Iban Wallet kokemuksia - 2,5% korko vaihtoehto säästötilille?

Iban Wallet kokemuksia - 2,5-6% odotettu vuosikorko säästöille

HUOM! Katso kommenttikentän kirjoitus 15.10.2020 (kommentin jättäjästä ja kyseisestä blogista minulla ei ole tarkempaa tietoa): "Nyt vahva suositus harkita uudelleen IBAN Wallet "positiotaan" - eräs yleensäkin kriittinen bloggaaja on löytänyt ko. palvelusta selkeitä vaaran merkkejä: 
https://kristapsmors.substack.com/p/iban-wallet-another-p2p-ponzi"

Kirjoitin marraskuussa artikkelissa Paras säästötili - makaavatko säästösi nollakorkotilillä? eri säästötilivaihtoehdoista. Tällöin kävin läpi Osuuspankin, S-pankin, Bank Norwegianin, Instabankin ja Svea Ekonomin tarjoamat säästötilit. Svea Ekonomi tarjosi parasta 1,0% korkoa ja siksi päädyin itse avaamaan säästötilin sinne.

1% korko on olematon ja jää väistämättä inflaation jalkoihin. Niinpä päätin etsiä parempaa vaihtoehtoa, pienellä riskillä, ja lopulta sellaisen löysin: Iban Wallet, johon siirsin 2000 eur Svea Ekonomin säästötililtäni. Insentiivinä toimi 50 eur välitön bonus 2000 eur sijoitusta vastaan.

Iban Wallet on käyttäjäystävällinen verkkopalvelu / app, jonka avulla voit sijoittaa säästösi yhdestä eurosta alkaen eri sijoitustileille, joilla ansaitset 2,5 - 6% ennustettua tuottoa vuodessa (Projected Fixed Annual Return). Samalla säilytät rahojen likviditeetin, koska voit pyytää varojen takaisinmaksua takaisin tilillesi milloin tahansa haluat.

Iban wallet kokemuksia review

Iban Wallet yksinkertaistaa pankkimallia

Mistä Ibanissa on siis kyse?

Iban toimii välittäjänä lainausprosessissa, tarjoamalla työkalut ja turvallisen alustan kaikille osapuolille. Iban on online-alusta, jonka avulla voit sijoittaa erilaisille kuluttomille sijoitustileille, joiden tuotto perustuu omaisuusvakuudellisiin lainasijoituksiin.

Iban wallet kokemuksia review

 Sijoittajalla on valittavinaan neljä erilaista omaisuusvakuudellista sijoitustuotetta:
 • Iban account on lähinnä säästötiliä muistuttava tuote, jonka ennustettu vuosituotto on 2,5%. Alkuun pääsee jopa yhdellä eurolla, korko maksetaan päivittäin ja voit pyytää varojen nostoa milloin vain takaisin omalle tilille.
 • One, Market ja Dynamic ovat puolestaan määräaikaistalletuksia vastaavia tuotteita.

Iban wallet kokemuksia review

Varojen lisääminen tilille tapahtuu pankkikortilla tai SEPA-tilisiirrolla. Korot maksetaan tilille päivittäin. Itsellä pankkitilisiirto näkyi Iban-tilillä 2 vuorokauden kuluttua maksusta.

Iban Wallet - tilin avaus

Iban Wallet tilin avaus on suoraviivainen prosessi: 
 1. Luo Iban tili valitsemalla oikeasta yläkulmasta Signup.
 2. Lisää tilille varoja.
 3. Sijoita haluttuihin sijoitustileihin Iban account / One / Market / Dynamic.
Voit pyytää varojen nostoa takaisin suoraan pankkitilillesi milloin tahansa. Huomioi, että muille kuin Iban account tileille varojen nosto ennen määräajan umpeutumista aiheuttaa 2,5% kustannuksen. Näissäkään tapauksissa kustannus ei kuintekaan ylitä kertyneen koron määrää eli saat sijoittamasi pääoman joka tapauksessa takaisin.

