Monefy - Money Manager

Monefy - Money Manager

Työkalut -osiossa kerroin, että olen tähän mennessä seurannut tulojani ja menojani vain Excelin avulla. Tekninen kehitys on mennyt viimeisinä vuosina huomattavasti eteenpäin ja erilaisia talouden hallintaan suunniteltuja nettipalveluja ja mobiilisovelluksia on markkinoille ilmaantunut lukuisia. Halusinkin lähteä kartoittamaan, löytyisikö tutulle ja turvalliselle taulukkolaskentaohjelmalle aidosti kilpailevaa, käyttäjälle täysin ilmaista vaihtoehtoa.

               // Täältä löydät kaikki arvostelemani ohjelmat

Kotimaisen Pennon jälkeen toisena ilmaisena työkaluna talouden hallintaan esittelen Monefy - Money Managerin. Penno toimii verkkosovelluksena ja huomasin Pennoa käyttäessäni kaipaavani erillistä mobiilisovellusta, jolloin se olisi kännykän näytöllä muistuttamassa käytöstä. Monefy vastaa tähän toiveeseen. Se on tyylikkään pelkistetty ja visuaalisesti selkeä mobiilisovellus, joka pitää kirjaa tuloista ja menoista yksi ajanjakso kerrallaan.  Monefyn perimmäisenä tarkoituksena on nimenomaan helpottaa rahankäytön kirjanpitoa. Lukuja voi tarkastella niin päivä, viikko, kuukausi, vuosi kuin koko Monefyn käyttöajalta kerrallaan. Appi on saatavissa niin Android, iOS kuin Windows puhelimille.

Monefy Money Manager

Tulot ja menot kirjataan sovellukseen käsin, kuten Exceliin tai Pennoon eli yhteyttä maksukortteihin ei ole. Rahavirtaa tarkastellaan kätevästi ympyräkaavion muodossa, joka visualisoi käytetyn rahan osuutta kokonaiskulutukseen. Sovelluksella on valmiina useita eri kategorioita tuloille ja menoille (laskut, auto, vaatteet, puhelin, ulkona syöminen, viihde, ruoka, lahjat, terveys, kotitalous, lemmikit, urheilu, taxi, hygieniatarvikkeet, matkustus).

Monefy

 Alla olevassa videossa on yleisesitys Monefyn käytöstä.


Monefy sopii vain yhden talouden seuraamiseen. Kieleksi ei saa suomea, mutta valuutan voi punnista vaihtaa euroiksi. Sovellus toimii moitteetta ja on todella yksinkertainen käyttää. Sovelluksen pro versio on maksullinen, vaikkakaan 2,50 eur summa ei päätä huimaa. Maksullisuuden vaihtoehtona on sallia mainokset, jotka pomppaavat välillä ruudulle ja pidemmän päälle käyvät kyllä hermoille. 

Vaikka Monefyn piirakkakuvio on selkeä ja havainnollistava, koin Monefyn suurimmaksi puutteeksi pidemmän aikavälin kehityksen seuraamisen. Olen niin tottunut seuraamaan erilaisia kehityksiä perinteisistä graafeista, joissa näkee kehityksen ajan suhteen, että minun oli vaikea saada kiinni pidemmän ajanjakson trendistä pelkän piirakkakuvion avulla. Monefyn ainoa raportointivaihtoehto kun on muuttaa aikaa (esim. kuukausi tai vuosi) ja suhteelliset luvut piirakassa muuttuvat aikavalinnan mukaan.

Penno vs Monefy kamppailussa Penno vie voiton monipuolisuuden, suomalaisuuden, raportointimahdollisuuksien ja ilmaisuuden vuoksi, vaikkei se mobiilisovellus olekaan. Jos kuitenkin kaipaat yksinkertaista ja helppokäyttöistä työkalua rahankäyttösi seurantaan, on Monefykin erinomainen vaihtoehto ja päihittää Excelin varsinkin käyttömukavuudessa mennen tullen.

------------------------------------------------------

Plussat

Mobiilisovellus
+ Helppokäyttöinen
+ Selkeä
+ Visuaalinen

Miinukset

- Pro versio: sisältää mainoksia / maksullinen 2,50 eur
- Erilaisten raporttinäkymien puuttuminen

-------------------------------------------------------------
Seuraa blogia: Twitterissä @Eurotarkka // Facebook // Blogit.fi // Bloglovin // Theblogjungle
-------------------------------------------------------------

Kommentit