NEO Finance - korkeaa tuottoa rajatulla riskillä

NEO Finance vertaislainat - korkeaa tuottoa rajatulla riskillä


Vertaislaina-alustojen seuraava esiteltävä palvelu, johon myös itse olen sijoittanut on korkeaa tuottoa tarjoava NEO Finance.

NEO Finance on perustettu vuonna 2015 ja sen toimintaa valvoo Liettuan Pankki (Bank of Lithuania). Vuonna 2016 NEO Finance valittiin vuoden Tech Companyksi Verslo ziniosin toimesta.

NEO Finance vertaislainat vertaislainaus

NEO Finance on ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa Liettuan P2P-alusta, jolla on niin sanottu rajaton EMI-lisenssi (Electronic Money Issuer), joka mahdollistaa toiminnan koko Euroopan unionissa. Palveluun avataan henkilökohtainen elektroninen IBAN-tili, jolle talletukset tehdään. Tämä takaa asiakkaiden rahan turvallisuuden, koska varoja pidetään erillään NEO Financen omista tileistä.

Sijoituksia voivat tehdä kaikki EU:n kansalaiset, joilla on voimassa oleva henkilöllisyystodistus. Sijoittajia on tällä hetkellä vajaat 7000 ja palvelun kautta on myönnetty lainoja 30 M€ edestä. Keskimääräinen korko on puolestaan 18% ja NEO Finance toimii itse lainojen myöntäjänä.

NEO Finance vertaislainat vertaislainaus

Päätin kokeilla NEO Financea kampanjan ansiosta, sillä he tarjoavat 25 eur aloitusbonuksen jonka saat ensimmäiselle sijoituksellesi rekisteröitymällä täällä: NEO Finance 

Tarkempi esittely NEO Financen palveluista ja organisaatiosta löyty alla olevasta videosta.


Riskien hallinta

Vaikka toimintaa valvoo Liettuan pankki ja rahat ovat omalla IBAN-tilillä, ei NEO Financen lainatkaan ole täysin riskitön sijoituskohde.

Luottotappioriskejä pyritään kuitenkin minimoimaan kolmella tavalla:
  • kaikki lainat ovat luottoluokiteltuja A/B/C ja luonnollisesti mitä riskisempi laina, sitä korkeampi odotettu tuotto-%.
  • takaisinostotakuu (buyback) on kaikissa lainoissa, jolloin jos lainanottaja ei suoriudu maksuistaan, voit myydä sijoituksen takaisin NEO Financelle 50-80% arvosta. 
  • sijoitusrahastopalvelu  (provision fund) on puolestaan maksullinen lisäpalvelu, jolla saat 100% suojan sijoituksillesi. NEO Finance  maksaa myöhässä olevat maksut suoraan sijoittajalle jos maksut ovat yhdenkin päivän myöhässä. Lisäpalvelun hinta on 0.44% - 22.91% riippuen luotonsaajan luottokelpoisuusluokasta ja lainan maturiteetista.
NEO Finance vertaislainat vertaislainaus

Tilin avaus

Poiketen aiemmin esittelemistäni palveluista NEO Financeen rekisteröityminen aloitetaan antamalla puhelinnumero.

Rekisteröinnin haasteellisin kohta oli löytää Suomen maakoodi eli +358 listalta. Erittäin hämmentävää että listan numerot eivät näytä olevan missään järjellisessä järjestyksessä.

HUOM! Et tarvitse Referral -koodia, jos rekisteröidyt tämän linkin kautta. Saat tällöin 25 eur aloitusbonuksen ensimmäiselle sijoituksellesi.


NEO Finance vertaislainat vertaislainaus


Henkilöllisyys todistetaan lataamalla passikopio / henkilöllisyystodistus kuten muissakin palveluissa.

Poikkeuksena muihin palveluihin NEO Financeen avataan oma elektroninen IBAN-tili, jolle talletukset tehdään. Rahat siirtyivät saman päivän aikana kun aamulla tein tilisiirron.

NEO Finance vertaislainat vertaislainaus


Portaali ja sijoittaminen

Portaali itsessään on erittäin helppokäyttöinen ja kaikki tarvittava löytyy yksinkertaisesti.

INVEST -osion alta löytyy avoinna olevat sijoitettavat lainat.
Luottoluokituksen mukaan korko-% ovat tällä hetkellä:
  • A: 9 - 14 %
  • B: 15 - 20 %
  • C: 20 - 27 %
A-luottoluokitellut ovat samaa luokkaa Fast Investin ja Mintosin kanssa. B-luokitellut puolestaan Envestion luokkaa. C-luokka on sitten aivan omassa tasossaan. Fast Invest, Mintos ja Envestio ovat kaikki esitelty Vertaislainaus -sivullani.

Minimisijoitus on 10 eur per laina.

NEO Finance vertaislainat vertaislainaus


Lähdin itse ensimmäiseksi hakemaan riskillä korkeaa tuottoa, mutta tulen jatkossa hyödyntämään sijoitusrahastopalvelua (provision fund) minimoidakseni riskit.

Voit seurata matkaani NEO Financen ja muiden vertaislainaus/joukkorahoituspalvelujen sekä Nordnet-salkkuni parissa kuukausittain päivittyvässä salkkuraportissani.

NEO Finance vertaislainat vertaislainaus


Jos todella korkea odotettu tuotto-% kiinnostaa niin rekisteröitymällä alta saat itsellesi 25€ aloitusbonuksen.


NEO Finance vertaislainat vertaislainaus


-------------------------------
*Kirjoitus sisältää kumppanuusmainontaa*
Takaisin blogiinLisätietoja blogin mainonnasta.
-------------------------------
Seuraa blogia: Twitter // Facebook // Instagram // Blogit.fi // Bloglovin // Theblogjungle
-------------------------------

Kommentit

Lähetä kommentti