Iban wallet promo koodi code

Iban Wallet kokemuksia - app

Iban toimii verkkoselaimen lisäksi omalla appilla, joka on ladattavissa sekä App Storesta että Google Playstä. App toimii pin koodilla ja verkkopalvelussa on kaksivaiheinen tunnistautuminen (two factor authentication). Toisin sanoen, normaalin salasanan syöttämisen lisäksi saat tekstiviestillä kuusi numeroisen koodin, joka sinun tulee syöttää verkkosivulle kirjautuessasi.

Koodin saapuminen on välillä kestänyt vajaan minuutin, joten odota rauhassa!

Iban wallet app

App sisältää kolme välilehteä: Accounts, Invest, Profile.

  Accounts. Tili-välilehdellä näet oman tilisi tiedot. Kokonaissaldon lisäksi näet kertyneen koron päivä / viikko / kuukausi / vuosi / kokonais tasolla. Saat viikoittain Push-ilmoituksen puhelimeesi kertyneestä korosta.

  Oma saldoni on tällä hetkellä 2 051,10 eur ja päivittäinen korko 0,13 eur.


  Iban wallet account


  Invest. Investointi-välilehdellä voit tehdä lisäsijoituksia haluamallesi tilille. Huomaa syöttää promo koodi tässä vaiheessa!

  Esimerkiksi alla olevassa esimerkissä koodilla PLUS1 saa 1% lisäkoron seuraavalle 90 päivälle. 
  Huom! Katso artikkelin ylä-ja alaosasta aktiivisena olevat koodit, pyrin päivittämään niitä aina kun uusia bonuskoodeja tulee.  Iban wallet transfer


  Profile. Profiili-välilehden alta löydät henkilökohtaiset tietosi, kuten tilisi tiedot ja voit vaihtaa salasanan ym.


  Iban wallet profile

  Iban Wallet - riskien hallinta

  Kaikissa sijoituskohteissa on omat riskinsä. Iban Walletiin siirtämäsi varat talletetaan Electronic Money Institutioniin (EMI) valvomalle tilille ja riskejä hallinnoidaan usealla eri tasolla:

  • Laajalla hajautus. Hajauttaminen on elintärkeä osa pitkän aikavälin taloudellisten tavoitteiden saavuttamista. Vanhan kansan viisaus "älä laita kaikkia munia yhteen koriin" toteutuu hyvin Ibanissa, sillä se tarjoaa korkeaa hajauttamistasoa jakamalla sijoitukset eri lainanantajien kesken automaattisesti.
  • Laaja due diligence. Iban-tiliin liittyy tyypillisesti useita lainoja, jotka vaihtelevat luokasta A - D. Ennen kuin luotot otetaan vastaan ​​lainanantajalta, Iban suorittaa perusteellisen due diligence -menettelyn jokaiselle mahdolliselle lainan myöntäjälle (tilinpäätös, hallinnon laatu, vakuutussopimukset, luottotiedot, sijoitussalkun suorituskyky).
  • 100% track record. Kaikki lainat ovat omaisuusvakuudellisia ja niillä on takaisinostotakuu (Buyback quarantee). Lisäksi Ibanin hallinnoimalla varauspääomatilillä (Safeguard Trust) on katettu kaikki huonot lainat Ibanin käynnistämisen jälkeen. Tämä tarkoittaa, ettei yksikään sijoittaja ole tähän mennessä menettänyt sijoittamiaan rahoja.
  Iban Wallet risks

  Huolimatta puhtaasta track recordista on syytä muistaa, että mennyt ei ole tae tulevasta. Lisäksi on syytä erikseen todeta, että Iban Wallet ei ole pankki. Näin ollen sijoittaja ei saa talletussuojaa varoilleen toisin kuin esim. Svea Ekonomissa. 

  Iban Wallet - hyvät ja huonot puolet

  Iban Wallet on erittäin mielenkiintoinen vaihtoehto säästötilille, kunhan ymmärtää että perinteistä pankkien talletussuojaa ei ole vaan kyse on sijoituksesta.

  Korko on merkittävästi parempi kuin perinteisillä säästötileillä ja toisin kuin säästötileillä, se maksetaan tilillesi päivittäin. Perinteisissä säästötileissä korko pääomitetaan vuosittain. Säästötilien tapaan varat ovat Iban Walletissa erittäin likvidit, koska voit pyytää varojen nostoa milloin tahansa takaisin tilillesi. Lisäksi Iban Wallet huolehtii lainoista taustalla, jolloin sinun ei tarvitse kuin siirtää rahaa omalle Iban tilillesi.

  Aion itse jatkaa Iban Walletin käyttöä seuraavien kuukausien aikana - voit seurata matkaani salkkuraporteistani.  Iban wallet kokemuksia review  -------------------------------
  *Kirjoitus sisältää kumppanuusmainontaa*
  Takaisin blogiinLisätietoja blogin mainonnasta.
  -------------------------------
  Seuraa blogia: Twitter // Facebook // Instagram // Blogit.fi // Bloglovin // Theblogjungle
  -------------------------------

  Kommentit

  1. Hei,
   Onko Iban walletin korkotulo verotonta vai verotettavaa tuloa?

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Hei, kiitos kysymyksestä.

    Saatu korko on ilmoitettava vuosittain verottajalle ja sitä käsitellään pääomatulona.

    Poista
  2. Saitko tilin avattua ilman ongelmia? Itselläni pankki soitti perään, ja halusi tietää lisätietoja firmasta... Sanoivat, että tili hälyttää heillä ja olisi huijausyritys �� en tietenkään sitten uskaltanut rahojani tuonne siirtää...

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Hei, sain tilin avattua ongelmitta ja olen välissä sekä nostanut että tallettanut tilille rahaa ilman ongelmia.

    Siirroissa on muutaman päivän viive suuntaansa, mutta ongelmia ei ole ollut.

    Voitko kertoa mistä pankista ja milloin tällainen tieto tuli? Kiitos paljon!

    Poista
  3. Nordea ja viime viikolla.

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Kiitos. Itsellä Osuuspankki ja ei ole ollut ongelmia. Hmmm. Onko kellään muulla vastaavaa kokemusta?

    Poista
   2. Millainen screenshotti Ibaniin pitää liittää vastatilin todisteeksi? Itse laitoin omat tilitiedot OP:n appista, mutta vastatiliä ei ole 3kk jälkeenkään hyväksytty.

    Yksi euro siellä tällä hetkellä ja voisin laittaa enemmänkin, kunhan saan vastatilin hyväksyttyä.

    Poista
   3. Tiliotteesta kuvakaappauksen laitoin itse.

    Poista
   4. Ainakin S-Pankilla onnistui kätevästi. OP:lla piti yrittää kaksi kertaa.

    Poista
  4. Iban Wallet on lanseerannut uudet 30, 90 ja 180 päivän tuotteet. Korot 2,6, 2,7 ja 2,8%. Ilmoitus erääntymisestä tuli noin viikko ennen päättymistä, joten voi valita jatkaako vai antaako olla korkeammalla tuotolla.

   VastaaPoista
  5. Nyt vahva suositus harkita uudelleen IBAN Wallet "positiotaan" - eräs yleensäkin kriittinen bloggaaja on löytänyt ko. palvelusta selkeitä vaaran merkkejä: https://kristapsmors.substack.com/p/iban-wallet-another-p2p-ponzi
   Varsin hyvin perusteltu kirjoitus. Itse en laittanut tuonne rahaa odotellessani Brexitin vaikutuksia ja mahdollisia lainsäädäntömuutoksia, vaikuttaisi siis että kävi mahdollisesti tuuri.

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. Suurkiitos tästä! Lisäsin artikkelin alkuun - tietenkään mitään varmuutta asiasta ei ole suuntaan eikä toiseen, mutta ei tuo hyvältä kyllä näytä. Saamari näitä huijauksia, jos tämä sellainen siis on.

    Poista
   2. Itselläni ei mitään ihmeellistä summaa tuolla, mutta eivät ole hyväksyneet asuinpaikan todistusta varojen nostamiseksi. Seurataan tilannetta. Lisää tuonne ei heru.

    Poista
   3. Rahoja voi edelleen nostaa ihan normaalisti. Hämäryyksien vuoksi arvelen, että tämä oli tässä. Tammikuussa tyhjäksi ja varat säästötileille takas.

    Poista
  6. Nostot onnistuu edelleen normaalisti. Yksi pankkipäivä meni.

   VastaaPoista

  Lähetä kommentti