Lataa ilmainen app ja ansaitset 0,3 % bonusta laskuistasi

Ansaitse rahaa laskuja maksamalla ja verkko-ostoksista

Taloustyökalut -osion seuraavassa jaksossa tutustutaan mullistavaan oman talouden hallinnan mobiilisovellukseen nimeltä Mobify (entiseltä nimeltään Clark).

Vastaanottaessasi ja maksaessasi laskuja pankkitililtäsi Mobifyn sovelluksen kautta saat 0,3 % maksutapaedun jokaisen laskun loppusummasta! Esimerkiksi 1000 euron laskun maksamisesta ansaitset 300 bonuspistettä. 100 pistettä vastaa 1 euroa, joten ansaitset yhteensä 3 euroa bonusta siitä hyvästä että maksoit omalta tililtäsi oman laskusi!

Tämän lisäksi keräät palvelun kautta bonusta myös verkko-ostoksistasi, saat keskitettyä kaikki laskusi yhteen paikkaan, lisäät palveluun takuukuittien kopiot ja seuraat talouttasi tilastojen avulla. Kaikki tämä ilmaiseksi.

Halunnet kuulla Mobifystä lisää? Vapauttavan viistasta.

Rekisteröidy täällä koodilla eurotarkka ja saat 5 eur bonuksen!


Clark mobiilisovellus laskujen vastaanottoon ja maksamiseen

Ennen kuin esittelen Mobifyn mobiilisovelluksen omien käyttökokemusteni pohjalta, käydään läpi kolme peruskysymystä:

 1. Mikä ihme on Mobify?
 2. Onko Mobify turvallinen?
 3. Miten Mobify voi maksaa bonusta laskuista ja verkko-ostoksista? 

Mikä ihme on Mobify?

Mobify on uusi mobiili- ja verkkosovellus, jonka avulla kuluttaja voi vastaanottaa laskunsa keskitetysti yhteen paikkaan ja hyötyä monipuolisista talouden hallintaa helpottavista työkaluista ja muista lisäpalveluista. Keskittämällä kaikki laskusi säästät aikaa ja rahaa ja keräät rahanarvoista bonusta.

Helpompaa talouden hallintaa Mobifyn avulla:
 • Laskut. Tilaa kaikki laskusi yhteen paikkaan ilmaiseksi yhdellä klikkauksella. Palvelussa on mukana kymmeniä tuhansia laskuttajia. Saat sovellukseen tiedon uudesta saapuneesta laskusta ja muistutuksen lähestyvästä eräpäivästä.
 • Bonusta laskuista. Ansaitse 0,3 % maksutapaetu jokaisen maksetun laskun loppusummasta. 
 • Bonusta verkko-ostoksista. Ansaitse bonusta myös tekemällä verkko-ostoksia Mobify-palvelun kautta. 
 • Maksut pankkitililtä. Pankkikortin eli debit-kortin avulla maksat laskut palvelun kautta suoraan tililtäsi. Verkko-ostoksissa käytät kuitenkin verkkokaupan normaaleja maksutapoja, kuten luottokorttia. Luottokorttilaskun maksamisesta Mobifyn kautta saat puolestaan taas maksutapaetua.
 • Ei pankkisidonnaisuutta. Et ole riippuvainen tietystä pankista vaan pankkivaihdon jälkeenkin laskusi tulevat Mobifyyn.
 • Ei enää maksuja paperilaskuista. Säästä kalliista paperilaskuista siirtämällä laskujen vastaanotto Mobifyyn.
 • Arkisto. Löydät kaikki vanhatkin laskusi kuvan kera kätevästi arkistosta.
 • Dokumentit. Tilaa tai tallenna sinulle tärkeimmät dokumentit yhteen paikkaan, jolloin ne kulkevat aina mukanasi. Ei enää haalistuneita tai hävinneitä takuukuitteja.

Onko Mobify turvallinen?

Mobifyn sivujen mukaan turvallisuus on heille suomalaisena yrityksenä ensiarvoisen tärkeää, ja siksi kaikki liikenne palvelussa tapahtuu suojattuja SSL-yhteyksiä käyttäen.

