Clark kokemuksia - voiko laskuja maksamalla todella ansaita?

Clark-mobiilisovelluksella tienaat omia laskuja maksamalla


Kirjoitin aikaisemmin Työkalut-osiossa kotimaisesta Clark-mobiilisovelluksesta. 

Clarkin tarkoitus on helpottaa arkea tekemällä laskujen maksamisesta nopeaa ja helppoa. Voit keskittää laskusi Clarkiin, maksaa ne suoraan tililtäsi sovelluksen avulla ja mikä parasta: ansaita rahaa jokaisesta maksamastasi laskusta. Clark siis yhdistää ruokakaupoista tutut bonukset laskujen maksamiseen. Maksutapaedun lisäksi Clarkissa on muitakin etuja, kuten dokumenttien arkistointi, jolloin takuukuitit pysyvät aina tallessa. Lue lisää kirjoituksesta: Lataa ilmainen app ja ansaitset 0,3 % bonusta laskuistasi.

Olen testannut sovellusta nyt kolmisen kuukautta. Mikä on tuomio, toimiiko Clark ja voiko sillä oikeasti ansaita rahaa?

Rekisteröidy Clark-sovellukseen täällä käyttämällä bonuskoodia eurotarkka niin saat 5 eur bonuksen!
Clark-mobiilisovelluksella jo 80.000 yhteistyökumppania


Sain Clarkilta edellisen artikkelini kommenttikenttään viestin:

"Hei Eurotarkka, kiva että tykkäsit palvelusta ja koit siitä hyötyä. Kehitämme Clarkia jatkuvasti, jotta palvelun käyttö olisi mukavaa. Otamme siis koppia parannusehdotuksistasi, jotta palvelisimme myös jatkossa kuluttajia mahdollisimman hyvin. :)"

Kehitystyö on selvästi tuottanut tulosta, sillä Clarkiin on mahdollista vastaanottaa laskuja jo 80.000 yritykseltä. Aikaisemmin luku oli 20.000 joten kasvuvauhti on huima.

Laskut saa Clarkiin kolmella tavalla:

 1. Valtuuttamalla Clark ilmoittamaan yhteistyökumppaneille että haluat laskut Clarkiin
 2. Käyttämällä henkilökohtaista laskutusosoitetta (=sovelluksesta löytyvä s-postiosoite), jolla saat laskut suoraan Clarkiin
 3. Manuaalisesti lisäämällä / viivakoodi lukemalla

Bonuksen näkökulmasta ei ole merkitystä mitä kanavaa pitkin laskut palveluun tulevat. Bonusta saat kaikista laskuista, jotka Clarkin kautta maksat. Paperisten laskujen aikakausi on päättynyt!

Huom! Laskut maksetaan omalta tililtä palveluun liitettävän debit tai credit/debit kortin kautta.

Toimiiko Clark oikeasti?

Lyhyt vastaus kysymykseen toimiiko Clark oikeasti on kyllä. Clark kokemukset ovat osaltani hyvin positiiviset, sillä on varsin hämmästyttävää, että omien laskujen maksamisesta voi ansaita rahaa. Mutta niin se vain on. Kun Clarkiin kertyy bonusta vähintään 1000 pistettä eli 10,00 eur, voit nostaa bonuksen tilillesi "Nosta bonusta" -nappia painamalla.Ja kyllä, rahat näkyvät tilillä 2-3 päivän kuluessa. Helppoa ja yksinkertaista.


Voin vahvasti suositella Clarkin käyttöä ja sitä että keskität kaikki laskusi Clarkiin. Maksutapaetua saat 0,3 % jokaisesta laskustasi: sähkö, vakuutukset, osamaksut, luottokorttilaskut ym. Viisainta onkin siis maksaa luottokortilla kaikki ostoksesi (esim. kauppaostokset), kunhan maksat luottokorttilaskun kokonaan pois Clarkin kautta laskun saavuttua. Näin luoton käytöstä ei synny korkoja eikä kuluja, mutta saat hyödynnettyä Clarkin maksutapaedun.

