Nordnet Smart 15 kokemuksia

Nordnet Smart 15 kokemuksia

Säästäjäsijoittajana minulle on äärimmäisen tärkeää voida minimoida sijoittamisen kustannukset, jotta voin maksimoida sijoittamisesta saatavan tuoton. Omassa sijoittajamatkassani kun on kysymys palkkatuloista säästettyjen eurojen sijoittamisesta. Nostin asian esille artikkelissa 10 taloussääntöä, jotka kaikkien tulisi osata kohdaksi numero seitsemän: Sijoita säästösi ja mininoi sijoittamisen kustannukset.

Tähän mennessä olen pääosin sijoittanut erittäin edullisiin Nordnet Superrahastoihin, joista Nordnet Superrahasto Suomi on jopa täysin kuluton. Suoria osakesijoituksia minulla on noin 20.000 eur edestä. Nämä osakkeet ja transaktioihin liittyneet kaupankäyntikulut ovat ajalta, jolloin passiivinen indeksisijoittaminen ei kertonut minulle vielä mitään. Eli kaikki on nyt hyvin ja jatkan näin sinne "hamaan-tappiin" asti? Noh, ei oikeastaan.

Juhlin Twitterissä huhtikuussa 2019 kun 50.000 eur raja ylittyi Nordnet-salkussani:


Sain Iikka K nimimerkiltä kommentin, joka positiivisestä sävystään huolimatta jäi minua vaivaamaan. Nimittäin, viittaus Nordnetin Superluottoon ja sitä kautta velkavipuun.Nordnet Superluotto

Nordnet tarjoaa Superluotto-ominaisuutta, jonka avulla voit saada luottoa salkkuasi vastaan. Superluoton korko on sitä alhaisempi, mitä hajautetumpi riski salkussasi on.

Riski arvoidaan sen mukaan:
 • kuinka suuren osan yksittäinen osake, ETF tai rahasto muodostaa salkusta
 • kuinka paljon lainoitusta on jo käytössä
Superluotossa on kaksi korkotasoa:
 • Kulta-tason 0,99 % koron saa, jos salkun yksittäinen osake tai ETF on enintään 20 % koko salkun markkina-arvosta (sijoitusrahasto enintään 60 %) ja käytössä on enintään 40 % salkun lainoitusarvosta.
 • Hopea-tason 2,49 % koron saa, jos salkun yksittäinen osake tai ETF on enintään 25 % koko salkun markkina-arvosta (sijoitusrahasto enintään 75 %) ja käytössä on enintään 60 % salkun lainoitusarvosta.
Omalla kohdallani yksikään yksittäinen osake ei muodosta 20 % koko salkun markkina-arvosta. Salkku on kuitenkin vahvasti kallellaan rahastoihin, joista Nordnet Superrahasto Suomi on painollaan yli 60 %. Toisin sanoen, yli Kulta-tason "sijoitusrahasto enintään 60%" rajan.

--> voisin siis halutessani saada Superluottoa vain hopea-tason 2,49 % korolla.

Vaikkei velkavivun käyttö ole nyt päällimmäisenä mielessä, pisti tämä havainto kuitenkin miettimään tulisiko minun tehdä asialle jotain. Lähinnä sen varalta, että mieleni muuttuu ja haluaisin Superluotto-ominaisuuden aktivoida 0,99 % luottokorolla.

Nordnet allokaatio


Mikä siis neuvoksi? Minun on kyettävä laskemaan Superrahasto Suomi osuutta koko salkun painosta. Ja koska en halua lisätä suoria osakesijoituksia, joudun sijoittamaan johonkin muuhun vaihtoehtoon, mutta mihin? Mikä olisi paras vaihtoehto Nordet Superrahastojen rinnalle?

Etsin sopivaa ETF:ää, mutta lopulta päädyin tuotteeseen, josta olen jo aikaisemmin kirjoittanut artikkelissa Nordnet Smart - suursijoittajien tuote yksityissijoittajille. Nimittäin, Nordnet Smart salkut ja sieltä kaikkein volatiliteetein vaihtoehto eli Nordnet Smart 15 EUR Hedged B Acc.

