Envestio on paljastumassa huijaukseksi - hävisin 3000 €

Riskisijoitukseni romahtivat 50% yhdessä yössä - 3000 eur meni sen siliän tie

Lyhytaikaisia vakuudellisia yrityslainoja tarjonnut P2P markkinapaikka Envestio on osoittautumassa huijaukseksi. Menetin näin ollen riskisijoitussalkustani 3000 eur eli 50%. Yhdessä yössä.

Enkä ole ainoa. Vuonna 2018 perustettu, virolaisen Envestio SI OÜ yhtiön ylläpitämä Envestio-alusta keräsi yhteensä 33 M€ yli 13.000 sijoittajalta. Monet sijoittajat ovat menettämässä rikollisen toiminnan vuoksi kymmeniä tuhansia euroja.Envestio

Seth Eisenbergin kuuluisin sanoin:“If it looks like shit, smells like shit, and feels like shit, you don't have to actually eat it to know it's shit.” Envestio ei kuitenkaan näyttänyt, haissut, tuntunut eikä maistunut siltä itseltään. Järjestelmän ulkonäkö, suorituskyky ja käyttömukavuus olivat huippuluokkaa. Kaikki netin arvostelut olivat positiivisia. Projektien korot ja pääomat palautuivat tilille aina oikeaan aikaan ja uudet projektit menivät kuin kuumille kiville. Parhaimmillaan tuottoprosentit olivat yli 20%.

Liian hyvää ollakseen totta? No nyt sitten näyttää todella vahvasti siltä, että sitä se oli.

Envestio sivut ovat alhaalla

www.envestio.com on näyttänyt tältä nyt kolmatta päivää.
Envestio scam

Mitä Envestiolle oikein tapahtui?

Envestio itse ilmoitti ennen sivujen kaatumista 21.1.2020, että heitä vastaan on tehty hakkerihyökkäyksiä ja että he päivittäisivät järjestelmiään. Lisäksi he vetosivat sijoittajiin ottamaan rauhallisesti rahojen kotiuttamisen kanssa toisen markkinapaikan Kuetzalin kaatumisen vuoksi vähän aiemmin.


"Dear Investors,

We would like to address all our clients,  investors, borrowers and other counterparties with the following very  important issue. We proudly declare that till present moment Envestio  managed to fulfill on time and in good faith all financial obligations  to all contractual investors and borrowers, despite the very unfavorable  situation in the crowdfunding market, provoked by the uncertainty and  potential fail of Kuetzal platform.

Simultaneously with the recent concerns  within the industry, we tracked repeatedly various technical attempts  targeted to influence dramatically on stability of Envestio platform.  They were performed through hacker attacks on our web site and  platform's internal structure and database...

.........

We assume that the ultimate goal of  all these actions is to devalue overall Envestio's business, and the  subsequent potential raider takeover of the company or an attempt to  eliminate the company from the industry, getting rid of as strong  competitor...  "

Viesti kokonaisuudessaan ja tarkempaa analyysiä mitä lähipäivien aikana on tapahtunut löytyy täältä: https://explorep2p.com/envestio/

Vaikka osa sijoittajista vielä haluaa uskoa Envestion palaavan, oma uskoni on mennyt varsinkin luettuani tämän https://www.gatevnotes.com/envestio-technical-evidence/ artikkelin, joka osoittaa että Envestio on oikeasti sulkenut / poistanut:
 • sivunsa kokonaan Azuresta
 • mailiboksinsa Office 365:stä
 • GoDaddy:ssä hostattuna olleen bloginsa
Vaikka edellä mainittu voisikin olla hakkerien tekosia, niin vielä raskauttavampi todiste on se, että Envestiolta ei kukaan ole kommentoinut sivujen alhaalla oloa mitenkään edelleen pystyssä olevissa somekanavissa:


Envestio facebook scamEnvestio Twitter


Viimeinen naula arkkuun oli se, että Envestion johtohenkilöt ovat poistaneet omat sosiaalisen median sivunsa aina LinkedIniä myöten. Hirveä Sherlock ei tarvitse olla ymmärtääkseen mitä on tapahtunut. Huijaus.

Mitä Envestioon sijoittaneen kannattaa nyt tehdä?

Facebookissa on ryhmä nimeltä "United Investors of Envestio", joka on tarkoitettu niille, jotka ovat Envestioon sijoittaneet. Tällä hetkellä ryhmässä on reilut 800 jäsentä ja määrä kasvaa koko ajan.

Suosittelen ryhmään liittymistä, koska siellä keskustellaan esim. miten ja minne rikosilmoituksen voi poliisille jättää.

Envestio


Että silleen sitte... Varauduin aina siihen, että sijoittaminen joukkorahoituskohteisiin on riskialtista. Tästä syystä olen jakanut sijoitukseni usean eri alustan kesken ja alustan sisällä usean sijoituskohteen kesken. Valitettavasti se mihin en ole ollut varautunut on rikollinen toiminta... V-käyrä on aika korkealla.


-------------------------------
Seuraa blogia: Twitter // Facebook // Instagram // Blogit.fi // Bloglovin // Theblogjungle
-------------------------------

Kommentit

 1. Aiotko osallistua tuohon joukkokanteeseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä harkinnassa. Kustannus on toki pieni, mutta ei jääne siihen. Vaikka koko case ottaakin päähän, niin jotenkin olisi helpompi niellä tappiot nyt kuin alkaa työntämään samaan rahareikään lisää euroja. Rannalle jääminen jos kanne etenee on varmasti vaikeaa, jos oikeusprosessiin mukaan lähtee. Kolikon toinen puoli on tietysti se, että kyllä asianomaiset pitää vastuuseen teoistaan saada.

   Poista
 2. Seuraan kohtaaisen montaa talousblogia ja monella on sijoituksia ulkomaisilla vertaislainamarkkinoilla. Muutamilla vielä sekä kuetzalia että envestiota ja tappiot ovatkin osalla todella huimia. Ikäväähän tällainen aina on, mutta varsinkin tapauksissa joissa useat ihmiset ovat ahkerasti suositelleet kyseisiä sivustoja myös muille. Tahattomasti tottakai.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erittäin ikävää. Itsellä ei Kuetzalia portfoliossa onneksi ollut, mutta valitettavasti Suomessakin henkilöitä on, jolla oli. Mielenkiintoista seurata miten joukkokanteet etenevät ja saavatko sijoittajat edes osaa takaisin.

   Poista

Lähetä kommentti