Vuoden paras päivä

Vuoden paras päivä - veronpalautukset tilille

Tänään on virallisesti Eurotarkan vuoden paras päivä. Edellisvuoden kovalla työllä ansaitusta palkasta, pääomatuloista ym. on kaikkien verojen jälkeen tullut maksettua verokarhulle liikaa ja tänään omansa saa vihdoin tilille takaisin. Verokuiskaajan hiljaisella äänellä: mahtavaa!

               // Lue lisää: Verottajalla on huumorintajua - OmaVero

Mitä sitten tällä ylimääräisellä rahalla voisi tehdä kun työpaikkaruokalassa asiaa kuitenkin kysytään? Aionko kenties tarjota ravintolassa kierroksen kaikille, matkustaa maailman ääriin, ostaa kauan haaveena olleen kellon tai puolisolle aidon helmikaulakorun? Meinaanko laittaa vaatekaapin uusiksi tai kenties palkita itseni viiden tähden illallisella ja hotellimajoituksella sviitissä? Ehkäpä vuokrata lapsille HopLopin omaan käyttöön koko päiväksi, olkoot, koko viikonlopuksi. Ei muuten hajuakaan onko tämä edes mahdollista tai mitä se maksaisi, ei sillä että niin koskaan tekisin.

Vastaus: en aio varsinaisesti tehdä mitään vaan laitan 50% säästöön kasvattamaan bufferia. Loput 50% päätyy kasvattamaan Nordnetin passiivisia indeksirahastojani.

Arvasit tämän varmastikin jo. Mutta myönnetään, aika tylsää.

Eurotarkan suuri veronpalautuskysely

Kyselin lukijoiltani viimeisen viikon aikana 4.12.2018 - 10.12.2018 mihin he mahdolliset veronpalautukset käyttävät.

Veronpalautuskysely

Vastauksia tuli vajaassa viikossa hienosti 151 kappaletta. Lämmin kiitos sinulle jos vastasit!

Alla vastausten jakauma. 

veronpalautukset

Kun ajattelee blogini teemoja oman talouden hallinta, säästäminen, sijoittaminen ja taloudellinen riippumattomuus niin en ole varsinaisesti yllättynyt että 60% vastaajista laittaa veronpalautukset säästöön tai sijoittaa ne. Osa tekee varmasti kaiken lisäksi samoin kuin minä eli molempia. Olen kuitenkin aina ollut siinä uskossa, että valtaosa ihmisistä käyttää veronpalautuksensa joululahjoihin. Oman kyselyni perusteella näin tekisi kuitenkin vain 3% vastaajista. Varmasti näin pieneen prosenttiin vaikuttaa kyselyyn vastaajien profiili merkittävästi, mutta silti se tuntuu minusta yllättävän pieneltä.

Tulorekisteri

Veronpalautusten kohdalla on nyt hyvä nostaa esille myös ensi vuonna käyttöön otettava Tulorekisteri. Olet ehkä siitä jo kuullutkin. Kyseessä on siis sähköinen tietokanta tulotiedoille. Katso tarkemmin Tulorekisteristä verottajan sivuilta www.vero.fi/tulorekisteri/ tai alla olevasta videosta.


-------------------------------------------------------------
Seuraa blogia: Twitterissä @Eurotarkka // Facebook // Blogit.fi // Bloglovin // Theblogjungle
------------------------------------------------------------- 

Kommentit

 1. Vastasin kyselyysi, että normaaliin kulutukseen menee. Toisaalta olisin voinut vastata, että menee joululahjoihin. Joululahjat tekevät aika ison loven tilille, joten sitä kautta tarvitaan rahaa normaaliin kulutukseen. Palautuksethan olivat omalla kohdallani noin 200 euroa, ettei sillä nyt kauheasti hurrata mihinkään suuntaan. Mikäli summa olisi ollut paljon isompi, niin minäkin olisin laittanut suuren osan säästöön ja sijoituksiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se varmaan on, että kyselyssä oli vaikea valita yhtä ja ainutta, mutta kiitos kun vastasit! Vaikka joululahjat ja normaalin kulutuksen laskee yhteen, siitä tulisi vain 20%. Alhainen siltikin, mutta varmasti selittyy blogin lukijaprofiililla ja toki mätkyjenkin osuus oli 15%.

   Poista
 2. Kiitos mielenkiintoisesta blogista. Vastasin minäkin. Säästöön menee osuus joka normaalin kulutuksen yli jää. Jouluna kulutus aina kasvaa, vaikkei lahjoihin laittaisikaan paljoa rahaa kiinni.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti