Envestio kokemuksia - sijoittamalla jopa yli 20% vuosituotto

Envestio kokemuksia - sijoittamalla jopa yli 20% vuosituotto

ENVESTIO on osoittautumassa huijaukseksi (24.1.2020) - lue lisää täältä!

Envestio on varsinkin korkean tuottoprosentin vuoksi mielenkiintoinen markkinapaikka yrityskohteiden joukkorahoitukselle. Kohteina ovat olleet esimerkiksi erilaiset energia-, kiinteistö-, ja kierrätysprojektit. Keskimääräinen sijoittajien tuotto on palvelussa tällä hetkellä peräti 19,02%! Kaikki lainat ovat suhteellisen lyhytaikaisia vakuudellisia yrityslainoja. Näiden niin sanottujen siltalainojen (bridge loan) tarkoituksena on auttaa yritystä pääsemaan investoinnissaan niin pitkälle, että se pystyy järjestämään itselleen pitkäaikaisen ja oletettavasti matalakorkoisemman rahoituksen muualta. Joten entäpä sitten ne riskit?


Envestio kokemuksia - riskien hallinta

Envestiossa riskiä pyritään hallitsemaan yritysten vakuuksilla sekä ns. "secured debt" merkityillä lainoilla. Tämä tarkoittaa sitä, että velallisen joutuessa maksuvaikeuksiin Envestio maksaa heti takaisin 80% pääomasta ja lopusta 20% sijoittaja voi valita haluaako hän heti puolet takaisin vai jääkö hän odottamaan normaaleja perintätoimenpiteitä. Jälkimmäisessä vaihtoehdossa sijoittajalla on luonnollisesti mahdollista saada koko pääomansa takaisin, mutta prosessi on merkittävästi pidempi.

Envestio tarjoaa useimpiin lainoihin myös mahdollisuuden myydä laina takaisin (buyback guarantee) ennen sen erääntymistä. Tällöin sinulta veloitetaan 5% kohteeseen sijoistamastasi pääomasta, mutta toisaalta poiketen esimerkiksi Fast Investistä voit pitää itselläsi kaikki siihen mennessä sinulle maksetut korot.


Avoimet kohteet

Palvelu on korkean tuottoprosentin vuoksi erittäin haluttu ja uudet kohteet rahoitetaan nopeasti loppuun. Tällä hetkellä on avoinna vain kaksi kohdetta, joista toiseen tein itse ensimmäisen vaatimattoman 100 euron sijoitukseni:Kustannukset

Käytännön tasolla Envestiossa ei peritä erillisiä kustannuksia, koska tuskin kukaan nostaa palvelusta takaisin tililleen alle 5 eur summia.


Ominaisuudet verrattuna FastInvestiin ja Mintosiin

FastInvest ja Mintos tarjoavat niin sanotun autoinvest-ominaisuuden, mutta Envestiolla tätä ei vielä ole. Toisaalta sijoituskohteiden luonne on täysin erilainen ja Envestiossa kohteet ovat aina hyvin yksilöllisiä.

Minimisijoitus yhteen kohteeseen on 1 euro, mutta koska kohteita on niin vähän, on suuremmat summat mielekkäämpiä. Hajauttamisessa Envestio jääkin selkeästi FastInvestin ja Mintosin jalkoihin, mutta toisaalta tuotto-% on selkeästi korkeampi.

Käyttöliittymä valikkoineen on hyvin selkeä. Kaikki tarvittava tieto niin sijoitetuista kohteista kuin tulevista saapuvista suorituksista on helposti löydettävissä. Kaikin puolin toimiva alusta.


Tilin avaus

Tilin avaus Envestio palveluun on hyvin yksinkertainen prosessi. Alla olevien tietojen antamisen lisäksi riitti vain sähköpostilla rekisteröinnin vahvistus.

Passikopio / henkilöllisyystodistus tarvitaan vasta siinä vaiheessa kun rahaa nostaa takaisin Envestiosta omalle tilille. Rahat puolestaan siirtyivät palveluun jo saman päivän aikana, kun aamulla tein normaalin tilisiirron pankista.

Pienin mahdollinen tilisiirto on 100 €.
Jos korkea tuotto kiinnostaa ja haluat auttaa yrityksiä liiketoimintansa kehityksessä, niin rekisteröitymällä alta saat itsellesi 5€ bonuksen lisäksi 0,5% bonuksen sijoituksille, jotka on tehty 270 päivän aikana rekisteröitymisestä.
-------------------------------
*Kirjoitus sisältää kumppanuusmainontaa*
Takaisin blogiinLisätietoja blogin mainonnasta.
-------------------------------
Seuraa blogia: Twitter // Facebook // Instagram // Blogit.fi // Bloglovin // Theblogjungle
-------------------------------

Kommentit

 1. Jatka ihmeessä näistä kirjoittamista. En tiedä olenko vain turhan epäilevä, mutta aina kun puhutaan noin korkeista tuotoista tulen itse epäilevälle mielelle. Ehkä jopa aiheetta - josta syystä näitten seuraaminen blogisi kautta on mielenkiintoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jatkan kyllä. Ymmärrettävästi riski-tuotto kulkee yleensä käsi kädessä. Envestion projekteissa puhdas historia ja vaikka tämä ei ole tae mistään, uskon itse siihen että heidän on pakko panostaa laadukkaisiin kohteisiin, koska sijoittavat kaikkoavat välittömästi muuten. Vakuudet taustalla rajaavat riskiä kuten tuo secured debt.

   Poista
 2. Hei Eurotarkka, onko sinulla tietoa, millaisen raportin Envestiolta saa verotusta varten ? terkuin marjoannika p.s. Hyvää Joulua !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Marjoannika, Envestiosta saa hyvän raportin kohdasta Statistics - Income statement. Näyttää halutulta aikaväliltä tai kk / vuosi kertyneen koron ja bonukset.

   Poista

Lähetä kommentti