Clark app turvallisuus PCI DSSMobifyn turvallisuutta voikin verrata verkkopankin turvallisuuteen. 

Mobify ei lisäksi koskaan tallenna pankkikorttitietoja vaan korttitiedot tallentuvat PCI DSS –sertifioidun yhteistyökumppanin järjestelmään. PCI DSS –standardi on kansainvälisten korttiyhtiöiden luoma ja velvoittama tietoturva- ja laatustandardi kaikille maksukorttitietoja käsitteleville osapuolille.

Miten Mobify voi maksaa bonusta laskuista ja verkko-ostoksista?

Olin yhteydessä Mobifyn asiakaspalveluun saadakseni ymmärryksen miten ihmeessä Mobify voi maksaa bonusta verkko-ostoksista ja jokaisesta maksetusta laskusta eli minkälainen ansaintalogiikka palvelussa on takana. Sain tällaisen vastauksen:

"Kiitos kysymyksistä.  Kehitämme jatkuvasti palveluamme ja arvostamme asiakaspalautetta.

Halusimme luoda muutosta olemassa olevaan markkinaan. Yksinkertaisuudessaan haluamme palkita käyttäjiämme ja kannustaa helpottamaan oman talouden hallintaa. Toimimme yrityskentässä ja ansaintamalli koostuu yrityksille suunnatuista lisäpalveluista. Verkkokauppa maksaa meille ostoksista myyntikomission, jonka me puolestamme jaamme asiakkaan kanssa.

Mobify.fi asiakaspalvelu"

---------------------

Mobifyn käyttö käytännössä


Rekisteröidy täällä koodilla eurotarkka ja saat 5 eur bonuksen.

Voit sen jälkeen ladata sovelluksen Google Playstä tai App Storesta. Mobifyn mobiilisovellus toimii kaikissa Android- ja IOS-käyttöjärjestelmän omaavissa puhelimissa ja palvelu löytyy myös osoitteesta www.mobify.fi. 

Mobifyn asiakaspalvelun mukaan kehityspanostukset on tehty nimenomaan mobiilisovellukseen, koska tarkoitus on että Mobify helpottaa kuluttajan arkea, johon kännykkä jo olennaisena osana monella kuuluu.

Mobiilisovelluksen latauksen ja rekisteröitymisen jälkeen, on aika tutkia sovellusta käytännössä.


Clarkin aloitusnäppäimet
Sovelluksen keskiössä ovat seuraavat ikonit:
A) Koti
B) Menu
C) Plus
D) Haku
E) Profiili.

Käyn jokaisen ikonin takana löytyvät toiminnallisuudet seuraavaksi läpi. Aloitetaan vasemmalla olevasta Koti-ikonista.
---------------------

A) Koti

Koti-ikonin alta voit itse valita sovelluksen oikeasta yläkulmasta mitä tietoja haluat sivulla näkyvän.

Clark app koti näppäin
Tämän hetkisessä  versiossa vaihtoehtoina ovat:
 • Avointen laskujen summa
 • Laskujen summa tässä kuussa
 • Laskuja tässä kuussa
 • Dokumentteja tässä kuussa
 • Avointen laskujen määrä
 • Dokumentteja yhteensä
 • Seuraava eräpäivä
 • Bonuspisteet yhteensä
Itse olen valinnut kuvassa näkyvät vaihtoehdot, sillä eniten minua kiinnostaa paljonko minulla on avoimia laskuja, milloin on seuraava laskun eräpäivä ja paljonko minulle on kertynyt bonuspisteitä.

---------------------

B) Menu

Menu-ikonin alta paljastuu mobiilisovelluksen päävalikot:
  Clark mobiilisovelluksen päävalikko
 1. Laskut. Täällä hallinnoit ja maksat avoimet laskusi, tilaat laskut Mobifyyn, lisäät viivakoodien avulla tai manuaalisesti uusia laskuja, tarkistat laskutusosoitteesi sekä löydät laskuarkiston.
 2. Tilastot. Täältä näet kuukausi ja vuositilastosi graafina ja piirakkakuviona tekemäsi ryhmittelyn mukaan (asuminen, vakuutukset, harrastukset ym.) ja näet miten bonusta on kertynyt.
 3. Dokumentit. Täällä näet ryhmiteltynä dokumenttisi kansiot kuten kuitit, sopimukset, palkkalaskelmat ym. ja niiden alta löydät dokumenttisi kuvat.
 4. Shoppailu. Tehdessäsi verkko-ostokset Mobifyn kautta saat bonusta.
 5. Suosittelu. Täältä löydät henkilökohtaiset Mobify koodisi, jolla voit ansaita bonusta kun ystäväsi liittyy Mobifyn käyttäjäksi koodia käyttäen.
 6. Asetukset. Hallinnoi ilmoitus- ja kieliasetuksia, sekä eräpäivämuistutuksia. Liitä pankkikortti palveluun ja aseta PIN-koodi.
 7. Ohjeet. Lue tiivistetyt ohjeet koskien esim. laskujen tilaamista ja maksamista tai dokumenttien lisäystä.
 8. Kirjaudu ulos. Kirjaudu ulos jos haluat turvallisuussyistä aina kirjautua erikseen mobiilisovellukseen.

1. Laskut

Laskut -valikon alta näet ensin palvelussa olevat maksamattomat laskusi, laskun summan ja eräpäivän. Oikeasta yläkulmasta saat auki valikon, jossa voit hallita omia laskutustilauksiasi, yhdellä klikkauksella ohjata kaikki tulevat laskusi Mobifyyn, lisätä uusia laskuja, nähdä omat laskutusosoitteesi ja laskuarkistosi.

App Clark laskut
Mobify tekee yhteistyötä suomalaisten verkkolaskuoperaattorien kanssa. Yhteistyössä olevat verkkolaskuoperaattorit pystyvät reitittämään laskut automaattisesti Mobify-sovellukseen. Tähän sinun tarvitsee vain antaa valtuutus Mobifylle yhdellä napin painalluksella. Kattavuus on tällä hetkellä reilut 20.000 yritystä, mutta lukumäärä kasvaa Mobifyn asiakaspalvelun mukaan lähitulevaisuudessa voimakkaasti.

Huom! Ihmettelin aluksi kun en juurikaan löytänyt yrityksiä laskun tilaamiseksi Mobifyyn. Valtuuttamalla Mobifyn ohjaamaan laskut automaattisesti palveluun tarkoittaa se sitä, että erikseen ei tarvitse yrityksiä palvelussa valita. Joitain yksittäisiä yrityksiä on kuitenkin listattuna, joilta voit tilata laskut ohjautumaan Mobifyyn, ilmeisesti verkko-operaattorit eivät näissä tapauksissa pysty suoraan tätä ohjausta tekemään. Laskuja voi lisäksi lisätä manuaalisesti. Itse katson seuraavien kuukausien aikana keneltä laskut nyt tulevat automaattisesti kun valtuutuksen olen antanut. 


Maskun vahvistaminen Clarkissa PIN-koodilla
Laskujen maksaminen onnistuu puolestaan valitsemalla haluamasi lasku ja klikkaamalla sen jälkeen avautuvasta ikkunasta "siirrä maksuun".

Voit siirtää maksuun useita laskuja ja hyväksyä sen jälkeen kaikki laskut kerralla. Hyväksyminen tapahtuu syöttämällä PIN-koodisi.

Laskuista saamasi maksutapaetu bonus näkyy myös maksu-ikkunassa.

Vahvistuksen jälkeen maksut siirtyvät verkkopankkiisi ja ne näkyvät ensin katevarauksena tilillä, josta ne sen jälkeen veloitetaan tililtäsi. Jos tilin kate ei riitä, palvelu ilmoittaa asiasta eikä maksu tällöin mene läpi.


2. Tilastot

Tilastot-valikon takaa voit seurata sekä kuukausittain että vuosittain maksamiasi laskuja sekä bonusten kertymistä.

Kuukausinäkymässä näkyy viivagraafina laskujen yhteissumma per kuukausi ja graafin alla summat per kulukategoria eli esim. asuminen, vakuutukset, harrastukset ym.

Erilaiset tilastot Clark mobiilisovelluksessa
Vuosinäkymä on puolestaan piirakkakuvio, joka havainnollistaa eri kategorioiden välisiä suuruuksia. Euromääräiset arvot per kategoria näkyvät myös graafin alla.

Bonuksista tilastoissa näkyy päiväkohtaisesti mistä olet bonusta saanut, esimerkiksi onko bonus tullut laskun maksusta, verkko-ostoksesta, suosittelusta tai tehtävästä.

Absoluuttisen bonusmäärän lisäksi näet, kuinka lähellä olet erilaisia palkkiotasoja Mobifyssä. Saat esimerkiksi 500 bonuspistettä (5 eur), kun teet ensimmäisen verkko-ostoksen Mobifyn kautta. Ja kun olet lisännyt 50 dokumenttia palveluun saat 100 bonuspistettä lisää (1 eur).

3. Dokumentit

Onko seuraavanlainen tilanne sinulle tuttu? Kannettava tippui kettiön pöydältä ja näyttö halkesi. Konetta ei kannata korjata vaan sinun tulisi hakea kotivakuutuksesta korvausta, mutta tarvitsisit takuukuitin. Kun lopulta kuitin löydät, huomaat että muste on haalistunut ja tuijotat tyhjää kuittia.

Dokumenttinäkymä Clarkissa
Vanhojen takuukuittien säilyttäminen on tähän asti ollut tuskaista. Itse olen ratkaissut ongelman niin, että olen ottanut kuitista kännykällä kuvan ja lähettänyt itselleni sähköpostin Gmail- osoitteeseeni, josta olen tarpeen tullen kuitin löytänyt.

Tämä on kuitenkin ollut kaukana optimaalisesta ratkaisusta ja onneksi Mobify tuo kuittituskaan muutoksen tarjoamalla mahdollisuuden tallentaa kaikki tärkeät dokumentit - ei vain kuitit - jolloin ne kulkevat aina mukanasi.

Voit ottaa puhelimellasi kuvan kuitista ja lisätä sen palveluun haluamaasi kansioon. Halutessasi voit myös tilata dokumentit suoraan Mobifyyn. Ilmoittamalla tositteen lähettäjälle henkilökohtaisen Mobify-käyttäjätunnuksesi xxxx.xxxx@laskuni.fi, vastaanotat minkä tahansa dokumentin suoraan palveluun. Voit myös forwardoida sähköpostilaskusi ko. osoitteeseen ja saat ne tätä kautta suoraan palveluun. Mobifyssä dokumentit säilyvät varmassa tallessa, eikä se mustekaan pääse enää haalistumaan. 

4-5. Shoppailu ja suosittelu

Shoppailu -valikon alta avautuu lukematon määrä verkkokauppojen logoja, joita klikkaamalla pääset suoraan kyseisen verkkokaupan sivulle ja teet siellä ostokset normaalisti.

Verkko-ostosten teko Clarkissa ja bonukset

Mobify mainostaa maksavansa markkinoiden parhaat bonukset verkkokauppaostoksista ja ostokset teet aivan kuten ennenkin, mutta sillä erolla että saat ostoksistasi rahaa takaisin. Monelle saattaa Bonusway olla tuttu, joten tässä on sama periaate.

Palkkiot ovat joko kiinteitä, jolloin esimerkiksi Fortum Vakio sähkösopimuksesta kerrostaloon saa tällä hetkellä 24 euron kertaluonteisen bonuksen. Toinen bonusvaihtoehto on prosentuaalinen osuus ostoksen loppusummasta. Toisin sanoen, jos teet ostoksen muuten normaalisti esimerkiksi Elloksesta, mutta siirryt Elloksen sivuille Mobifyn kautta, saat peräti 9,50 % takaisin kauppaostoksestasi.


Suosittelu -valikon alta löydät puolestaan oman henkilökohtaisen Mobify koodisi, jolla voit ansaita bonusta kun ystäväsi liittyvät Mobifyn käyttäjäksi koodiasi käyttäen.

6. Asetukset

Asetukset -valikon alta hallinnoit ilmoitusasetuksia sekä sallit tai kiellät Mobifyn lähettämästä sinulle asiakasviestintää tai suoramarkkinointia. Samalla sivulla hallitset myös kieliasetuksia sekä eräpäivämuistutuksia. 

Eräpäivämuistutus clarkissa
Kieliä on tällä hetkellä kolme. Valittavissa on suomen lisäksi ruotsi sekä englanti. 

Eräpäivämuistutuksista voi puolestaan valita haluatko saada muistutuksen seisemän, kolme vai yksi päivää ennen eräpäivää sekä vastaavat valinnat seisemän, kolme ja yksi päivää eräpäivän jälkeen.

Asetuksista voit myös liittää pankkikortin palveluun sekä asettaa nelinumeroisen PIN-koodin. PIN-koodi kysytään aina maksun yhteydessä.

Itsellä on jo pitkään ollu ns. credit/debit -pankkikortti. Mobify-palvelussa laskujen maksaminen on mahdollista (mikä on muuten ihan positiivista) vain debit puolella eli pankkikortilla, jolloin veloitus tehdään pankkitililtä eikä luoton puolelta. En ilmeisesti ole koskaan tuota debit-puolta verkko-ostoksissa käyttänyt, koska yllätyksekseni kortin takapuolella on debit-kortin numero ja eri tarkistenumero kuin credit puolella. Huom! Verkko-ostokset teet puolestaan hyödyntäen verkkokauppojen maksutapoja eli normaalisti luottokortilla. Luottokorttilaskun maksamisesta saat sitten taas maksutapaetua kun maksat laskun Mobifyn kautta.

Joka tapauksessa asetukset valikossa oli asianmukaiset ohjeet "kuinka liittää kortti palveluun". 

7. Ohjeet ja kirjaudu ulos

Ohjeet -valikossa on tiivistettynä kerrottu esimerkiksi miten laskuja voi tilata palveluun sekä miten laskujen maksaminen tai dokumenttien lisäys tehdään.

Voit lisäksi kirjautua ulos jos haluat turvallisuussyistä aina kirjautua tunnuksillasi erikseen mobiilisovellukseen sisälle. Huomaathan että laskujen maksussa kysytään aina nelinumeroista PIN-koodia vaikka sovellus olisikin taustalla päällä.

---------------------

C) Plus

Nyt kun Menu-ikonin takana olevat toiminnallisuudet on läpikäyty, siirrytään keskimmäisen eli plus-ikonin toiminnallisuuksiin. Täällä voit tallentaa hyvin helposti ja nopeasti uuden laskun tai dokumentin. Normaalissa tilanteessa jatkossa laskut tulevat palveluun automaattisesti, mutta alkuvaiheessa voit haluta lisätä esimerkiksi sinulle jo tulleet avoimet laskut palveluun.

Laskun lisääminen tapahtuu kolmessa vaiheessa:

  Laskun lisääminen Clarkiin
 1. Ensin skannaat viivakoodin. Jos laskulla on viivakoodi, asetat vain viivakoodin avautuvan neliön sisälle ja skannaat sen.
 2. Toisessa vaiheessa lisäät laskun kuvan joko ottamalla palvelun kautta puhelimen omalla kameralla kuvan tai sitten lataamalla valmiin kuvan palveluun.
 3. Lopuksi varmistat tiedot oikeiksi: tilinumero, yrityksen nimi, luokka (asuminen, vakuutukset ym.), summa, viitenumero, eräpäivä.
Viimeisessä vaiheessa voit tietysti tehdä vielä muutoksia laskun tietoihin, jotka ovat valmiiksi tulleet viivakoodiskannauksesta. Minulla on esimerkiksi tapana palkkapäivänä maksaa kaikki laskut kerralla, joten muutan aina eräpäivät palkkapäiväkseni.

Viivakoodin skannaus tuntui toimivan loistavasti paperilaskuista ja palveluun tuli automaattisesti tilinumero ja viitenumero. Yrityksen nimi piti kirjoittaa erikseen (sekä tietysti luokittelu mistä laskusta oli kyse). En kuitenkaan onnistunut lukemaan verkkopankissa olleen PDF-laskun viivakoodia. Tässä tapauksessa otin siis vain laskusta kuvan ja naputtelin manuaalisesti tiedot viimeisessä kohdassa.


---------------------

D) Haku ja E) profiili

Hakutoiminnon avulla voit etsiä palveluun tallentamiasi laskuja ja dokumentteja.

Dokumenttien haku Clark
Huom! Haku etsii ainakin tällä hetkellä vain dokumentin nimen eikä dokumentin kuvauksen mukaisesti, joten dokumentit kannattaa nimetä järkevästi. Lisäksi huomasin että tallennetun dokumentin tietoja ei pääse enää muuttamaan, toivottavasti tähän tulee jatkossa muutos.


Minulla on menossa ns. Kuinka seurata kauppaostoksia -projekti. Kauppakuittien osalta nimesin dokumentit ensin kuitin päivämäärien mukaisesti esim. 20190205. Kuvaukseen puolestaan kirjoitin mistä kaupasta on kyse, kuten Prisma. Haku ei näytä nyt löytävän Prisma -haulla mitään, mutta 2019 haulla kyllä.


Profiilin alta puolestaan löytyvät käyttäjätunnukseesi liittyvät tiedot, kuten etunimi ja sukunimi, sähköposti ja puhelinnumero.

Täällä näet myös oletko vahvistanut henkilöllisyytesi ja puhelinnumerosi. Samoin näet oletko jo lisännyt onnistuneesti pankkikortin palveluun ja antanut Mobifylle valtuutuksen ohjata kaikki laskusi palveluun.

---------------------

Lopuksi

Omaan käyttöön Mobify aivan ehdottomasti jää. Olen kaivannut mobiilisovellusta, johon saisin arkistoitua varsinkin takuukuitit. Se että palvelun kautta saa bonusta laskujen maksusta sekä verkkokaupoista on luonnollisesti todella suuri etu.

Alla kerättynä Eurotarkan arvio plussina ja miinuksina:

clark plus miinus Eurotarkka


Mobify clark kokemuksia

-------------------------------
*Kirjoitus sisältää kumppanuusmainontaa*
Takaisin blogiinLisätietoja blogin mainonnasta.
-------------------------------
Seuraa blogia: Twitterissä @Eurotarkka // Facebook // Blogit.fi // Bloglovin // Theblogjungle
-------------------------------

Kommentit

 1. Hei Eurotarkka, kiva että tykkäsit palvelusta ja koit siitä hyötyä. Kehitämme Clarkia jatkuvasti, jotta palvelun käyttö olisi mukavaa. Otamme siis koppia parannusehdotuksistasi, jotta palvelisimme myös jatkossa kuluttajia mahdollisimman hyvin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kommentista. Hienoa että kehitätte palvelua palautteen kautta.

   Poista
 2. Mää kiinnostuin kyllä heti tästä. Pettymyksem toi kuitenkin lopuksi se, että creditti ei käy maksuvälineenä. Kuka maksaa nettiostoksia tänä maailman aikana debitiltä? En minä ainakaan!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, en minäkään. Kyllä se luottokorttilaskukin on joskus tililtä maksettava. Vastaanottaessasi laskut Clarkiin ja liittäessäsi debit-korttisi palveluun, saat maksettua luottokorttilaskun tililtäsi ja tästä saat 0,3% laskun loppusummasta takaisin. Toimii.

   Toisaalta jos tarkoitit verkkokauppaostoksia, niin Clarkin kautta kun siirryt verkkokauppaan, on siellä kaikki verkkokaupan normaalit maksutavat käytössä, myös luottokortti. Vai mitä tarkoitit?

   Poista
  2. Aaaaivan! En tajunnut heti että luottokorttilaskun maksamisesta toki tulee myös se bonus! ..kompastuin heti kohtaan missä clark valitsee maksutavaksi vain debitin.

   Poista
 3. Kiitos kattavasta esittelystä. Otin käyttöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Hienoa, toivottavasti koet Clarkin yhtä hyväksi arjen työkaluksi kuin minä.

   Poista

Lähetä kommentti