Talousblogit -haastattelusarja

Suomalaisia talousblogeja -haastattelusarja

Aloitin talousblogin pitämisen heinäkuussa 2018. Tätä ennen olin aktiivisesti seurannut useita blogeja parin vuoden ajan. Sattuma nimittäin johdatti minut kesällä 2016 P.Ohatan blogiin, ja tästä ikimuistoisesta hetkestä alkanut erilaisten asioiden summa lopulta johti tämän blogin syntyyn. Sattuma ohjaa kohtaloa.


               // Lue lisää Valaistuminen Puuhamaassa -artikkelista.

Oman talouden hallinnasta innostuneena, tein jo tuolloin vuoden 2016 aikana havainnon, että Suomi ei ole vain tuhansien järvien vaan myös tuhansien talousblogien maa. Noh, pikkaisen pyöristäen ehkä. Jokainen näistä blogeista on jollain lailla erilainen kuin kaikki muut, blogien takana vaikuttavista bloggaajista puhumattakaan. Niinpä olisi mielenkiintoista tietää, keitä ovat nämä muut talousbloggaajat, mikä heidän tarinansa on ja mitä he tavoittelevat niin bloginsa pidolla kuin säästäjänä ja sijoittajana. Blogin seuraaminen tuntuu paljon mielekkäämmältä silloin, kun tietää kirjoittajasta edes jotain.

Koska elämme tätä kasvottumuuden aikakautta, ainakin niin halutessamme, koen pikkaisen vaikeaksi lähettää muille bloggaajakollegoille yks-kaks-yllättäen viestiä "howdy - kuka olet ja mitä tavoittelet?". Vastaukseksi tulisi ajan hengen mukaisesti "???" tai ei vastausta ollenkaan. Minusta olisi kuitenkin mukava tutustua edes pikkuisen pintaa syvemmältä muihin bloggareihin, joten ajattelinkin aloittaa uuden suomalaisia talousblogeja ja bloggaajia esittelevän haastattelusarjan. 

           talousblogien haastattelu

Sen sijaan että lähettäisin kaikille talousbloggaajille kysymyspatteriston mailitse ja odottaisin vastauksia, joita suurella todennäköisyydellä en koskaan saisi, koitan toisenlaista lähestymistapaa varmistaakseni että vastauksia saan. Helpoiten se onnistuu antamalla kaikille tietyt kriteerit täyttäville blogeille ja bloggaajille mahdollisuuden ottaa minuun päin yhteyttä, jolloin he voivat ilmoittaa halukkuudestaan osallistua haastatteluun ja vastata valmiiksi luotuun kysymyspatteristoon mailitse.

Haastattelusarjan säännöt, ohjeet ja kysymykset löytyvät alta.

---------------------------------------------------------------------

Haastattelusarjan säännöt:

Jos haluat osallistua ja esitellä oman blogisi lukijoilleni, niin se onnistuu kunhan seuraavat asiat toteutuvat:
 • Artikkeleita pitää olla julkaistuna yli 10 kpl.
 • Blogin yhtenä pääaiheena täytyy olla talous, sijoittaminen tai säästäminen.
 • Tämän artikkelin kommenttikentässä tulee ilmoittaa halukkuus osallistua haastatteluun. Tämä toimii samalla jonotusnumerona eli tässä järjestyksessä pyrin blogit esittelemään.
Käytännössä haastattelu tapahtuu niin, että lähetät minulle s-postilla vastaukset alla oleviin kysymyksiin OTA YHTEYTTÄ sivulla mainittuun sähköpostiosoitteeseen ja teen blogikirjoituksen haastattelun pohjalta. Tällä varmistuu samalla se, että viestin lähettäjä on todella oikeasti blogin pitäjä. Lisäksi toivon että voin käyttää esim. logoasi kirjoituksessa, niin saat brändättyä blogiasi samalla.

Julkaisutahdiksi olen ajatellut 1-2 kpl/kk ja pidätän oikeuden valita mukaan otettavat blogit, jos halukkaita tulee yli äyräiden.

