Haastattelu: Kukkaron rouva

Talousblogihaastattelu: Kukkaron rouva


Talousblogihaastattelusarja on päässyt hiljaisen alun jälkeen hyvään vauhtiin. 

Haastattelusarjan seuraavassa osassa tapaamme rohkeasti omalla nimellä ja kasvoilla bloggaavan Kukkaron rouva -blogin pitäjän Heidin. Vuoden 2017 lopussa aloitettu blogi on juuri kokenut erittäin tyylikkään muodonmuutoksen, käyhän tutustumassa!

Mutta nyt itse haastatteluun. 

// Lue  lisää täältä jos haluat että esittelen myös sinun blogisi!


Kukkaron rouva

1. Kertoisitko aluksi jotain taustastasi sekä blogisi nimen ja osoitteen?

Blogini nimi on Kukkaron rouva ja se sijaitsee osoitteessa kukkaronrouva.fi

Minun nimeni on Heidi ja olen 27-vuotias Turkulainen avioliitossa elävä nainen. Olen valmistunut Turun Yliopistosta matemaatikoksi, mutta en tee tällä hetkellä koulutustani vastaavaa työtä. Blogin avulla saan toteutettua omia mielenkiinnon kohteitani, jotka liittyvät talouteen, säästämiseen, sijoittamiseen, lisätulojen hankintaan ja bloggaamiseen. Minullekin kaikki nämä taidot ovat jatkuvan opiskelun kohteena. Haluan kehittää itseäni ja samalla opastaa muillekin hyviä neuvoja ja vinkkejä.

Kukkaron rouva

2. Minkälainen tarina blogisi takana on?

Ensimmäisen kerran aloitin bloggaamisen vuonna 2014, jolloin perustin ruokablogini: Ruokaa fiiliksellä. Tätä blogia jaksoin päivittää säännöllisen epäsäännöllisesti vuoden 2017 loppuun asti, mutta sen jälkeen ei ole uusia postauksia enää ilmestynyt.

Idean uuteen talousaiheiseen blogiin sain vuonna 2017 kesällä kun aloitin itse sijoittamisen. Kukkaron rouva -blogin perustin sitten lokakuussa 2017. Joulukuussa 2018 aloin uudistaa blogiani ja vuoden 2019 alussa nettisivu julkaistiin uudella ulkoasulla.

Bloggaamisessa minua kiehtovat muutkin asiat kuin vain tekstien kirjoittaminen. Parasta on itse ensin opiskella kirjoittamastaan asiasta ja sitten jakaa tietoa muillekin. Pidän erityisesti myös nettisivujen teosta ja muokkaamisesta. Bloggaamisen myötä olen siis myös paljon oppinut miten blogi ja nettisivu kannattaa rakentaa.

Olen aina ollut säästäväinen ja jonkinlainen piheys on varmaan minulla geeneissäkin. Vaikka säästäväisyyden olen oppinut jo pienestä saakka, niin rahojen sijoittamiseen en ole ikinä saanut oppeja koulusta tai kotoa. Niinpä nyt aikuisiällä olen oman kiinnostukseni kautta opiskellut paljon aiheesta lisää.

Toivon erityisesti, että voin blogini avulla inspiroida muitakin vaurastumaan.


3. Mikä blogissasi on erikoista / erilaista?

En kirjoita niin paljon itsestäni ja taloudestani, kuin muut bloggaajat. Toki haluan kertoa rehellisesti omista tuloista ja menoistani, mutta se ei ole blogini pääpiste. Yritän enemmänkin kirjoittaa neuvoja lukijoille. En siis kirjoita pelkästään omasta näkökulmastani, vaan haluan tuoda esille aiheita jotka auttavat lukijoita omassa taloudessaan. Haluan inspiroida, opettaa ja jakaa erilaisia näkökulmia muille. Toivon, että blogitekstini kestävät aikaa, eivätkä ole vain hetkellistä pohdintaa kuulumisistani.

Kun aloitin Kukkaron rouva -blogin, en ollut vielä lukenut muita talousblogeja ja en todellakaan tiennyt että muita saman aihepiirin blogeja löytyy niinkin paljon. Luulin varmaan jollain tavalla keksineeni uniikin blogi-idean :D Nyt tietty muita blogeja tulee seurailtua aktiivisesti ja inspiroidun muiden teksteistä.


