätuloja

Parhaat vinkit miten ansaita lisätuloja yhdessä paikassa

Eurotarkka-blogin yksi suosituimmista artikkeleista on pitkään ollut 200 säästövinkkiä - parhaat säästövinkit yhdessä paikassa. Lista kasvaa lukijoiden ehdotuksilla edelleen eli kaikki vinkit kuinka säästää rahaa ovat kyseisen artikkelin kommenttikenttään tervetulleita. 

Säästää voi kuitenkin vain tiettyyn pisteeseen asti, koska kuluja ei voi karsia loputtomasti. Kun kulut on karsittu minimiin ja tulot eivät edelleenkään riitä elämiseen tai tahtotilana on kerryttää säästöjä nopeammin, mikä keinoksi? Nykypalkan / ansioiden nosto tulee ensimmäisenä mieleen, mutta muitakin keinoja on. Voit hankkia lisätuloja ja saada lisäansioita tekemällä sivutöitä tai hankkia passiivista tuloa tuottavaa omaisuutta rakentamalla oman sivubisneksen, sijoittamalla ym. Helpommin sanottu kuin tehty, eikö totta? Miten ja mistä lisätuloja voi saada? Olenhan jo töissä. Ei ole aikaa. En osaa mitään.

Vai osaatko sittenkin? Ehkä sinulla on sellaista osaamista, taitoja ja kokemuksia, jotka on muutettavissa rahaksi, mutta et vain ole tullut ajatelleeksi asiaa. Tai ehkä sinulla on jo kertynyt omaisuutta, jota voisit vuokrata ja sitä kautta ansaita lisätuloja?

Lisätulojen aikaansaamisen ideoinniksi, motivaatioksi ja ajatusten pohjaksi syntyi Kaikkien Aikojen Lisätulolista (KAL).


Miten ansaita lisätuloja - parhaat lisätulovinkit

Mistä lisätuloja - parhaat lisätulovinkit yhdessä paikassa

Aion kerätä kaikki ne vinkit lisätulojen hankintaan, jotka voin löytää ja pyydän sinua osallistumaan talkoisiin kommenttikentässä. Jos siis listalta puuttuu jokin lisätulovinkki, kerro se kommenteissa ja lisään sen listalle nimelläsi tai blogillasi varustettuna. Anonyymitkin vinkit hyväksytään.

Ja vielä disclaimeriksi. Me suomalaiset osaamme olla irvileukoja. Jos joku neuvoo, että laita suksiboksi tai mökki vuokralle, niin me osaamme sanoa takaisin, että ensin pitäisi ostaa se suksiboksi tai mökki. Ehkä se vinkki ei tällöin ollutkaan olennainen juuri sinulle, ehkä sinun suksiboksi onkin viime kesän talon maalausta varten ostetut maalaustelineet ja mökki vuokra-asuntosi, kun olet itse lomamatkalla tms. Monesti meiltä puuttuu viimeinen rohkeus ryhtyä toimeen, joten toivottavasti lista kannustaa sinua ottamaan puuttuvan askeleen kohti lisäansioita. Ainakin kannattaa yrittää.

Lisätulot ja verotus

Lisätulojen kohdalla monella herää kysymys koskien verotusta ja yrittäjyyttä. Kuinka vaikeaa kaikki näihin liittyvä on? Helpoiten pääset alkuun ryhtymällä ns. kevytyrittäjäksi. Et tarvitse kevytyrittäjäksi ryhtyessäsi toiminimeä tai y-tunnusta ja paperityöt hoitaa laskutuspalveluyritys - kuten 4eze.works tai Ukko.fi - jonka kautta laskutat palveluistasi. Työ voi käytännössä olla mitä vain aina siivoamisesta bloggaamisen kautta remontointiin. Ei paperisotaa, sinun tarvitsee vain luoda tunnukset palveluun ja toimittaa sinne verokortti. Luonnollisesti laskutuspalvelu ei tee paperitöitä puolestasi ilmaiseksi hyvää hyvyyttään vaan veloittaa laskujesi mukaan pienen komission, joka on tällä  hetkellä n. 5% laskutuksesta.

TOP 50 tapaa ansaita lisätuloja

Kaikkien Aikojen Lisätulolista (KAL) koostuu seuraavista kategorioista:
------------------
Internet (14)
Vuokraus (7)
Kädentaidot ja harrastukset (8)
Työtehtävät (7)
Muut (8)
------------------
Yhteensä 44 lisätulovinkkiä sinulle! Ole hyvä. Kyllä se 50 vinkkiä tulee vielä täyteen....

Mennäänpä sitten itse vinkkeihin ja aloitetaan yhdestä merkittävimmästä eli netistä. Online-maailma on muuttanut tavallista työntekoa merkittävästi ja mahdollistaa lisäansioiden hankkimisen monella tavalla.

Lisätulojen ansainta netistä - parhaat lisätulovinkit

Lisätuloja: Internet (12)

1. Ensimmäinen vinkki on ilmiselvä. Hanki passiivista tuloa sijoittamalla. Nordnetin suosittujen Superrahastojen kautta teet jopa vain 15e/kk sijoitukset ilman kuluja. Superrahasto sijoittaa suoraan Helsingin pörssin suurimpiin osakkeisiin, joten se tekee hajauttamisen sinun puolestasi.
Lue Nordnetin Superrahastoista tekemäni esittely täältä.
// Ohjeet osake- ja rahastosijoittamisen aloittamiseen: Näin pääset alkuun.

2. Siirrä nollakorkotilillä makaavat säästösi parempikorkoiselle säästötilille. Instabank tarjoaa täysin riskitöntä 0,8% vuosikorkoa

Instaban säästötili


3. Hae parempaa tuottoa rahoillesi sijoittamalla vakuudellisiin yrityslainoihin:

4. Perusta oma blogi, nettisivut tai Youtube-kanava ja laita sivuillesi affiliate-verkkojen kuten TradeTracker kautta mainoksia tai Google Adsense -mainoksia.

5. Kirjoita e-kirja. Perinteisen kirjan julkaiseminen on kallista, kun taas e-kirjan julkaiseminen ja myynti on yksinkertaisempaa esimerkiksi Books on Demand -palvelun kautta. Ja myyntikatteet ovat aivan eri luokkaa kuin perinteisen kirjan myynnissä. Ei puutu enää kuin aihe ja itse kirjoitus.

6. Tee verkkokurssi tai laadi ladattavia tuotteita. Jos kirjoittaminen ei ole sinun juttusi vaan olet enemmän taiteilijasielu, ryhdy suunnittelemaan kutsukortteja tai fontteja, jotka kuluttaja voi itse ladata ja tulostaa paperille. Digitaalisesti ladattavien tuotteiden lisäksi lisätuloja voi tehdä laittamalla pystyyn verkkokurssin sinua itseäsi kiinnostavasta aiheesta.

7. Myy turhat tavarasi nettikirpputoreilla, kuten VähänKäytetty.fi tai Huuto.net. Olennaista on ottaa ensin selvää myytäviesi tuotteiden oikeasta hintatasosta, koska tarjontaa on nykyään niin paljon.

8. Perusta oma verkkokauppa. Jos olet kätevä käsistäsi (puu- ja käsityöt) voit perustaa Facebookin kautta oman sivun tuotteitasi varten tai sitten hyödyntää nettihuutokauppoja omien tuotteidesi myynnissä.

9. Voit myös perustaa ns. dropshipping -verkkokaupan, joka on käytännössä ikkuna jonkun kansainvälisen operaattorin varastoon. Yksi suosituimmista ohjelmistoista on Shopify, joka on integroitu kiinalaisen AliExpress-verkkokaupan kanssa. Voit valita miljoonien tuotteiden joukosta sinua kiinnostavat tuotteet omaan verkokkauppaasi ja myydä niitä haluamallasi katteella. Ostotapahtuman jälkeen tilaus menee suoraan AliExpressin varastolle, josta tavara toimitetaan loppuasiakkaalle. Lue tarkempi Shopifyn manuaali dropshippingistä täältä.