Onko sinulla kokemuksia Clarkista?

-------------------------------
*Kirjoitus sisältää kumppanuusmainontaa*
Takaisin blogiinLisätietoja blogin mainonnasta.
-------------------------------
Seuraa blogia: Twitter // Facebook // Instagram // Blogit.fi // Bloglovin // Theblogjungle
-------------------------------

Kommentit

 1. Ennen kuin haluaisin edes harkita tuollaista palvelua, minun pitäisi ymmärtää millä Clark tekee tuossa rahaa. Suoralta käsin en heidän ansaintalogiikkaansa keksi, joten mieleen tulee se kaikista kyynisimmän vaihtoehdon mahdollisuus, eli että kyseessä on jonkinlainen huijaus. Esim. ensin kerätään tarpeeksi laaja asiakaskunta ja sitten yhtäkkiä vaan lakataan siirtämästä maksuja tarkoitetuille saajille, kerätään rahat omaan taskuun ja kadotaan.

  Onko tietoa, mistä Clark saa rahansa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista.

   Poimittuna heidän sivuiltaan: "ClarkApps Oy on osa Taaleri-konsernia, jonka emoyhtiö Taaleri Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämälle pörssilistalle."

   Kysyin Clarkin ansaintalogiikkaa ensimmäisen postauksen yhteydessä ja vastaus oli: "Toimimme yrityskentässä ja ansaintamalli koostuu yrityksille suunnatuista lisäpalveluista. Verkkokauppa maksaa meille ostoksista myyntikomission, jonka me puolestamme jaamme asiakkaan kanssa.".

   Ymmärrettävästi he eivät asiaa hirveästi avaa, mutta palvelussa on tosiaan samanlainen palvelu kuin Bonuswayssä josta heille tulee tuloja. Mitä itse laskujen välitykseen tulee, niin tässä Postnordin kanssa tehdyssä yhteistyökirjoituksessa he ovat avanneet paremmin asiaa.

   https://clark.fi/fi/ajankohtaista/postnord-stralfors-oy-yhteistyohon-clarkapps-oy-n-kanssa

   Kirjoituksen ydin lienee: "Clark tarjoaa laskuttajille markkinoiden edullisimman laskutuskanavan." Tästä varmasti myös veloittavat :)

   Ps. Maksuthan tapahtuvat oman debitkortin kautta omalta tililtä, joten sinällään en näe riskiä. Korttitiedot eivät ole Clarkin vaan tallenttu asianmukaisesti PCI DSS –sertifioidun yhteistyökumppanin järjestelmään.

   Poista
 2. Tämä pitää laittaa testiin, vaikka eihän tuolla rikastumaan pääse. Saa nähdä onko vaivan väärti :)

  https://miesnurkka.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei rikastumaan, mutta on helppo osa järkevää talouden hallintaa. Kyllä minulle tuollainen 15 eur silloin tällöin kelpaa mainiosta. Onhan ne laskut maksettava joka tapauksessa 😀

   Poista
 3. Hei! Löysin Clarkin blogisi kautta. Hyvät kokemukset käytöstä, varsinkin se että voi pdf-laskut vain välittää omaan laskutusosoitteeseen ja tulevat pienen viiveen kautta Clarkiin. Toimii hyvin. Haluaisin muuttaa eräpäiviä, mutta se ei Clark-mobiilisovelluksessa ainakaan onnistu vai enkö vain ole osannut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Juhani. Hienoa että blogista on ollut tässä mielessä hyötyä. S-postilaskujen siirto Clarkiin on todella kätevää, ehdottomia suosikkeja myös itsellä. Olen itse huomannut saman että eräpäiviä ei voi siirtää kun lasku on jo kirjattu. Voisin kysyä asiaa Clarkilta että onko ns. bugi vaiko ominaisuus.

   Poista
 4. Hei. Vertailu Clarkin ja Kleverin välillä olisi ihan mukava lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei. Kiitos ehdotuksesta. Klever kokemuksia ei itsellä olekaan, joten voisi olla mielenkiintoista vertailu tehdä.

   Poista
 5. Mutta lasketaanpa, kuinka paljon pitää laskuja tämän kautta maksaa, että saat vaikka sen 10e täyteen, jonka voit nostaa tilillesi.
  N. 3333€.
  Nyt jos vaikka asumisen vastikkeet ovat 4500€/vuosi ja vakuutukset 1000€/vuosi. (Isoimmat kokonaisuudet mitä keksin.) Näistä saat bonusta 16,5€. Tähän lisätään muut laskut mitä tulee.. arviolta vaikka n.2000€/vuosi. Vuoden bonuskertymä on 22,5€.

  Kokeilin itsekin sovellusta ja en toistaiseksi ole innoissani. Laskujen lisääminen ei aina tahdo toimia manuaalisesti.
  Verkon kautta jos yrittää, pitää täyttää rivitietoja myöten todella tarkasti laskun tiedot.
  Ajankäyttö parin sentin bonuksen takia on aika suurta.
  Lisäksi jo nyt kaikki kotimaiset pankit tarjoavat verkkopankin kautta laskut e laskuna.

  Käytännössä, jotta saat kunnollista palautusta, sinun on pakko hommata luottokortti, jolla teet kaikki arkiostokset ja sitten maksat luottokortin laskut clarkin kautta. Tämä voisi esim. meidän kokoisessa perheessä lisätä kertymää 700-1300€/kk.
  Tällöin vähän hatusta heittty arvio olisi n. 50€/vuosi.

  Vaivan arvoista?
  Jos käytät paperilaskuja, niin kannattaa mielestäni tämän pohjalta harkita tutustumista ihan oman verkkopankin palveluihin.

  Todennäköisesti oma Clark kokeilu jää kokeilun asteelle, mutta seurataan sovelluksen kehitystä.

  VastaaPoista
 6. Hei, kiitos kommentista.

  Hienoa kuulla muidenkin Clark kokemuksia. Omat kokemukset ovat hyvinkin positiiviset. Viivakoodin skannaamisen jälkeen ei yleensä tarvitse syöttää kuin saajan nimi ja itse muutan eräpäivän aina palkkapäiväksi, koska maksan kaikki laskut yhdellä kertaa. Tilastosta on puolestaan helppo seurata koko kuukauden kulutusta.

  Suuria laskuja voisi mainitsemasi vastikkeen ja vakuutusten lisäksi olla esim. sähkö- ja vesilaskut, puhelin- ja internet, harrastukset ja luottokorttilaskut. Ja esim. omakotiasujalle kiinteistövero kerran vuodessa, kuten myös käyttövoimavero (dieselvero) autosta. Eli kyllä niitä laskuja vain kertyy - kullekin tietysti omansa.

  Meillä on ollut jo pidempään tapana maksaa kaikki ruokaostokset luottokortilla. Pitää tiliotteen siistinä ja kulut helposti seurattavana. Lisäksi tämä kerryttää pottiamme Clarkiin mukavasti. Ja siis luottokortti luonnollisesti maksetaan aina kerralla pois, muuten luottopuolen käyttö vesittää koko idean. S-kaupasta tulee ensin hyödynnettyä maksutapabonus kassalla ja sitten laskun maksamalla saa Clarkista maksutapaedun päälle. Eivät nämä nyt suuria summia ole, mutta kyllä minä voin sen muutaman minuutin kuussa tähän käyttää.

  Mutta ymmärrän toki että ei sovi kaikille :)

  VastaaPoista
 7. Hei! Pitikö tuosta liittymis linkistä tulla joku 5e bonus... ei näkynyt ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kyllä linkin kautta kirjautumalla ja syöttämällä bonuskoodi -kenttään eurotarkka pitäisi sinulle 5€ kirjautumisbonus tulla.

   Poista

Lähetä kommentti