4. Mitkä ovat blogisi kolme suosituinta artikkelia?

 1. Yli 25 toimivaa keinoa ansaita lisätuloja. Lisätulot selvästikin kiinnostavat, sillä tämä postaus on blogini suosituin, vaikka se onkin herättänyt sekä positiivisia ja negatiivisia kommentteja.
 2. Sijoitussanasto aloittelijoille. Blogini uusin postaus nousi nopeasti toiseksi suosituksi, sillä se sai facebookissa paljon näkyvyyttä ja tykkäyksiä.
 3. Miten pienentää kauppalaskua? Lue miten tein viikon ruokaostokset alle 40 eurolla  - Ruokaostosten kulut selvästi kiinnostavat ja tarkoitukseni on kirjoitella tulevaisuudessa vielä lisää vinkkejä ja reseptejä miten säästää ruokakuluissa.

5. Mitä tiedät tänä päivänä oman talouden hallinnasta / säästämisestä / sijoittamisesta sellaista, jota olisit halunnut tietää ennen kuin aloitit talousblogin pitämisen / sijoittamisen?

Ainakin sen, että sijoittaminen ei ole niin vaikeaa kuin joskus luulin. Ja kannattaa aloittaa mahdollisimman aikaisin, jotta korkoa korolle -efekti pääsee kunnolla töihin.

Olen myös oppinut, miten rakentaa blogista toimiva ja miten hankkia lisätuloja blogin avulla.

Kukkaron rouva

6. Mikä on paras neuvosi ihmiselle, joka aloittelee säästämistä / sijoittamista / tavoittelee taloudellista riippumattomuutta?

Tärkeintä on aloittaa heti. Useimmat sijoittajat, minä mukaan lukien, katuvat useimmiten sitä etteivät aloittaneet sijoittamista aikaisemmin.

Jo pienilläkin tuloilla voi ja kannattaa sijoittaa. Karsi menojasi ja hanki vaikka lisätulon lähteitä. Yksinkertaisuudessaan kuluta vähemmän kuin ansaitset. Kannattaa myös seurata omia menoja ja tuloja muutaman kuukauden ajan, sekä laatia itselleen budjetti. Näin huomaat mistä voit karsia ja kuinka paljon rahaa jää säästöön. Älä kuitenkaan makuuta ylimääräisiä rahoja pankkitilillä, vaan sijoita ne.

Säästäminen ja sijoittaminen on oikeasti todella motivoivaa, eikä ollenkaan niin vaikeaa kuin luulisi!

7. Mitä lukijasi eivät vielä tiedä sinusta?

En tiedä olettavatko lukijat minun olevan ulospäinsuuntautunut ja hyvät kirjoitus- ja keskustelutaidot omaava henkilö, niinkuin bloggaajat yleensä ovat. Päinvastoin, bloggaaminen ei kuitenkaan ole kovin tyypillistä luonteelleni.

Olen perusluonteeltani melko ujo ja en yleensä pidä smalltalkista. Kirjoittaminen ei ikinä ole ollut vahvuuksiani ja äidinkielen tunneilla en ollut ikinä mikään huippuoppilas.

Nautin kovin blogin pitämisestä, mutta itsensä esille tuominen, kommentteihin vastaaminen ja verkostoituminen ei tule minulta luonnostaan. Niinpä haastan jatkuvasti itseäni olemalla omalla epämukavuusalueellani. Muiden taitojen ohella blogi opettaakin minulle jatkuvasti sosiaalisia taitoja ja itsensä markkinointia.

8. Viimeisiä sanoja tai toivotuksia?

Elämä on jatkuvaa oppimista. Haluan itse oppia uusia taitoja muilta ja toivon että minäkin voin inspiroida, motivoida ja opettaa muita.

Kiitos haastattelusta Eurotarkka! Mahtavaa tehdä yhteistyötä muiden talousblogien kanssa <3


// Lue  lisää täältä jos haluat että esittelen myös sinun blogisi, lähde rohkeasti mukaan!

--------------------------------
Seuraa blogia: Twitterissä @Eurotarkka // Facebook // Blogit.fi // Bloglovin // Theblogjungle
-------------------------------

Kommentit

 1. Hyvä haastattelu. Ja upeeta että teet näitä!

  En ollut ennen kuullutkaan Kukkaron rouvan blogista, mutta kun nopeasti pääs tutustumaan, niin todella hyvältä näytti... Kun tästä saan itseni taas tietokoneelle, niin pistänpä lukulistalle. =)

  Lisää näitä kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kyllä tarkoitus on jatkaa niin kauan kun kiinnostavia talousblogeja ja -bloggareita löytyy. Onneksi niitä Suomessa mukavasti riittää.

   Poista

Lähetä kommentti