10. Toimi freelancerina työn ohessa tai viikonloppuisin. Freelancereille on tarjolla erilaisia palveluita, joiden ideana on yhdistää työn tekijä ja tilaaja. Tyypillisiä freelancer-töitä ovat graafikon palvelut, käännöstyöt, ohjelmointi ja erilaiset artikkeleiden kirjoitustyöt. Palveluja, joista töitä voi hakea ovat esimerkiksi upwork.com (kuva alla), fiverr.com ja freelancer.com sekä kotimainen nerot.fi.

upwork lisätuloja

11. Vaikka et osaisi tehdä nettisivuja, osaat varmasti testata niitä. Testaa nettisivuja ja sovelluksia esimerkiksi UserTesting -sivujen kautta palkkiota vastaan. Käytännössä sinun tulee rekisteröityä, vierailla tarjolla olevilla verkkosivuilla tai testata sovelluksia, suorittaa tiettyjä tehtäviä ja puhua ääneen englanniksi ajatuksiasi sivujen ulkoasusta, navigoinnista ym.

12. Toimi virtuaaliassistenttina kotoa käsin eli tee raportointia, kirjanpitoa, matkojen järjestelyä, tapahtumien järjestämistä ja niin edelleen etänä. Virtuaaliassistenttien palveluja myy esimerkiksi VIRTA.

13. Flippaa tuotteita netissä. Siis että tee mitä? Flippaaminen tulee englannin kielen sanasta flipping. Ajatus on perin yksinkertainen, etsi nettikirppiksiltä edullisia tuotteita ja myy ne kalliimmalla eteenpäin. Samoin voit hyödyntää viimeiset alennusmyynnit (esim. -70%) ja myydä tuotteet itse nettikirppiksellä esim. 50% alennuksella normaalihinnasta. Voit myös etsiä nettikirppisten "ostetaan"-osastolta tuotteita ja katsoa saatko hankittua ne jostain edullisesti ja sopia oston/myynnin samanaikaisesti saaden itse välistä pienen siivun.

14. Pientä taskurahaa / lahjakortteja / tuotteita voit saada erilaisiin kyselyihin vastaamalla (esim. mielipidemaailma) tai mainoksia katsomalla (esim. Clixsense)Palkkiot ovat mainoksissa muutamien senttien ja kyselyissä muutamien eurojen luokkaa.lisätuloja vuokraamalla


Lisätuloja: Vuokraus (7)

1. Vuokraa tavaroitasi. Onko sinulla tavaroita, joita voisit vuokrata eteenpäin netin osto- ja myyntisivustoilla. Tällaisia voisivat olla ainakin auton suksiboksi, työkalut, lasketteluvälineet, maalaustelineet...

2. Vuokraa kesämökkisi. Varsinkin loma-aikoina kesällä ja talvella mökkien vuokraus on suosittua. Vuokran hintaan ja menekkiin vaikuttavat sijainti, onko mökki vesistön äärellä, liikenneyhteydet ja mökin mukavuuksista varsinkin sähkö ja juokseva vesi.

3. Vuokraa asuntosi. Jos asut halutulla alueella, voit saada lisätuloja vuokraamalla ylimääräistä huonettasi tai koko asuntoa esim. Airbnb:n kautta.

4. Vuokraa autosi. Blox Car on kotimainen autonjakopalvelu, joka mahdollistaa ajoneuvojen vuokrauksen helpolla, turvallisella ja luotettavalla tavalla. Mikäli omistat auton, voit vuokrata sen muiden käyttöön ja saada sillä lisäansaintaa kun et sitä itse tarvitse. Vastavuoroisesti mikäli olet autoton voit saada kätevästi auton käyttöösi vuokraamalla sen vaikkapa naapuriltasi, tuttavaltasi tai työkaveriltasi.

5. Vuokraa lastentarvikkeita, kuten matkarattaat, turvaistuimet, matkasängyt ja kantovälineet niitä tarvitseville Kinspiring-sivuston kautta.

6. Vuokraa harrastusvälineitä. Kuinoma on työkalu tavaroiden turvallisen vuokraamisen hallintaan.

7. Nettivuokraus.com -palvelussa kuka tahansa voi ryhtyä vuokranantajaksi ja tienata tavaroillaan.lisäansioita lisätuloja harrastuksilla

Lisätuloja: Kädentaidot ja harrastukset (8)

1. Jos autolla ajaminen on lähellä sydäntä ja sinulla on auto, lähde ajamaan Uber-ajoja.

2. Jos olet intohimoinen leipuri tai taitava kutoja - laita harrastuksesi tuottamaan lisätuloja.

3. Moni lomalle lähtevä saattaa kaivata lemmikilleen hoitopaikkaa tai hoitajaa maksua vastaan.
Liity esimerkiksi  Facebook-ryhmiin, jossa etsitään lemmikkien hoitajaa.

