4 tapaa katsoa elokuvia ilmaiseksi - ilmaiset suoratoistopalvelut

Elokuvia ilmaiseksi - netin ilmaiset suoratoistopalvelut

Erilaiset suoratoistopalvelut (VOD - Video On Demand) ovat viimeisinä vuosina kasvattaneet hurjasti suosiotaan maailmalla ja Suomessa. Elokuvat, sarjat, urheilu ja dokumentit ovat eri palveluntarjoajien kautta tarjolla milloin, missä ja lähes millä verkkoselainlaitteella vain. Kunhan saat laitteen kytkettyä verkkoon.

Ja kuten markkinatalouteen kuuluu, palvelut ovat sopivasti muokkautuneet niin, että jos haluat katsoa uusimpia elokuvia, vain kyseisen suoratoistopalvelun omia sarjoja tai seurata juuri tiettyjä urheilulajeja / urheilusarjoja, niin tarvitset useamman palvelun. Ja hei, nehän maksaa vain 9,90 eur tai 11,90 eur tai 16,90 eur tai 32,90 eur kuussa!

Ei kiitos. Monesta palvelusta kertyy huomaamatta merkittävä kiinteä kuukausikulu.

Onneksi elokuvia, sarjoja ja muuta sisältöä on mahdollista katsoa myös aivan laillisesti ilmaiseksi!netin ilmaiset suoratoistopalvelut

Esittelen alla neljä tapaa, joilla varsinkin elokuvista pääsee nauttimaan ilman, että kukkaron nyörejä tarvitsee lainkaan availla.

1. Maksullisten palveluiden kokeilujaksot (Viaplay / Elisa Viihde)

Helpoin tapa katsoa elokuvia ilmaiseksi on hyödyntää eri maksullisten palveluiden kokeilujaksot ja irtisanoa sopimus sinä päivänä, kun kokeilujakso on menossa umpeen. Ja sitten aloittaa toisen palvelun kokeilujakso...

Tällä hetkellä esim. Viaplay tarjoaa 2 viikon kokeilujaksoa ilmaiseksi.

Viaplay on yksi suoratoistopalveluiden markkinajohtajista.
 • Katso offline-tilassa. Voit tallentaa haluamasi ohjelman offline-tilaan matkapuhelimeen tai tablettiin. Silloin voit katsoa sen ilman nettiyhteyttä!
 • Katso koko EU-alueella. Puhelimella, tietokoneella, tabletilla tai Smart TV:llä. Niin kuin haluat ja silloin kuin se sinulle sopii. Kaikkialla EU:ssa.
 • Lopeta silloin kun haluat. Voit irtisanoa Viaplayn koska haluat.


Viaplay


Elisa Viihde - sovellus on tarjolla nyt myös älytelevisioon!
 • Katso missä tahansa. Millä tahansa nettiliittymällä.
 • Ei määräaikaisuutta, joten kokeileminen on helppoa.
 • Palvelun voi perua vaikka kokeilujakson aikana.
 • Eniten kotimaisia elokuvia, ulkomaisia suosikkileffoja sekä tv-sarjoja ja lastenohjelmia. Katso niin paljon kuin haluat.
Elisa viihde kuukauden kokeilu


2. Mainosrahoitteiset suoratoistopalvelut (Plex)

Maksullisten videopalveluiden kamppaillessa kuluttajien niukasta vapaa-ajasta, erottuu yksi joukosta.

Plex on videopalvelu, jonka käyttö on kuluttajalle täysin ilmainen. Ansaintalogiikka perustuu siihen, että rahaa kerätään katselijoille näytetyistä mainoksista.

Tosin rehellisyyden nimissä täytyy sanoa, että ainakaan vielä Plexin elokuvatarjonta ei vedä vertoja maksullisten palveluiden tarjonnalle. Mutta onpahan olemassa kuitenkin yksi vaihtoehto, jos ja kun kuukausiveloitteisesta palvelusta ei halua maksaa.3. Ilmaiset kirjastojen suoratoistopalvelut (Kirjastokino / Viddla)

Tiesitkö, että myös kirjastoilla on omat suoratoistopalvelunsa?

Maksuttomiin Kirjastokino ja Viddla palveluihin kirjaudutaan kirjastokortilla, minkä jälkeen elokuvia voi katsella oman internet-verkkoyhteyden kautta. Elokuvat toimivat niin tietokoneella, tabletilla kuin matkapuhelimellakin.

Kirjastokino

Kirjastokino ilmainen suoratoistopalvelu


Viddla

Viddla ilmaiset elokuvat


Palvelut eivät luonnollisestikaan sisällä kaikkein uusimpia elokuvia. Ja valitettavasti mukana eivät ole kaikki Suomen kirjastot.

Kirjastolistauksen näet, kun olet valinnut elokuvan ja haluaisit alkaa sitä katsomaan. Esim. Viddlassa on mukana tällä hetkellä nämä kirjastot:

Viddla kirjastot

4. TV-kanavien ilmaiset suoratoistopalvelut (Yle Areena / mtv.fi / Ruutu)

Myös perinteiset televisiokanavat tarjoavat ilmaisia vaihtoehtoja elokuvien ja sarjojen katseluun suoratoistona.

Yle Areena on Yleisradion tarjoama ja verovaroin rahoitettu verkkopalvelu, josta voi katsoa Ylen ostamaa ja tuottamaa sisältöä suorina lähetyksinä tai jälkikäteen tallenteina. Suorien lähetysten lisäksi palvelusta löytyy runsaasti mm. draama-, dokumentti- ja lastenohjelmia.

Yle areena ilmaiset suoratoistopalvelut


mtv.fi eli entinen MTV Katsomo on MTV:n vuonna 2009 perustama ilmaiskanavien yhteinen suoratoistopalvelu. Palvelusta voi katsoa osaa kanavalla näytetyistä ohjelmista jälkikäteen tai suoraan niiden esittämishetkellä.

mtv katsomo ilmaiset suoratoistopalvelut


Ruutu on puolestaan Nelosen suoratoistopalvelu, josta voi katsella ja kuunnella Nelonen Median televisio- ja radio-ohjelmia. Osa ohjelmista on katsottavissa ilmaiseksi, mutta suurin osa ohjelmista on maksullisia vaatien Ruutu+-jäsenyyden.

ruutu ilmaiset suoratoistopalvelut


Käytätkö sinä jotain muuta palvelua / tapaa katsoa elokuvia tai sarjoja ilmaiseksi? Jaa ihmeessä vinkkisi kommenttikentässä!


// Kokeile ilmaiseksi: Elisa Viihde / Viaplay


PS. Jos olet kiinnostunut muista vinkeistä säästää tai ansaita ylimääräistä, tutustu seuraaviin kirjoituksiini:
Kirjoitus sisältää kumppanuusmainontaa.*
Takaisin blogiinLisätietoja blogin mainonnasta.
-------------------------------
Seuraa blogia: Twitter // Facebook // Instagram // Blogit.fi // Bloglovin // Theblogjungle
-------------------------------

Kommentit

 1. Kirjastokino lähti kokeiluun. Tämä oli hyvä vinkki. Kiitos.

  VastaaPoista
 2. Kiitos tästä! :) Muutama uusi tuttavuus, en ole noista kirjastojen suoratoistopalveluista tiennytkään!

  Näiden lisäksi ainakin Dplay:lla on ilmaista sisältöä ja ainakin ollut kokeilutarjous. Katson juuri parhaillaan sieltä paria sarjaa. Hbo nordicilla ja Amazon primellä on myös nyt kokeilujaksot, nämä menevät seuraavaksi testiin. Sitten olenkin varmaan jo hyödyntänyt kaikki mahdolliset koodit ja kokeilujaksot, mitä on tarjolla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, loistavia vinkkejä! Dplay:tä en ole itse vielä koittanutkaan.

   Poista
 3. Dplay ja Amazon Prime

  VastaaPoista
 4. Viafree on ihan mahtava palvelu. Ja on siis ilmainen.

  VastaaPoista
 5. Viafree:n kanavan tarjonta oli vielä surkeampaa kuin MTV3 ja Nelosen, olin luullut ettei enää surkeampaa tarjontaa löydy, mutta voi hyvänen aika sentään

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä itsellä tule kyllä sieltä muuta katsottua kuin Suomen jalkapallomaajoukkueen ottelut.

   Poista
 6. Minä käytän noita ilmaiskanavien suoratoistopalveluja ja sitten olen myös ottanut muutamia kokeilujaksoja. Ja Netflixsin tilasin yhdeksi kuukaudeksi. Se ei ollut ilmainen, mutta sillä kahdeksalla eurolla ja yhdella kuukaudella ehtii katsoa sieltä vaikka ja mitä.

  Viafree-palvelu on myös tuttu: Yksi hyvä vinkki millä saa sieltä katsottua lisää Viaplayn sisältöä: Muuta maatunnus, eli Viafree.se; siellä on todella paljon kaikkea.
  Ja Viafree.no ja Viafree.dk

  Ja Nyafilmeriä olen myös käyttänyt. Se on täysin ilmainen ja ne sisällöt on suurimmaksi osaksi myös tekstitetty suomeksi. Siellä on paljon mainoksia ja joskus saattaa aueta uusi verkkosivu ihan itsestään, mutta sisältö on kuitenkin katsomisen arvoinen. Ja ne mainokset saa halutessaan rahalla pois sieltä.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti