Omat ostot -palvelu tuo uuden ulottuvuuden S-ryhmän ostoihin

S-ryhmän Omat ostot -palvelu ja sähköiset kauppakuitit

Joko sinä olet tutustunut S-ryhmän Omat ostot -palveluun?

Olen seurannut tarkalla silmällä perheemme kauppaostoksia vuoden 2018 lopusta ja kirjoittanut seurannan edistymisestä artikkeleissa Kuinka seurata kauppaostoksia? - osa 1 ja osa 2. Sain kirjoituksiin liittyvän kysymyksen koskien juuri Omat ostot -palvelua eli hyödynnänkö ko. palvelua seurannan tukena.

Vaikka en hyödynnä - kerron syyt artikkelin lopussa miksi - niin ajattelin kirjoittaa palvelusta, koska se saattaa monelle S-ryhmään ostokset keskittävälle olla täysin riittävä seurantaväline kauppaostoksille.

Lisää palveluja ja työkaluja oman talouden hallintaan löydät Työkalut -osiosta.


Omat ostot palvelun graafitMikä on Omat ostot -palvelu?

Omat ostot -palvelun on tarkoitus herättää sähköiset kassakuitit henkiin. S-kanavasta löytyy nimittäin sähköinen kassakuittipalvelu, jonka aktivoimalla näet kassakuitit omista henkilökohtaisista ostoistasi, jotka olet kirjannut S-Etukortilla.

sähköinen kuitti


Olisi mahtavaa, jos kassakuitit saisi suoraan palvelusta Excel-muotoon jatkohyödyntämistä varten, mutta tämä ei ainakaan vielä ole mahdollista.

Sähköinen kassakuittipalvelu on S-ryhmän mukaan käytössä seuraavissa S-ryhmän toimipaikoissa:
 • S-market
 • Prisma
 • Sale
 • Alepa
 • Kodin Terra
 • Sokos
 • Emotion
 • ABC
Omat ostot -palvelun avulla voit puolestaan havainnollisemmin seurata omaa kulutustasi S-ryhmän kaupoissa asioidessasi. Palvelu visualisoi ostodataa ja on S-ryhmän mukaan yksityiskohtaisin oman kulutuksen analysoinnin mahdollistava palvelu Suomessa.

Jos siis haluat tietää kuinka paljon olet viimeisen vuoden aikana syönyt kasviksia ja suklaata tai montako muovipussia olet ostanut kuluneen vuoden aikana, niin se onnistuu palvelun avulla.

Aikavalintana on valitettavasti vain rullaava 12 kk ja tämä on selkeä puute palvelussa. S-ryhmän mukaan asiakasomistaja- ja asiakasrekisterissä säilytetään ostotietoja kahden vuoden ajan, joten periaatteessa ainakin vertailu edelliseen 12kk ajanjaksoon olisi mahdollista toteuttaa.

Omat ostot palvelun 12kk seuranta


Omat ostot -palvelussa voit tarkastella omalla S-Etukortilla tehtyjä ostoja S-ryhmän Prisma-, S-market-, Sale-, Alepa-sekä Kodin Terra -ketjuissa. Perheen kaikkien ostojen seuranta samasta paikasta ei ainakaan vielä ole mahdollista. Muiden ketjujen, kuten ABC:n, Sokoksen, Emotionin, Marks & Spencerin sekä verkkokauppojen ostokset tuodaan S-ryhmän mukaan palveluun vaiheittain.

Palvelussa näet:
 • miten ostoksesi jakautuvat eri tuoteryhmiin, esimerkiksi juustot, vihannekset, oluet, tuore kala ja suklaavalmisteet.
 • mihin myymälöihin ostokset keskittyvät
 • mihin kellonaikaan kaupassa tulee käytyä useimmin.
Pitkälti siis samat asiat, joita tavoittelen omassa kauppaostosseurannassani, sillä erolla että kategorisoin itse ostokset ja mukana on S-ryhmän kauppojen lisäksi kaikki muutkin kivijalka- ja verkkokaupat.

Omat ostot -palvelun käyttööntto

Omat ostot -palvelun löytää kirjautumalla S-kanavalle ja navigoimalla osioon Bonus ja ostot / Omat ostot.

Omat ostot palvelu kirjaudu

Lopuksi

Jos asioit pääosin S-ryhmän kaupoissa ja sinulla on S-Etukortti, niin Omat ostot -palvelu toimii varmasti hyvänä pohjana kauppaostosten seurantaan.

S-ryhmässä asioinnissa hyvänä puolena on vielä bonuksen kertyminen. Lisäksi maksamalla S-Etukortilla, saat Bonuksen päälle 0,5 % maksutapaetua. Kaiken lisäksi kun maksat S-Etukortin Visa Credit -puolella ja siirrät laskusi Clarkiin, saat luottokorttilaskun maksaessasi Clarkilta vielä 0,3% maksutapaedun (maksathan koko laskun eräpäivänä, jottei tule korkokuluja!).


Miksikö sitten itse en käytä palvelua kauppaostosseurannan pohjana? Se selviää alla olevasta kuvasta, johon keräsin Eurotarkan arvion palvelusta plussina ja miinuksina:

Omat ostot palvelu plussat ja miinukset


-------------------------------
Seuraa blogia: Twitter // Facebook // Instagram // Blogit.fi // Bloglovin // Theblogjungle
-------------------------------

Kommentit