Bulkestate kokemuksia - tuottoa kiinteistöistä

Bulkestate kokemuksia - sijoita kiinteistölainoihin 

Seuraava esiteltävä joukkorahoituskohde toimii aikaisemmin kirjoittamani Reinvest24 tavoin kiinteistömarkkinoilla. Kyseessä on vuonna 2016 perustettu joukkorahoitusalusta Bulkestate.

Bulkestate tarjoaa yksinkertaisen tavan sijoittaa kiinteistöprojekteihin, jolloin saat hajautettua riskiä eri omaisuuslajien välillä, jos kaikki sijoituksesi on tällä hetkellä kiinni osakkeissa. Minisijoitus on vain 50 euroa, jolloin se soveltuu myös kuukausisäästämiseen Auto Invest -ominaisuuden avulla. Osakesijoittamiseen verrattuna erona on, että sijoitetut varat ovat kiinni sijoituksessa koko laina-ajan, yleensä 12kk. Korko maksetaan sinulle maksusuunnitelman mukaisesesti kuukausittain ja sijoitettu pääoma maksetaan takaisin kokonaisuudessaan viimeisessä erässä.

// Lue lisää muista joukkorahoituskohteista täältä.
Mikä on Bulkestate?

Bulkestate on vuonna 2016 perustettu joukkorahoitusalusta, joka keskittyy erilaisiin vakuudellisiin kiinteistöprojektien lainoihin

Tähän mennessä sen kautta on tehty:
  • 13.000 sijoitusta
  • 15,36 % keskimääräisellä vuosituotolla
  • keskimääräisellä 12kk laina-ajalla


Vakuuksia kohteissa on kahdenlaisia mortgage (kiinteistön kiinnelaina) ja toinen equity (pääoma) missä rakennuttaja on takaajana omaisuudellaan. Jälkimmäinen vaihtoehto on riskisempi ja tämä luonnollisesti näkyy myös korossa.

LTV vs FLTV

Lainan suhde vakuuteen ilmoitetaan joko LTV (Loan To Value) tai FLTV (Future Loan To Value) prosentilla.

LTV tarkoittaa yksinkertaisesti lainan suhdetta kiinteistön nykyarvoon. Jos lainaa on 50.000 eur ja kiinteistön arvo on 100.000 eur, on LTV 50%. Mitä alhaisempi LTV prosentti on, sitä vähempiriskisenä sijoitusta voi pitää, koska silloin lainaa on suhteessa vähemmän kiinteistön arvoon verrattuna. Bulkestaten kohteissa LTV on yleensä alle 70%.

FLTV puolestaan tarkoittaa lainan suhdetta  kiinteistön arvoon sen jälkeen kun kiinteistö on remontoitu. FLTV:tä voi pitää LTV:tä riskisempänä, koska siinä arvoon on otettu mukaan oletus kiinteistön tulevasta arvosta.

Bulkestatessa jokainen projekti arvioidaan erikseen, jotta vältyttäisiin luottotappioilta ja toistaiseksi niitä ei ole tullut. Luonnollisesti tämä ei ole tae tulevasta.


Bulkestate mahdollistaa myös kiinteistöjen ostamisen

Bulkestaten kautta on mahdollista myös kiinteistölainoihin sijoittamisen lisäksi ostaa kiinteistöjä. Alustalta nimittäin löytyy valmiita kohteita listattuna myytäväksi. 

Sivuilla on ollut myynnissä asuntoja esim. Latviasta Riikasta sekä Bulgariasta lähellä Sunny Beachia. Eli jos rahkeet riittää niin ei muuta kuin loma-asuntoa ostamaan. Bulkestate yksinkertaistaa ostoprosessia ja kaiken lisäksi he tarvittaessa vuokraavat maksusta kohteen omistajan puolesta.Bulkestate kokemuksia - alustan toimivuus ja mihin itse sijoitin?

Bulkestaten alusta on yksinkertainen ja selkeä. 

Invest - valikon alta löytyy sijoitettavat kohteet, kun taas Group Buying -valikon alta myytävät kohteet. Oman profiilin alta löytyy puolestaan Add / Withdraw funds sekä Auto Invest -asetukset.Oma kohteeni sijaitsee Riikassa. 

LTV 55%, yhteensä 523 sijoittajaa ja tuottoprosentti 15%. Lisäksi niille sijoittajille, jotka sijoittivat yli 10.000 eur oli tarjolla 1% lisätuottoa. 2% lisää saivat puolestaan ne sijoittajat, jotka sijoittivat yli 25.000 eur.

Oma sijoitussummani? Lue seuraavasta salkkuraportista!Haluaisitko ryhtyä asuntosijoittajaksi, mutta sinulla ei ole riittävästi pääomaa tai koko prosessi asunnon ostamisesta asunnon vuokraamiseen tuntuu haastavalta? Näissä tapauksissa on Bulkestate erinomainen vaihtoehto päästä osaksi kiinteistömarkkinoita pienellä pääomalla.


Bulkestate review kokemuksia

-------------------------------
*Kirjoitus sisältää kumppanuusmainontaa*
Takaisin blogiinLisätietoja blogin mainonnasta.
-------------------------------
Seuraa blogia: Twitter // Facebook // Instagram // Blogit.fi // Bloglovin // Theblogjungle
-------------------------------

Kommentit