Miljonääriksi hammastahnaa ostamalla?

Miljonääriksi hammastahnaa ostamalla?

Jos olet seurannut blogiani pidempään, tiedät että minulla on menossa pienimuotoinen projekti kauppaostosten seurantaan. Tarkoitukseni on kuitti ja artikkelitasolla listata perheemme ruokakauppaostokset keskittyen elintarvikkeisiin ja päivittäistavarohin.

// Lue lisää: Kuinka seurata kauppaostoksia sarjan osa 1 ja osa 2.

En kuitenkaan julkaise kolmannen osan seurannan tuloksia vielä, vaan ajattelin esitellä sinulle viimeisimmät lisäykset hammastahnavalikoimaani. Tai oikeastaan kuvassa on vain puolet siitä, koska toinen puoli on jo kaapissa odottamassa suuhun pääsyä.

Että sellainen aihe sitten. Onko kuumuus saanut Eurotarkan pään sekaisin vai mitä ihmettä?
Ostamalla suuria määriä alennuksesta säästät (ehkä)

Sinulle ei varmasti tule yllätyksenä, että ostamalla suuria määriä kerralla yleensä säästää kilohinnassa. Pelkkää kilohintaa tuijottamalla voi kuitenkin mennä loppujen lopuksi pahasti metsään.

Näin jokin aikaa sitten ruokahävikkipalvelu Matsmartilla myynnissä olevan 25 kg säkin korppujauhoja. Voit arvata että kilohinta ei päätä huimannut ja hetken ajattelin, että pitäisikö säästämisen nimissä ko. tuote ostaa. Tuollaisen jättipussin säilytys olisi kuitenkin ollut haasteellista. Ja ehkä vielä olennaisempaa on, että itse käytän korppujauhoja vain makaronilaatikon päällä. Tähän tarkoitukseen olisi jauhot ehtineet jo mennä huonoksi tai ainakin perheen lempiruoka olisi muutaman intensiivisen makaronilaatikkokuukauden jälkeen vaihtunut. Joten osto olisi kilohinnasta huolimatta ollut todella huono.

Elintarvikkeiden varastointi suurissa määrissä ei ole kannattavaa, mutta mitä tuotteita kuluttajan kannattaa varastoida? Kysytään Mark Cubanilta.

Mark Cuban on yhdysvaltalainen yrittäjä ja NBA-joukkue Dallas Mavericksin omistaja. Cuban on tullut suomalaisillekin tutuksi television Leijonan luola (Shark Tank) ohjelmasta. Vuonna 2011 hänen omaisuutensa arvioitiin olevan 3,3 miljardia dollaria. Nämä faktat sinulle tarjoaa Wikipedia.

Cuban on useasti antanut hyvin maanläheisiä neuvoja koskien oman talouden hallintaa ja kuinka vaurastua. Alla olevassa Vanity Fairin videossakin hän antaa 9 vinkkiä, jolla tulla edes vähän rikkaammaksi kuin tänä päivänä. Numero 6 on se, joka meitä nyt kiinnostaa - katso nyt toki samalla kaikki muutkin.Ensinnäkin Cuban mukaan on hyvin vaikeaa tehdä tuottoa tavallisista sijoituksista. Mutta yksinkertainen tapa saada pikkaisen enemmän rahaa taskuun, on ostaa esim. kahden vuoden varasto hammastahnaa, silloin kun tahnat ovat 50 prosentin alennuksella. Tuotteiden hinnat tuppaavat nousemaan ajan kuluessa ja koska joutuisit joka tapauksessa hammastahnaa ostamaan normaalihinnalla jossain välissä, niin miksi et niitä varastoisi. Kun eivät ne paljon tilaakaan vie ja säilyvät pitkään. Hänen mukaansa sama koskee kaikkia päivittäistavaroita, joita sinulla yksinkertaisesti on oltava.

Tein Cubanin ohjeiden mukaan ja säästin (oikeasti)

Olen päättänyt keskittää päivittäistavaroiden ostamisen Tokmannille, koska hinnat ovat selkeästi jo normitasolla K-ja S-ketjun kauppoja edullisemmat. Helatorstain kunniaksi kaikki tuotteet olivat verkkokaupassa -30%, joten 3 laatikollista tavaraa tuli tilattua.

Kuvassa on vain osa ja hammastahnoja tulikin sitten tilattua oikein kunnolla.  


Tokmanni verkkokauppa


Koko kirjoitukseni pihvi on siinä, että varallisuuden kasvattaminen nopeasti on helppoa kahdella tavalla:
 1. muuta edullisempaan asuntoon
 2. luovu autosta
Nämä muutokset ovat kuitenkin niin dramaattisia, että niiden tekeminen käy monelle ylivoimaiseksi. Tällöin ei tule tehtyä mitään. Niinpä aloittamalla yksinkertaisella tavalla - kuten ostamalla alennuksesta hammastahnaa - on yksi konkreettinen asia jo tullut tehtyä.

Tiedä mihin matkasi siitä päätyykään!


// PS. Täällä lähes 200 lisävinkkiä säästämiseen
"Tutun turbon vihellyksen kuulen
Äänellään se mielen kohentaa
Ujellus kuin rajun myrskytuulen
Sitä desibelipellet koittaa ohentaa
Kun toiset nukkuu vuoteissaan
Mä usvaa putkeen panen vaan
Kumi laulaa, ääni on se työn
Rekka vetää niin kuin viimeistään
Mä vihdoin määränpääni nään
Ja rahtikirjat tiskille taas lyön

Hei, huomenta Suomi, hyvin pyyhkii
Sun poikas valvoi taas ja ahkeroi
Herrat Helsingissä laman alla nyyhkii
Minä tein sen minkä aikamies vain voi"

- Matti Esko, Huomenta Suomi

-------------------------------
*Kirjoitus sisältää kumppanuusmainontaa*
Takaisin blogiinLisätietoja blogin mainonnasta.
-------------------------------
Seuraa blogia: Twitter // Facebook // Instagram // Blogit.fi // Bloglovin // Theblogjungle
-------------------------------

Kommentit

 1. Hienoa, että nostit asian esille. Itsekin käyn läpi tarjoukset ja ostan isomman erän kerralla. Itse hankin myös ruokaa kerralla suuria eriä, mutta tietenkin vain sellaista, joka todella tulee käytettyä. Kannattaa Tokmannin tarjousten lisäksi seurata myös Kärkkäisen nettikaupan tarjouksia /prosenttialennuksia. Sieltä saa ajoittain erittäin hyvillä aluennuksilla myös laadukkaita tuotteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja vinkistä. Ehdottomasti otan Kärkkäisen myös seurantaan.

   Poista

Lähetä kommentti