Nordnet Smart salkut

Nordnet Smart salkut ovat varsin uusi tuttavuus. Ne lanseerattiin marraskuussa 2018.

Smart-salkkujen tarkoituksena on ratkaista yksityissijoittajan sijoitusten hajautus tavalla, joka on ollut aikaisemmin tarjolla vain suurille instituutiosijoittajille. Ja tälle hajaukselle eri omaisuusluokkiin on myös olemassa hinta, joka onneksi on omassa tapauksessani vain 0,99 % (sattumalta). Vaikka periaatteeni on minimoida sijoittamisen kustannukset, näen että näin suuresta hajauttamisesta kyseinen kustannus on varsin kohtuullinen. Aika tietysti näyttää kuinka oikeasti käy.

Mistä siis on kyse? Smart-salkkujen sijoitusstrategia pohjautuu indeksisijoittamisesta saataviin hyötyihin, sillä tutkimukset osoittavat, että jopa 80 % kaikista rahastoista häviää niiden vertailuindeksille. Smart-salkuissa salkunhoitaja ei valitse sijoituskohteita, jolloin salkunhoitajasta aiheutuvaa riskiä saatika salkunhoitajasta aiheutuvia kuluja ei jää sijoittajan maksettavaksi.

Smart-salkut hajauttavat sijoitukset:
 • osakkeisiin
 • korkoihin
 • kiinteistöihin
 • luottoihin
 • hyödykkeisiin
 • faktorisijoituksiin
Lisäksi sijoitukset hajautetaan myös omaisuusluokkien sisällä maailmanlaajuisesti.

Smart-salkkujen pihvinä on automatisoitu ja systemaattinen sijoitusstrategia, jolla sopeutetaan sijoitukset vallitsevaan markkinatilanteeseen sijoituskohteiden heilunnan perusteella. Sijoituskohteet pysyvät koko ajan samoina, vain niiden painotuksia muutetaan!

Helpoiten asia aukeaa tällä esittelyllä:Mielenkiintoista katsoa kuinka Nordnet Smart 15 salkku pärjää pitkällä aikavälillä Superrahastoihin verrattuna. Ainakin alkuvuosi on ollut Smart 15 salkulle erittäin vahva (sininen käyrä) jos vertaa Helsingin Pörssin osakeindeksiin OMXH25 (oranssi käyrä). Indeksi koostuu Helsingin pörssin 25 vaihdetuimmasta osakkeesta.

Tätä vertailua Smartin ja Superrahastojen välillä tulen jatkossa tekemään kuukausittaisissa salkkuraporteissani.


Nordnet Smart 15PS. Huomioi, että Smart-salkkuja on kolme (Smart 5 / Smart 10 / Smart 15) ja ennen sijoittamisen aloittamista joudut tekemään digineuvonnan, joka suosittelee salkkua vastaustesi perusteella.

Lisätietoja Smart salkuista kiinnostuneille löytyy Nordnetin Smart -sivuilta.-------------------------------
*Kirjoitus sisältää kumppanuusmainontaa*
Takaisin blogiinLisätietoja blogin mainonnasta.
-------------------------------
Seuraa blogia: Twitter // Facebook // Instagram // Blogit.fi // Bloglovin // Theblogjungle
-------------------------------

Kommentit

 1. Mulle suositeltiin Smart 5 ja sellaisen myös pienellä kuukausisummalla avasin. Siellä se keikkuu kolmen superrahaston ja yhden amerikkalaisen ETF rahaston kaverina. Mulle näyttäis sopivan "ei niin hirmuisen jännittävä" rahastosijoittaminen. Haen jännitystä mieluummin harrastuksista ja laitan niihin tällä hetkellä myös enemmän rahaa kuin sijoituksiin. :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti