Salkkuraportti 8.2019 - 56.759,41 €

Salkkuraportti 8.2019

Niin se vain kesä on jo pikkuhiljaa kääntynyt syksyksi ja on aika vilkaista sijoitussalkun tilannetta elokuun osalta.

Seuraan kuukausittaisissa salkkuraporteissa sijoitusvarallisuuteni arvon kehitystä. Samalla dokumentoin matkaani kohti taloudellista riippumattomuutta. Kokonaissijoitusvarallisuuteni koostuu sekä Nordnet salkkuni arvosta (Nordnet Superrahastot ja suorat osakesijoitukset) että joukkorahoituskohteista ja vertaislainoista
 • Sijoitusvarallisuuteni arvo oli elokuussa 2019: 56.759,41 €.
 • Muutos edelliseen kuukauteen -480,47 eur / - 0,8 %.


Nordnet Superrahastot Pörssi

Twiittaileva yhdysvaltojen presidentti sai aikamoista heiluntaa aikaiseksi elokuun pörssikursseihin. Vaikka kuukausi päättyikin loivaan nousutunnelmaan USA:n ja Kiinan välisestä kauppasotaoptimismista johtuen, supistui oman salkkuni arvo ensimmäisen kerran sitten marraskuun 2018. Tämä siitäkin huolimatta, että jatkoin passiivisiin indeksirahastoihin sijoittamista (Nordnet Superrahastot). Lisäksi uutena joukkorahoituskohteena aloitin sijoittamisen Bulkestate joukkorahoitusalustalle: Bulkestate kokemuksia - tuottoa kiinteistöistä.

Alla erittely koko tämän hetkisestä sijoitusvarallisuudestani:

Osakesalkun arvo

-------------------------------

100.000 eur tavoitteen tilanne

Tavoitteeni on nostaa sijoitusvarallisuuteni määrä 100.000 euroon vuoden 2021 loppuun mennessä. Voit lukea tavoitteesta lisää täältä.

Oheinen kuvaaja kertoo missä tämän tavoitteen kanssa mennään. Edelleen hyvässä vauhdissa ollaan, vaikkakin ero tavoitteeseen on selvästi kaventunut. Parhaimmillaan prosentuaalinen ero on ollut huhtikuussa 2019 jopa 17,9%.  
 • Tasaisen tahdin taulukon mukainen tavoite: 51.500 eur
 • Nykyinen toteuma: 56.759,41 €
 • Ero tavoitteeseen: + 5.259,41 € / 10,2 %.-------------------------------

Vertaislainat / joukkorahoitus

Käyttämäni vertaislaina-alustojen sekä joukkorahoitusmarkkinapaikkojen esittelyt löytyvät kätevimmin vertaislainaus -sivulta (P2P / crowdfunding / crowdinvesting).

Nykyiset / oletetut tuottoprosentit ovat tällä hetkellä seuraavat:
Korkotuottoa ja liittymisbonuksia on kertynyt kuukausittain seuraavasti:Tekemäni esittelyt kustakin alustasta:
-------------------------------

Nordnet

Alla oleva taulukko on kuvakaappaus Nordnetin salkustani.
Tarkempi erittely tavoitteestani ja sijoitusstrategiastani löytyy Salkkuraportit -koontisivulta.


Avaa ilmainen tili Nordnetiin ja aloita sijoittaminen tänään:
 • Tilin avaus ja osakkeiden säilyttäminen ei maksa mitään.
 •  Nordnet Superrahastoihin sijoittaminen on jopa täysin kulutonta.
Lue lisää / katso ohjeet kuinka aloittaa osake-/rahastosäästäminen-------------------------------
*Kirjoitus sisältää kumppanuusmainontaa*
Takaisin blogiinLisätietoja blogin mainonnasta.
-------------------------------
Seuraa blogia: Twitter // Facebook // Instagram // Blogit.fi // Bloglovin // Theblogjungle
-------------------------------

Kommentit

 1. Hei,
  seurailen blogiasi säännöllisesti, mielenkiintoista tarinaa sekä sijoitusvaihtoehtojen esittelyä!
  Itse olen sijoitellut myös, enemmän ja vähemmän n. 20 vuotta. Lähes kaikkea on kokeiltu turbowarranteista lähtien, tai asti. :)

  Mielenkiintoista myös sinun matkaasi seurata salkun kartuttamisessa, mutta vielä mielenkiintoisempaa siitä voisi tehdä jos hiukan voisit avata noiden eri sijoituskohteiden toteutuneita tuottoprosentteja. Samoin, jos saisi tuohon graafiin sijoitetut rahat vs. nykytilanne niin se kertoisi vielä enemmän. Ymmärrän toki jos/kun se menisi liian detaljiksi. ;)
  Vertaislainoissa tässä olikin lakimuutoksia eli saa nähdä miten nuo purevat tuottoihin.

  Koska olen myös ottanut muutamia bloggaamiasi neuvoja käyttöön, ajattelin että voisin yrittää antaa jotain myös takaisin parin blogiaiheen vinkillä...

  - Puskurirahojen säilytys, eli se massikasa jolla pärjätään yllättävissä menoissa, suositellusti n. 3-6kk tulot. Itsellä tuo on reilusti alakanttiin n. 10000€. Tällä hetkellä makaa Svea Ekonomin tilillä 1% korolla ilman nostorajoituksia. Voisiko olla parempiakin Suomessa tai suomalaisille tarjolla olevia vaihtoehtoja?
  - osinkorahastot... Nämähän ovat jenkkilässä etenkin varsin suosittuja mutta käsittääkseni nordnetinkin kautta saisi rakennettua salkun josta saisi joka kuukausi rahaa tilille. Tokihan nämä ei sovi sinun tarkoitukseesi - pelkkään kasvuntavoitteluun.
  - Tuleva "osakesäästötili" eli tili jossa voi tehdä kauppaa ilman "väliveroja", osakkeilla. max 50000 euroa tilille laitettuna. Tässä tuosta ydinkohdat: https://www.porssisaatio.fi/blog/2019/03/12/eduskunta-hyvaksyi-osakesaastotililait-nain-uusi-yksityissijoittajan-tyokalu-toimii/ mutta tämä jos mikä on ainakin osakesäästäjän työkalu.

  Aion seurata ehdottomasti matkaasi myös jatkossa, kiitokset!

  Terkuin,
  Miikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Miikka,

   erittäin iso kiitos kommentista ja mukava kuulla että kirjoituksista on jotain hyötyäkin ollut!

   Hyviä aiheaihioita, kiitos niistä. Säästötilistä on tarkoitus kirjoitus tehdä lähiaikoina eli se on jo tuloillaan. Osinkorahastoja tulee varmasti sivuttua jossain vaiheessa. Osakesäästötilistä puolestaan kirjoittelinkin jo aikaisemmin kun sen tulo varmistui (https://www.eurotarkka.com/2018/08/osakesaastotili.html). Mutta ehdottomasti siitä on hyvä toinen kirjoitus tehdä nyt kun vuodevaihde lähenee. Ja vielä senkin jälkeen kun kokemuksia osakesäästötilistä alkaa lukijoille kertyä. Itse olen vielä vähän vaiheessa näenkö avaamisen järkeväksi vaiko en. Kokeilun vuoksi se varmaankin tulee avattua. Harmi vain että osakesäästötili ei koske rahastoja.

   Todella mielelläni otan vastaan kommentteja ja aiheideoita jatkossakin!

   Poista

Lähetä kommentti