4. Suunnittele Spreadshirtissä omalla grafiikalla olevia T-paitoja, mukeja ja muita tuotteita ja ansaitse komissiota näiden tuotteiden myynnistä. Spreadshirt hoitaa printtauksen tuotteeseen sekä lähettämisen asiakkaalle eli sinä vain tuotat materiaalit ja markkinoit tuotteen.

Miten ansaita lisätuloja - parhaat lisätulovinkit

5. Laita saappaat jalkaan ja lähde metsään marjastamaan tai sienestämään. Moni haluaa talven varalle pakastimen täyteen mustikoita, mutta eivät ole halukkaita näkemään muuta kuin ostamisen vaivan. Kerää sinä marjat talteen, puhdista ne ja lyö rahoiksi. Voit myydä luonnon antimia torilla, mutta varmimmin ne saa kaupattua marjoja ja muita luonnontuotteita jalostaville ja keskusliikkeille välittäville yrityksille. Lähimmän yrityksen voit katsoa luonnontuotealan valtakunnallisen toimialajärjestön, Arktiset Aromit ry:n sivuilta. Huomaa lisäksi että marjojen myynnistä saatava tulo on verotonta, jos marjat kerätään ravinnoksi ja myydään itse.

6. Kerää pulloja. Yksi lisäansiolistausten vakioista. Ei ehkä se kaikkein mukavin ja tuotteliain tapa kerätä lisäansioita, mutta toimii, kunhan niitä pulloja löytyy.

7. Tuutoroi. Jos olet hyvä matematiikassa tai kielissä, tarjoudu tuutoriksi lukiolaiselle ylioppilaskirjoituksia silmällä pitäen.

8. Oletko taitava valokuvaaja. Tee keikkahommia (häät ja muut juhlat) tai myy kuviasi netin valokuvapalveluiden kuten Shutterstockin kautta.


lisätuloja työtehtävistä

Lisätuloja: Työtehtävät (7)

1. Pyydä palkankorotusta tai vaihda työpaikkaa ja vaihdon yhteydessä neuvottele itsellesi korkeampi palkka.

2. Ota vastaan luottamustehtäviä. Taloyhtiöiden hallitusten jäsenille maksetaan kokouspalkkioita ja joissain tapauksissa vuosikorvauksia. Kokouspalkkioita maksetaan myös yhdistysten ja yritysten hallitusten jäsenille, jos sinut näihin valitaan.

3. Tee muuttokeikkoja tai siivoustöitä. Hakeudu henkilöstövuokrausfirman listoille ja tee sitä kautta töitä vaikka silloin, kun päätyöstä on kesäloma.

4. Puhelinmyyntityöllä on negatiivinen maine ja palkkaus provisiopohjaista, mutta jos olet taitava puhumaan puhelimessa voit esimerkiksi lehtitilausten myyjänä päästä kohtuullisiin ansioihin esim. Pasastar.comin kautta. Puhelintyön ei myöskään aina tarvitse olla myyntiä, vaan myös asiakaspalvelun ja tutkimushaastatteluiden parissa riittää työtä hyville tekijöille.

5. Ryhdy kiireapulaiseksi postitusfirmaan tai painotaloon. Ihmiskäsiä tarvitaan edelleen töihin, joihin kone ei taivu, joten kirjekuorien täyttämistä, painotuotteiden pakkaamista tai liitteiden laittamista lehtien väliin voi olla tarjolla.

6. Sopivalla koulutuksella ja kokemuksella voit tehdä profiilin ja tarjota lastenhoito tai vanhustenhoitoapua esim. Care.comin kautta. Myös Mannerheimin Lastensuojeluliiton hoitajavälityksen kautta voi ryhtyä varavaariksi tai -mummoksi. Monessa perheessä nimittäin kaivataan apua läksyjenteossa ja viettämään aikaa pienten koululaisten kanssa iltapäivisin.

7. Ryhdy mysteerishoppailijaksi esim. Palvelu Plus Oy:n kautta, jolloin tehtävänäsi on vierailla asiakkaana yrityksessä, jonka palvelun laatua tarkkailet. Raportoit jälkeenpäin käynnistäsi ja käynneistä maksetaan ennalta sovittu palkkio. Yritykset käyttävät mysteerishoppailijoita, kun on tarve ymmärtää, miten palvelujen ja tuotteiden ostamisen prosessit toimivat, mitä asiakkaat tekevät ja millainen asiakaskokemus heille muodostuu. Näin ansaitset lisätuloja / lisätienistit


Lisätuloja: Muut (8)


1. Kilpailuta asuntolainasi marginaali esim. kotimaisen Etua.fi palvelun avulla ja säästät pitkän laina-ajan vuoksi merkittävästi.

2. Kilpailuta korkeakorkoinen lainasi / yhdistele pienet lainat yhdeksi lainaksi esim. Zmarta -palvelulla.

3. Hyödynnä omistusasuntosi vapaa vakuusarvo. Pankit arvottavat asunnon vakuusarvoksi 70-80% asunnon arvosta. Jos asunnon arvo on noussut ja laina lyhentynyt niin että asuntolainaa on jäljellä vain 50% asunnon nykyarvosta, jättää se 20-30% asunnon arvosta vapaaksi vakuudeksi esimerkiksi sijoitusasuntolainan ottamista varten.

4. Hyödynnä osakesalkkuasi sijoituslainan vakuutena.  Huomaa kuitenkin että jos sidot pääomaasi lainan vakuudeksi, se on sanan mukaisesti sidottu lainaan kiinni, eli et voi myydä osakkeitasi pois niin kauan kuin niitä tarvitaan lainan vakuudeksi.

5. Vertaislainat. Lainaa rahaa pikavippejä edullisemmin tai ryhdy itse sijoittajaksi. Vertaislainapalveluja on muutamia erilaisia, kuten Mintos, mutta pääperiaate on, että nettipalvelu saattaa yhteen lainan ottajan ja yksityisen lainanantajan.


6. Jos omistat metsää - tee polttopuita ja myy niitä netin markkinapaikoilla. Kuivasta koivuklapista pyydetään korkeinta hintaa.

7. Mielipiteet jakava verkostomarkkinointi (nykyään myös nimellä monitasomarkkinointi) on kevyt tapa ryhtyä jälleenmyyjäksi/konsulentiksi/yrittäjäksi. Tupperwaren tuntee kaikki.

8. Kyydit.net on sivusto, jolla voi etsiä kimppakyytejä ympäri Suomea. Palvelussa kohtaavat kyydin tarjoaja ja tarvitsija, jolloin voit saada pientä korvausta kattamaan bensakuluja.


--------------


Jos listalta puuttuu jokin lisätulovinkki, kerrothan sen kommenteissa ja lisään sen listalle nimelläsi / blogillasi varustettuna! Anonyymit vinkit otetaan myös mielellään vastaan.

Ja jos koet vinkkilistan hyödylliseksi, sitä saa vapaasti jakaa sosiaalisessa mediassa!👍Helpoiten se onnistuu artikkelin alussa ja lopussa olevan vihreän jakopainikkeen takaa. Kiitos etukäteen! 😀

*Kirjoitus sisältää kumppanuusmainontaa.*
Takaisin blogiinLisätietoja blogin mainonnasta.
-------------------------------
Seuraa blogia: Twitter // Facebook // Instagram // Blogit.fi // Bloglovin // Theblogjungle
Edellinen: Salkkuraportti 2.2021 - 121.763,29 € /  Seuraava:

Kommentit

 1. Hyviä vinkkejä, joista joitakin olen itse pienimuotoisesti kokeillutkin. Monet ihmisten ideat kaatuvat todelliseen haluttomuuteen. Lastenvaunutkin ovat kalliit, että kannattaa tosiaan pohtia, pitääkö jokaisella olla omat, itse kyllä ostimme, mutta puoleen hintaan jostaikonkkamyynnistä, ja tulivat omassa perheessä käytettyä useampaan kertaan, ja sitten ne lahjoitettiin sukulaiselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Itsekin aika tehokkaasti tuli kierrätettyä lastentarvikkeet seuraavalle, mutta meillä oli esim. kantorinkka, joka ei kyllä saanut ulkoilutusta edes joka kuukausi ja täten olisi voinut hyvin mennä vuokralle. Sitä olisi varmaan enemmän itsekin käyttänyt, jos se olisi ollut vuokrauksen takia paremmin muistissa.

   Poista
 2. Hei Eurotarkka! Kiitos mielenkiintoisesta blogistasi. Voin hyvin samaistua tilanteeseesi, koska olen myös kahden lapsen isä, ja parin vuoden aikana alkanut ymmärtää taloudesta ja sen hallinnasta jotakin. Säästämiseen ja sijoittamiseen, kuten myös talouden hallinnan opettamista jälkikasvulle, otetaan siis parhaillaan ensiaskeleita. Tämän tekstin aiheeseen heräsi yksi ajatus, jota kannattaisi ehkä hieman tutkia lisää. Mainitsit alkukappaleissa kevytyrittäjyden, joka on nykyään on ilmeisesti melko suosittua. Itsekkin olen tätä alkanut pyörittelemään päässä, kunhan vaan ensin opiskelisin semmoisen harrastuksen, josta voisi saada lisätuloja. Ukko.fi palvelun lisäksi on olemassa esim. ukkopro tai op-kevytyrittäjä, joilla yrittäjälle luodaan oma y-tunnus. Omalla y-tunnuksella yrittäjä on oikeitettu erinäisiin verohelpotuksiin, joista löytyy netistä runsaasti tarkempia tietoja, tosin myös vastuu lisääntyy mm. työttömyyden aikana. Onkohan olemassa jotakin semmoista lisätulomäärää, jossa kannattaisi perustaa oma y-tunnus ja kierrättää laskutus tätä kautta? Osaatko sanoa, missä vaiheessa verottaja alkaa kiinnostumaan lisätuloista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mukavasta palautteesta!

   Kevytyrittäjyydestä on tosiaan kirjoitettu hyvin paljon, ainakin tämä näyttäisi olevan erittäin hyvä ja asiapitoinen artikkeli: https://yrityksen-perustaminen.net/kevytyrittajyys/

   Verottajahan on lähtökohtaisesti (ja aivan oikein) kiinnostunut ihan jokaisesta eurosta, joka voi olla verotettavaa. Y-tunnus vai ei keskustelu on puolestaan olennainen varsinkin silloin kun puhutaan arvonlisäverotuksesta ja työttömyysturvasta.

   Pahoitteluni etten anna kovin selkeää vastausta tällä kertaa, koska kevytyrittäjä vs yrittäjä riippuu niin monesta eri asiasta. Mutta eurorajoista sen verran, että 4eze:n lite-palvelussa voit laskuttaa ilman alv:tä 10.000 euron rajaan asti. Tämä ei taida ainakaan kaikissa muissa laskutuspalveluissa olla mahdollista joten aivan pieni toiminta voi olla viisasta tehdä tuon kautta. Toki silloin oston alviakaan ei saa vähentää, joten taas tämä riippuu niin paljon toiminnan luonteesta.

   Lisätietoja täällä: www.4eze.fi/lite-laskutuspalvelu/

   Poista
 3. Uber on myös hyvä extra eahan tekoon

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia.

   Löytyikin jo tuolta Kädentaidot ja harrastukset alta:
   1. Jos autolla ajaminen on lähellä sydäntä ja sinulla on auto, lähde ajamaan Uber-ajoja.

   Poista
 4. Hyvä lista! Lisäisin vielä nettivuokraus.com-palvelun. Siellä voi kuka tahansa ryhtyä vuokranantajaksi ja tienata tavaroillaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Itselle täysin uusi tuttavuus. Lisätty kohtaan "Lisätuloja: Vuokraus".

   Poista
 5. Moikka!
  Näiden vinkkien lisäksi voisin ehdottaa ihan vakuutuksien kilpailuttamista. Itselläni autovakuutuksen kilpailutuksella säästin vajaa 500€ vuodessa. Parhaimman tarjouksen sain henkilökohtaisella tarjouspyynnöllä. Netissä oli noin 100€ korkeampi hinta kuin sain henkilökohtaisesti.

  Kilpailuttaminen toimii myös esimerkiksi puhelinliittymiin tai sähkösopimuksiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistä. Nämä ja monta muuta löytyykin " 200 parasta säästövinkkiä - säästövinkit yhdessä paikassa " kirjoituksestani: https://www.eurotarkka.com/2020/01/200-parasta-saastovinkkia.html

   Poista

Lähetä kommentti