Reinvest24 - väylä Baltian kiinteistömarkkinoille

Reinvest24 - väylä Baltian kiinteistömarkkinoille

Tämän kuukauden esiteltävä joukkorahoituskohde on Baltian kiinteistömarkkinoilla operoiva Reinvest24.

Yleensä kiinteistömarkkinoille pääseminen vaatii sijoittajalta suuria summia rahaa. Joukkorahoitus (englanniksi crowdfunding) ja Reinvest24-alusta mahdollistavat kuitenkin myös piensijoittajalle pääsyn Baltian asuinkiinteistöjen ja kaupallisten kiinteistöjen osakkeisiin. Alkuun pääset jo 100 euron sijoituksella. Sinulla on siis mahdollisuus ansaita vuokratuottoa ja nauttia pääoman kasvusta ilman investointikauden  aikarajoituksia. Voit myös myydä osakkeet jälkimarkkinoilla niin halutessasi.

Tarkastellaanpa Reinvest24 alustaa ja yhtiötä alustan takana hieman tarkemmin.

// Lue lisää muista joukkorahoituskohteista täältä.

Reinvest24 logo

Reinvest24 pähkinänkuoressa

Reinvest24 on perustettu vuonna 2017. Yhtiön takana on joukko kiinteistösijoittamisen ammattilaisia, jotka ovat työskennelleet kiinteistömarkkinoilla aina vuodesta 2005. Heillä on mittava kokemus kiinteistöprojektien kehittämisestä, investoinneista kiinteistöihin sekä kiinteistöjen myyntiin ja ylläpitoon liittyvistä tehtävistä.

Reinvest24 team of professionals


Sijoittamalla kiinteistöön Reinvest24 kautta, sinusta tulee kiinteistön osakkeiden omistaja.  Sijoituksesi tuottaa kahdella tavalla ja molemmat tapahtuvat samanaikaisesti:
 • saat välittömän tulon rahavirrasta, jota kiinteistö tuottaa (vuokratuotto)
 • hyödyt kiinteistön arvonnoususta pidemmällä aikavälillä (myyntivoitto). Voit myös myydä osuutesi sijoituskauden aikana hyödyntäen jälkimarkkinoita.
Odotettu keskimääräinen tuottoprosentti on 14,6%.


Reinvest24 review available properties


Riskit

Reinvest24 tekee due diligence tarkistuksen ja riskiarvion jokaiselle kohteelle. Lisäksi jokaisesta kohteesta tarkistetaan mm.
 • Kiinteistön likviditeetti. Kuinka helppoa kiinteistön myynnin oletetaan olevan, jos se on tarpeellista tai kannattavaa.
 • Vuokralainen. Kuinka helppoa on löytää vuokralainen.
 • Arvonnousu. Tämäntyyppisen kiinteistön arvioitu hintakehitys tällä alueella.
Riskien minimoimiseksi kaikkien kiinteistöjen omistus pidetään irrallaan Reinvest24:stä erillisyhtiöissä. Erillisyhtiö (Special Purpose Vehicle, SPV) on tytäryhtiö, jolla on kiinteistön omistusoikeudet ja jonka tehtäviin kuuluu kiinteistöjen ylläpito ja vuokralaisten hallinnointi.-----------

A) Rekisteröityminen sijoittajaksi ja varojen siirto portaaliin

1. Rekisteröidy menemällä osoitteeseen: Reinvest24

2. Syötä nimesi ja sähköpostiosoitteesi ja saat jatko-ohjeet kirjautumiseen s-postiisi.3. Kun olet kirjautunut, pääset sisälle portaaliin.

Oikesta yläkulmasta avautuu näkymä omiin sijoituksiin ja tilin saldoon.
Lisäksi näet sieltä omat sijoituksesi (My investments).


4. Tiedot pankkitilisiirron tekemiseen löytyy Deposit -valikon alta.

Varat siirtyivät yhden päivän aikana pankista Reinvest24 tilille.

Muistathan laittaa tilisiirtoon oman viitenumerosi (Reference number), jotta varat kohdistuvat varmasti sinulle.


-----------

B) Avoimet kohteet ja sijoitusten tekeminen


Varsinainen sijoittaminen tapahtuu valitsemalla portaalista ylhäältä Properties.
Valitsemalla haluamasi kohteen näet tarkemmat tiedot kiinteistöstä. Voit päättää sijoitettavan summan, jota vastaan saat kiinteistön osakkeita.

Huomaa, että:
 • minimisijoitus on 100 euroa.
 • sijoittajalta vaaditaan vähintään 18-vuoden ikää sekä henkilöllisyystodistusta / passia.
 • sijoittamasi varat näkyvät varattuna niin kauan kunnes kohde on kokonaan rahoitettu. Jos tämä ei tapahdu rahoituskauden aikana eli kohde ei tule kokonaan rahoitetuksi, varat luonnollisesti vapautetaan uudelleen käyttöösi muihin kohteisiin.
 • Reinvest24 veloittaa 2% sijoituksen määrästä kiinteistöjen hankintamenojen sekä 10% vuokratuotoista eri hallinnollisten kulujen kattamiseksi.

-----------

Mikä haluat hajauttaa sijoitussalkkusi riskiä erilaisilla kohteilla, tarjoaa Reinvest24 mielenkiintoisen vaihtoehdon kiinteistösijoittamisen aloittamiseksi.

Voit seurata omaa matkaani sijoittajana kuukausittain ilmestyvissä salkkuraporteissa.
Reinvest24 real-estate investments-------------------------------
*Kirjoitus sisältää kumppanuusmainontaa*
Takaisin blogiinLisätietoja blogin mainonnasta.
-------------------------------
Seuraa blogia: Twitter // Facebook // Instagram // Blogit.fi // Bloglovin // Theblogjungle
-------------------------------

Kommentit

 1. Kannattaa hieman perehtyä Viron asuntojen hintoihin. En sano, että siellä on kupla, mutta ihmettelen itse tilannetta. Tallinnan hinnat suunnilleen samat kuin Turussa, mutta Virossa asuntolainojen korko noin 3% ja palkat pääosin alemmat kuin Suomessa, eikä samanlaista asumistuki tulonsiirtoa kuin Suomessa. Lisäksi vanhemmissa rakennuksissa ei ole ollut taloyhtiötä pitämässä huolta kiinteistöstä.

  Edellisten seikkojen lisäksi suomalaiset turistit ovat kadonneet, joten rahavirrat vähentyneet siltä osin. IT-sektorin palkat ovat osittain Tallinnassa jo korkeampia kuin Suomessa, joten ei erityistä kilpailuetua sen suhteen.

  Pidän todennäköisenä, että seuraavassa laskusuhdanteessa Viro kyykkää melko reippaasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos aihellisesta kommentista.

   Reinvest24 tarjoaa kohteita myös muualta kuin Tallinnasta, esim. Latviasta Riikasta. Osaatko sanoa mikä siellä on tilanne Viroon ja Tallinnaan verrattuna?

   Vähän epäilen, että suomalaisturistit nyt hiljalleen palaavat Viron alkoholiveron laskun myötä ja tuota en tiennytkään että IT-sektorin palkat alkavat jo Tallinnassa ylittää Suomen palkat.

   Itsellä ohjenuorana on, että hajauttamalla sijoitukset useaan eri omaisuuslajiin, ajallisesti ja maantieteellisesti, on mahdollista tasata oman salkun riskiä ja arvon heiluntaa.

   Poista

Lähetä kommentti