------------------------------------------------------------

Kysymykset:

 1. Kertoisitko aluksi jotain taustastasi sekä blogisi nimen ja osoitteen?
 2. Minkälainen tarina blogisi takana on?
 3. Mikä blogissasi on erikoista / erilaista?
 4. Mitkä ovat blogisi kolme suosituinta artikkelia?
 5. Mitä tiedät tänä päivänä oman talouden hallinnasta / säästämisestä / sijoittamisesta sellaista, jota olisit halunnut tietää ennen kuin aloitit talousblogin pitämisen / sijoittamisen?
 6. Mikä on paras neuvosi ihmiselle, joka aloittelee säästämistä / sijoittamista / tavoittelee taloudellista riippumattomuutta?
 7. Mitä lukijasi eivät vielä tiedä sinusta?
 8. Viimeisiä sanoja tai toivotuksia?
---------------------------------------------------------------------

TALOUSBLOGIT -sivun alta voit seurata keitä kaikkia olen jo haastatellut ja ketkä ovat listalla vuorossa seuraavaksi. Esimerkin vuoksi haastattelin jo itse itseäni.

Toivottavasti saan edes muutamalle suomalaiselle talousbloggaajalle lukijoita tätä kautta!

--------------------------------------------------------------
Seuraa blogia: Twitterissä @Eurotarkka // Blogit.fi // Bloglovin // Theblogjungle
Edellinen talousblogi: Talousblogit /  Seuraava talousblogi: Eurotarkka
--------------------------------------------------------------

Kommentit

 1. Esimerkkinä: mielelläni lähden haastatteluun mukaan :)

  VastaaPoista
 2. Kiva idea, mutta suomalaisten kohdalla et ehkä saa tällä tavalla haastateltavia. Suomalaiset eivät tyypillisesti "tyrkytä" itseään, mikä näkyy tässäkin osallistujakatona. Haastateltavia saat ehkä paremmin ottamalla suoraan yhteyttä kiinnostavien blogien pitäjiin. Tuskin moni kieltäytyy ilmaisesta mainoksesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Peppi. Totta, ei kauhean onnistunut kokeilu tähän asti. Toki blogi on niin alkutekijöissään että en vielä asiasta hirveästi stressaa. Mutta olet oikeassa, ennen kuin menee todella noloksi, pitänee kysyä joltain rohkealta suoraan. Nimenomaan ajattelin että ilmainen mainos olisi kiinnostava, mutta eipä vain ole vielä ottanut tuulta alleen. Eli kaikki talousbloggaajat jotka luette tätä: lähtekää rohkeasti mukaan.... please :)

   Poista
 3. Meikämandoliini vastailee näihin lähiaikoina

  VastaaPoista
 4. Hei, ilmoittaudun mukaan haastatteluun! :) Laitan sähköpostilla tulemaan vastaukset nyt viikonlopun aikana.

  Kiva idea kyllä tämä haastattelu, mutta onkohan niin että muutkaan ei ole löytäneet tätä vai eivätkö vain jaksa vaivautua. Olen satunnaisesti lukenut blogiasi, mutta en ole tätä aiemmin huomannut. Huomasin tämän vasta pari viikkoa sitten kun Violacea linkkasi tästä omassa blogissaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, kiitos jo etukäteen Heidi.

   Samaa mieltä, ajatus on hyvä ;) Syy rauhalliseen starttiin on varmasti juurikin niin kuin kirjoitat eli vielä haastattelut eivät ole kaikkia tavoittaneet ja toisaalta vaatiihan se oman pienen vaivansa. Koska sinäkin löysit Violacen kautta haastattelun niin olisi mukavaa jos viitsit julkaisun jälkeen asiasta samalla tavalla blogissasi mainita.

   Vakiolukijanasi mielenkiinnolla odotan vastauksia!

   Poista
 5. Täältä tulee myös vastauksia! Tosi hyvä idea pelkän blogilistauksen sijaan.

  VastaaPoista
 6. Kiva idea! Taidanpa laitella myös viestiä tämän viikon aikana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, hienoa, laitan sinut listalle heti Omavaraisuushaasteen jälkeen.

   Poista

Lähetä kommentti