Suurkiitokset vuodesta 2019 - nyt rakettikaupoille?

Suurkiitos vuodesta 2019 ja menestystä tulevalle vuodelle!

Nyt kun joulun juhlinnasta on selvitty on aika todeta, että niin se vain vuosi lähenee loppuaan.

On aika kiittää sinua menneestä vuodesta, kerrata Eurotarkka-blogin kuluneen vuoden tapahtumia  ja toivottaa menestystä tulevalle vuodelle 2020! Ja sitten kenties kiiruhtaa rakettikaupoille?


vuosi 2020 sijoittaminen

Katsaus vuoteen 2019

Aloitin blogin pitämisen heinäkuussa 2018, joten kuluva vuosi 2019 on ollut Eurotarkka-blogille vasta ensimmäinen kokonainen kalenterivuosi.

Sivuvierailuja on blogin historian aikana kertynyt yli 150.000. Tammikuussa blogin osoite sai virallisen www.eurotarkka.com muotonsa ja helmikuussa puolestaan liityin Instagramiin. Voit seuraa Eurotarkka-blogia kaikissa merkittävissä sosiaalisissa medioissa:
Alkuvuodesta sain muutaman talousbloggarin osallistumaan talousblogit-haastattelusarjaan. Kiitos Nuuka.blog, Mihin se raha menee? -pienituloisen pihistelyä, Kukkaron rouva, Omavaraisuushaaste sekä Metsätalousinsinöörin sijoituspäiväkirja! Osallistuminen on helppoa, voit lukea ohjeet täältä.

Vuoden aikana on tullut sekä löydettyä että esiteltyä paljon erilaisia säästövinkkejä. Esimerkiksi seuraavat vinkit ovat olleet varsin suosittuja:
Lisäksi olen vuoden aikana tutustunut erilaisiin vertaislainaus- ja joukkorahoitusalustoihin kuten Envestio, Mintos ja Fast Invest. Kaikki esittelyt bonuskoodeineen löytyvät listattuna täältä: vertaislainat.

-------------------------------

Vuoden talousluvut

Salkkuraportit-osion mukaan sijoitusvarallisuuteni on noussut joulukuun 2018 lopun 36.233,56 €:sta marraskuun lopun 70.545,57 €:oon. Joulukuun salkkuraportti valmistuu vasta vuoden vaihteen jälkeen.  Vuodessa salkun arvo on siis kasvanut yli 34.000 €. Prosenteissa kasvu oli noin 95%.

100.000 euron tavoittetta olen puolestani lähes 15.000 € edellä.

Näissä erittäin positiivisissa merkeissä kohti mahdollisesti turbulenttia vuotta 2020. Ja onnea myös sinulle omalla matkallasi!

-------------------------------

Vuoden luetuimmat kirjoitukset

Kirjoitin vuoden aikana tämä kirjoitus mukaan luettuna yhteensä 60 blogikirjoitusta.

Vuoden luetuimmat artikkelini ovat olleet:

-------------------------------

Vuoden kohokohdat

Koska tämä vuosi on ollut minulle vasta bloggarina ensimmäinen kokonainen kalenterivuosi, niin moni asia on viimeisen vuoden aikana ollut mieleenpainuva.

Poimintana pääsy Iltalehden haastatteluun tuntui erittäin hienolta ja konkreettiselta saavutukselta.Toisaalta kaikki se palaute, jota olen blogista saanut niin s-postilla kuin kommentteina pitävät kirjoittamisen motivaation korkealla. On hieno tunne, jos voin olla ihmisille avuksi säästämisen ja sijoittamisen maailmassa. Kiitos kaikille jotka olette minua lähestyneet ja kommentoineet kirjoituksiani! 

Esimerkiksi nämä kommentit todella piristivät päivää:

"Hei, seurailen blogiasi säännöllisesti, mielenkiintoista tarinaa sekä sijoitusvaihtoehtojen esittelyä! Itse olen sijoitellut myös, enemmän ja vähemmän n. 20 vuotta. Lähes kaikkea on kokeiltu turbowarranteista lähtien, tai asti. :) Mielenkiintoista myös sinun matkaasi seurata salkun kartuttamisessa."

"Heippa. En ole itse bloggaaja ja harvemmin kommentoin blogeissa tai oikeastaan muuallekaan mitään. Halusin kuitenkin nyt kiittää motivoivasta blogistasi, sitä on ollut ilo seurata. Taisin twitterin kautta blogisi joitain viikkoja takaperin löytää ja olen lukenut kaikki postaukset läpi. Pidän varsinkin monipuolisista aiheista ja kirjoitustyylistäsi, saat henkilökohtaisen taloudenpidon kuulostamaan mielenkiintoiselta, mutta mahdolliselta. Kiitos."

"Aivan erinomainen kirjoitus ja hienot havainnekuvat! Tässä on monella opittavaa."

-------------------------------

Vuoden epäonnistumiset - roskapostaajat/botit löysivät blogini!

Aikaisemmin kommenttiosioni on ollut ns. vapaata riistaa, enkä ole kommentteja millään lailla sensuroinut.

Nyt en valitettavasti niin voi tehdä, koska näitä hemmetin "Hei hjyvät naiset ja herrat, tarvitsetko kiireellinen henkilökohtaista lainaa tai kaupallinen lainat... ota yhteyttä osoitteeseen eikaikukaanvoitänäpäivänäoikeastinäihinmennäeihän@gmail.com" viestejä puskee päivittäin useita.

Näihin menee kyllä hermot. Jos jollain on vinkkiviitonen miten kyseisistä kommenteista voisi päästä eroon niin kommenttikenttään saa vapaasti laittaa vinkkejä. Iso kiitos jo etukäteen.

-------------------------------

Loppusanat

Julkaisen kirjoituksen jo nyt, koska olen uutta vuotta juhlimassa ja poissa blogosfääristä ensi vuoteen asti. Jos yhtään epäilit asiaa niin ei, Eurotarkka ei osta raketteja. Miksikö? Uusi vuosi jos mikä on helpointa vapaamatkustamista muiden räiskiessä rahaa taivaalle. Ja pienenä motivaattorina. Jos ammut taivaalle 100 eurolla raketteja joka vuosi seuraavan 20 vuoden aikana - ja minä puolestaan sijoitan ne keskimääräisellä 8% tuotolla - niin muutaman minuutin paukuttelu on:
  • maksanut sinulle 2000 €
  • minä puolestani olen kasvattanut sijoitusvarallisuuteni määrää korkoa korolle -ilmiön ansiosta 4600  €:lla.
Nämä on niitä pieniä valintoja :)

Eurotarkka kiittää - palataan asiaan taas ensi vuoden puolella, kaikki silmät tallella!-------------------------------
*Kirjoitus sisältää kumppanuusmainontaa*
Takaisin blogiinLisätietoja blogin mainonnasta.
-------------------------------
Seuraa blogia: Twitter // Facebook // Instagram // Blogit.fi // Bloglovin // Theblogjungle
-------------------------------

Kommentit