Netin maksetuilla kyselyillä 380 €/kk - totta vai tarua?

Voiko netin maksetuilla kyselyillä oikeasti ansaita?

Artikkelissa 50 lisätulovinkkiä - parhaat keinot ansaita lisätuloja kirjoitin, että pientä taskurahaa / lahjakortteja / tuotteita voi saada erilaisiin netin kyselyihin vastaamalla. En kuitenkaan tätä ollut itse aikaisemmin kunnolla kokeillut.

Silmiini osuessa mainos muutama viikko sitten, jonka mukaan netin kautta voi kyselyihin vastaamalla ansaita jopa 380 euroa kuukaudessa, päätin testata pitääkö tämä todella paikkansa. Lähes 400 eur kuukaudessa on jo varsin houkutteleva summa, joten ei muuta kuin tuumasta toimeen.

Rekisteröidyin siis MielipideMaailman online-kyselyjen vastaajaksi.


Mielipidemaailma kyselytutkimukset

Mikä on MielipideMaailma?

MielipideMaailma on 32 eri maassa toimiva online paneeli, johon liittymällä pääset vastaamaan netissä järjestettäviin tutkimuksiin ja vaikuttamaan mielipiteidesi kautta päivittäin käyttämiisi tuotteisiin ja palveluihin. Yleensä kyselytutkimuksen taustalla on yritys, joka haluaa ymmärtää asiakaskuntaansa paremmin on kyse sitten kulutustottumuksista tai tuotteeseen/palveluun liittyvistä odotuksista tai ominaisuuksista.

Saat palkinnoksi verkkokyselyn täyttämiseen käyttämästäsi ajasta pisteitä, jotka voit vaihtaa lahjakortteihin tai käteiseksi PayPalin kautta (100 pistettä = 1 eur). Lisäksi MielipideMaailmassa voit osallistua 1000 euron neljännesvuosittaiseen käteisarvontaan. 

Miten MielipideMaailma toimii?

 1. Rekisteröidy. Täytä tietosi (nimi, s-posti) ja vahvista rekisteröitymisesi saamasi sähköpostiviestin avulla. Luonnollisesti palvelun käyttö on ilmainen. Ikäraja 18v. Huom! Aktivointiviestin saapuminen kesti itsellä ainakin 15 min.
 2. Jaa ajatuksiasi. Ala jakaa mielipiteitäsi välittömästi. Nyt sinulla on mahdollisuus vaikuttaa päivittäin käyttämiisi palveluihin ja tuotteisiin ja ansaita pisteitä, joilla voit lunastaa monenlaisia palkintoja.
 3. Valitse palkintosi. Voit joko päättää, minkä lahjakortin haluat (CDON, Zalando, App Store & iTunes) tai voit myös lunastaa käteistä PayPalin kautta.
rahaa netistä online kyselyt

Voiko kyselyillä oikeasti ansaita rahaa?

Lyhyesti vastattuna oman ei-pitkäaikaisen kokemukseni pohjalta: kyllä netin maksetuilla kyselyillä voi tienata rahaa. Mutta kaikki on suhteellista. Toiselle jo 100 euroa kuussa lisätuloja on merkittävä lisä, kun taas toinen punnitsee tarkemmin käytettyä aikaa ja tuottoa.

Eivät kyselytkään ole valitettavasti ilmainen raha-automaatti vaan myös aikaa tähän on jonkun verran käytettävä. Varsinkin se kuinka paljon sinulle tarjotaan kyselyitä oman profiilisi pohjalta on ratkaisevassa osassa saldon kertymiselle. Kyselyt ovat keskenään myös eri näköisiä (tällä varmasti estetään huijausyritykset) jolloin vastaaminen joihinkin kyselyihin oli miellyttävämpää ja nopeampaa kuin toisiin kyselyihin. Joissain kyselyissä tuntui, että vaikka arvioaika oli 20 minuuttia, kyselyn teki helposti jopa 5-10 minuutissa. Pidemmät kyselyt tuntuivat sitten jatkuvan loputtomasti.

Alla on esimerkki kyselyn aloitusnäkymästä. Tässä kyselyssä 30 minuutin työstä on luvassa 1,5 eur palkkio. Tämä ei välttämättä ole kaikille houkuttelevaa - ellet sitten istu esim. junassa eikä mitään tuottavampaa tekemistä yksinkertaisesti ole. Näkisin nimittäin, että jos itsellä olisi pitkä työmatka julkisilla kulkuneuvoilla, voisin aivan yhtä hyvin vastata kyselyihin Iltalehden selaamisen sijaan. Kuukausitasolla tästä kuitenkin kertyisi pientä lisätuloa.

Huom! Positiivista on että MielipideMaailma myös tekee hyväntekeväisyyslahjoituksen joka kerta, kun olet täyttänyt kyselyn.

netin kyselyt rahaa netistä

Paljonko suhteellisen pienellä työllä lisäansiot voisivat sitten olla?

Ajatellaan että teet yhden kyselyn sekä matkalla töihin että töistä tullessa ja yhden illalla ennen nukkumaan menoa. Lisäksi teet vielä 5 kyselyä viikonloppuna molempina päivinä yhden kuukauden ajan. Oletaan yhdestä kyselystä saatavan 150 pistettä. Tällöin kokonaisansio kuukaudessa on 150 €.

Lisäansiot

Onko 150 eur sitten paljon vai vähän, riippuu luonnollisesti henkilöstä. Ja mitä enemmän kyselyitä, sitä enemmän ansioita. Netissä mainostettu lähes 400 eur/kk kuulostaa kyllä sitten jo lähemmäs osa-aikatyöltä.


Mielipidemaailman ansiot

-------------------------------
*Kirjoitus sisältää kumppanuusmainontaa*
Takaisin blogiinLisätietoja blogin mainonnasta.
-------------------------------
Seuraa blogia: Twitter // Facebook // Instagram // Blogit.fi // Bloglovin // Theblogjungle
-------------------------------

Kommentit

 1. Tää oli kyl hyvä!!

  VastaaPoista
 2. Monissa noissa tuntuu olevan koukku, että pitää pitkään vastailla et voi lunastaa sen 10€ lahjakortin tai vastaavaa. Valtaosa luovuttaa jo ennen puoliväliä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyselyissä tuntui tosiaan olevan paljon vaihtelua sen suhteen paljonko aikaa vastaamiseen menee. Yhden kyselyn jätin kesken, kun tuntui että se ei koskaan lopu.

   Poista
 3. Mitenkähän tämmöseen verottaja suhtautuu... jäin pohtimaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos kysymyksestä. Samalla tavalla veronalaista tuloa on tämäkin, kuten vaikka kaduilta kerättävistä pantillisista pulloista ja tölkeistä saatava tulo.

   Poista
 4. Itsekin olen tätä kokeillut. Kaksi kertaa jaksoin tienata sen kympin verran (se vaadittiin että rahat sai ulos). Itse vastailin aina nopeammin mitä ohjeaika oli. Laskin että "tuntipalkakseni" tuli noin viisi euroa. Ajattelin, että nyt äitiyslomalla näitä olisi taas täytellyt, mutta toistaiseksi olen löytänyt parempaa tekemistä. Tuo työmatkalla täyttäminen olisi varmaan monelle hyvä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Kaikki on tosiaan suhteellista, itse ajattelin silloin tällöin kyselyihin vastata kun ns. tuottamattomia aikasloteja ilmaantuu.

   Poista
 5. Mahdollisimman moneen paneeliin kannattaa liittyä. Joillakin on nykyään myös sovelluksia, millä pystyy vastaamaan kyselyihin vähän sukkelammin. Asetuksissa pystyy myös määrittämään kuinka usein haluaa kyselykutsuja. En ihan usko että 400 euroa voisi tienata, mutta mukavaa lisätuloa kuitenkin jos on aikaa vastailuun.

  VastaaPoista
 6. Vastaukset
  1. ooooo siiiiii toimiikstää oikeesti ou boiiiiiiiiiiiiii😎😎😎😎😎💵💵💵💵💵💵💵💵💴💴💴💴💴💴💶💶💶💶💶💶💶💶💶💲💲💲💲💲💲💲💷💷💷💷💷💷💷💷💹💹💹💹💹💹

   Poista
 7. Olen itse tehnyt kyselyitä kohta vuoden ja tienannut vähän yli 100e. Toisaalta olen ainoastaan 2 paneelissa mutta mukavaa rahaa on tullut jota on voinut video peleihin käyttää

  VastaaPoista
 8. Tuli mieleen onko rekisteröityminen ilmaista vai tuleeko yllätys laskuja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, rekisteröityminen on ilmaista, eikä muitakaan kuluja sinulle päin.

   Poista
 9. Itse olen saanut vain kerran yli 200 e kk, useimmiten 120e luokkaa. Ei toki ole aikaa paljoa olla netissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Nimenomaan näin, käytetty aika korreloi vahvasti ansainnan kanssa.

   Poista

Lähetä kommentti